youtebar bir kız var selin kidil videolarını sıklıkla izlerim görüş ve düşüncelerini fikirlerini sevdiğim haklı bulduğum bir kız gelmeyecekteki çocuğuma diye bir videosu var ve orada çocuk yapmayı aslında bir bakıma bencillik olarak görüyorum öldüğümüz zaman yaptığımız hiç bişeyin de önemi kalmayacak ben herşeyin kendi egomuzu tatmin etmekle ilgili olduğunu düşünüyorum diyo. işte benim çocuğum olsun çocuğum diye gururlanayım diye çocuk yapmayı bencilce buluyorum dedi ve bana da mantıklı geldi sonuç olarak doğacak olan çocuğa sorma şansımız yok gelmek ıster misin diye belki de geldiği bu dünyayı sevmeyecek beni neden doğurdun diyecek siz ne düşünüyosunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBir defa çocuğu biz yaratmıyoruz. Biz eşimizle münasebette bulunuyoruz. Bu durumda çocuk dünyaya geliyor. Ama her isteyen her ilişkisi olana da Allah çocuk nasip etmiyor. Çocuk sahibi olmak istediği halde olamayanlar da var. Tüp bebek yapmaya çalıştığı halde doğuramayanlar da var. Çocuk doğmasına mani olmaya çalıştığı halde mani olamayanlar da var. Doğuma 15 gün kala hamile olduğunu anlayanlar bile çıkabiliyor. Dolayısıyla kendisinin var olup olmamasına bile karar verememiş olan, ne zaman öleceğini bilemeyen, bir saniye sonra başına ne geleceğini bilemeyecek kadar aciz olan insanın sanki kendi yaratıyor ve yaşatıyormuş gibi bu kadar kibirlenmesine lüzum yok.
Öldükten sonra yaptıklarımızın boşa gitmesi o arkadaşın kendi fikri ve inancı. Ben bu dünyada harcadığımız her saniye ve nefesin bir manası olduğuna inanıyorum. Fen bilimleri açısında tabiattaki her olayın, her madde ve enerji ilişkisinin mutlaka bir sonucu meydana gelirken, tabiatta var olan hiçbir varlık boş yere var olmuyorken, sistemin içerisinde herşeyin her varlığın bir gerekliliği varken insanın bütün bu hayatı boşa yaşaması ve evrenin tesadüfen var olması imkansız kere imkansızdır. Sosyal ve felsefi açıdan da çocukken yaptığımız ve yaşadıklarımız gençliğimizin nasıl olacağını, gençken yaptıklarımız ve yaşadıklarımız yetişkinliğimizin nasıl olacağını, yetişkinlikte yaptıklarımız ve yaşadıklarımız yaşlılığımızın nasıl olacağını belirlerken, dünyadaki hayatın ölüm sonrasına dair bir şey belirlemeyeceğini, bütün bu yaşananların boşa gideceğini kimse iddia edemez. Eden de kendini kandırır. Çocuk yapmak gurur kibir vesilesi falan değildir. Yukarıda bahsetti. Kimse kendisi yaratmıyor zaten çocuğu. Bundan dolayı gurulanan ve kibirlenen varsa o da cahilliktendir. Bu nedenle çocuk yapmak bencillik değildir. Çocuk yapmamak gerektiğini savunmak ise çok büyük bencilliktir. Kendi sahip olduğun her türlü imkanı sadece kendin için kullanıp, sadece kendin için yaşayıp bu dünyadan geçip gitmek. Sahip olduğun bilgiyi, maddi imkanları, aldığın eğitimi bir çocuktan dahi esirgemek. Bu dünyadaki en güzel ve en büyük eser, insanlığa faydalı olabilecek bireyler yetiştirmektir. Kendimiz insanlığa büyük bir hizmette bulunamıyorsak da insanlığa faydalı olabilecek kalitede ve karakterde çocuklar yetiştirmek en büyük başarıdır.55 Yorumla
Soran+1 yılşimdi şöyle söyleyeyim çocuğu allah veriyor inancı dinsel bir inançtır sağlık ve tıbbi açıdan bakacak olursak duruma çocuğu olmayanların üreme problemi ve doğurganlığında sorun oluyor bu kızın bahsettiği şey sırf anne babalık duygusunu tatmak için maddi manevı durumunu ekonomik koşullarını psikolojik durumunu ona hazırlayacağın hayatı eğitimini beslenmesini sağlığını düşünmeden sırf hamıle kaldım diye düşüncesizce doğurmak bencilliktir diyor. mesela benim annem hamile kalmış diye doğurmuş bana doğru düzgün sahip çıkmadı şu yaşıma geldim bir aile ev ortamım olmadı üvey anne elinde büyüdüm bu durumda büyümek yaşamak çok mu güzel ve insancıl bence her durumda doğmak iyi olmayabiliyor ve her ailede sizin bahsettiğiniz allahın emanetine layıkıyla sahip çıkmıyor ayşe tükrükçü diye bir kadın var onun hayat hikayesine bakarsanız bazı ailelerin ne kadar kötü olduğunu anlarsınız.
- +1 yıl
Allah 'a inansa da inanmasa da çocuğun doğup doğmaması, insanın dünyaya gelip gelmemesi insanların iradesinde olan bir şey değil. Onu anlatmaya çalıştım. Dinsel inanç deyip geçmeyin. Din insanlık aleminin en ciddi konusu. İnsan bu dünyaya neden geldi, hayatın anlamı ne, ne için yaşıyor, nasıl yaşaması gerekiyor, nasıl yaşarsa hem kendisi hem de toplum daha iyi durumda olur ve öldükten sonra ne olacak? Bu soruların cevabını ortaya koyan sisteme din diyoruz aslında. İnanır veya inanmazsınız ama insanlığın en önemli problemlerini ele alan konudur din. Öyle dinsel minsel diye küçümsemeyin bence. Ben size şu ayete şu hadise göre demedim dikkat ederseniz. Hiç bir dini bilgisi olmayan veya hiçbir dini kabul etmeyen insanın da anlayabileceği şekilde akıl yürüterek değerlendirmeye çalışıyorum. Anne babalık duygusunu tatmak neden kötü olsun. Sizin hayatınızda yaşadığınız kötü şeylerin olması sizin de çocuk sahibi olduğunuz zaman ona aynı kötülükleri yaşatacağınız anlamına gelmez. Bazı anne babalar bencildir, çocuğuna yeterli ilgi ve alakayı göstermez denilse ona tamam derim ve itiraz etmem. Ama çocuk sahibi olmak istemenin bencillik olduğu şeklindeki bir genelleme ve keskin görüşe itiraz ettim. Kendi kendinize samimi bir şekilde şu soruyu sormanızı rica ediyorum. Allah'ın emirlerini öğrenen ve onu samimi dürüst bir şekilde uygulayan bir insan sizin başınıza geldiği gibi çocuğuna sahip çıkmamazlık yapar mı? Allah'ın emir ve yasaklarına uyan bir toplumda sizce ismin verdiğiniz Ayşe hanımefendinin başına gelen şeyler olur mu? İslam dininin hükümlerini referans alan bir toplumda genelev olamaz. Kimse hiçbir kadını öyle bir işte çalışmaya zorlayamaz. Ama bu iş devlet eliyle yapıldığı ve bunun da din ve vicdan özgürlüğü olduğu savunulduğu zaman toplumda böyle şeyler yaşanabiliyor. O yüzden dinsel falan deyip geçmeyin. Dinin yaşandığı bir toplumda öyle şeyler olmaz emin olun.
- +1 yıl
Anadolu'nun birçok yerinde milliyetçi ve muhafazakar çevrelerde durum öyle değil zaten. Çocuğa sahip çıkan ve çocuğunu en iyi yetiştirmeye çalışan bir millet yapısı var aslında ama özellikle büyükşehirlerde, bizim kendi medeniyetimizin giderek zedelendiği ve toplumsal yozlaşmanın yaşandığı bir ortamda o tür üzücü şeyler de yaşanıyor malesef. Belki anneniz sizin o sıkıntıları yaşamanızı istemezdi ama içinde bulunduğu şartlarda size bakma imkanı olamadı. Özel detayınızı bilemem. Ama en azından bu durum siz çocuk sahibi olduğunuzda, aynı şeyleri onun da yaşamaması için ona kötü davranmanıza değil daha içten daha candan sahip çıkmanıza vesile olur diye düşünüyorum. Yani çocuk sahibi olan herkes bencilliğinden falan yapmaz. Bu insanların yaşam tarzına, sosyal yapıya ve doğanın kanununa aykırı bir değerlendirme diye düşünüyorum. İtirazım ona.
Soran+1 yılhaklısınız elbette çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan aileler de var aslında burda kastedilen bencillik seçme şansı sunmadığın birini dünyaya getirme kararı alınmasınaydı diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Hiçbir çocuk ona en iyi şekilde davranıldığı ve sevgiyle büyütüldüğü takdirde yaşamaya hayır demez. Yaşama arzusu her insanın içinde vardır. Bazı insanlar belli bir yaşa geldikten sonra yaşadığı problemlerin altından kalkamadığı için ve manevi boşluğa düştüğü için yaşamak istememe gibi bir düşünce ortaya çıkar. O yüzden doğmadan önce sormak diye bir şey olamaz. İnsan yaşarken ne ile karşılaşacağını bilmiyor ki. Sonuçta başımıza gelen şeyler bizim tercihlerimiz, toplumun bizi zorladığı şeyler ve tabiat olaylarının sonucunda meydana geliyor. O yüzden insanların kendisi için yaptıkları, başkalarına karşı davranışları ve doğal olaylara karşı aldığı önlemler insanlığın başına gelecek şeylere vesile oluyor. Daha açık ifadeyle biz insanlara kötülük yaşatmadığımız sürece insanlar neden dünyaya gelmek ve yaşamak istemesin ki. Hele de çocuklar. Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı insanın dünyaya gelip gelmeyeceği mutlak bir şekilde bizim kontrolümüzde değil. Doğacak olan insan her türlü doğuyor. Doğmayacak olan da biz ne yaparsa yapalım doğmuyor. Dolayısıyla olmayan bir varlığın gelip gelmek istemeyeceğini sormak gibi bir şey de bize düşmüyor.
En İyi Cevaplar
+1 yılSelin Kidil'i keşfetmem bu video sayesinde oldu. (Bu videoya minnettarım ve sürekli girip izliyorum) Tam bu tür düşüncelere dalmışken ve araştırma yapıyorken karşıma bu video çıktı. İzleyince sanki düşüncelerimi okumuş gibi hissettim. Tıpatıp aynı düşünüyordum. Küçük yaşlarımdan beri bu acı dolu dünyaya başka bir canlı getirmek bana hep mantıksız gelmişti. Arkadaşlarımla konuşurken bir iki kişi dışında herkes garipserdi beni ve büyüyünce duramazsın falan derlerdi. (Hala düşünmüyorum) Herkes arasında farklıydım sanki. Bu videoyla benim gibi düşünen birileri olduğuna sevindim. Üremek istemememin nedenlerine video adeta tercüman oldu. Üremek diyorum çünkü ilerde çocuk evlat edinip kimsesiz çocukların hayatını biraz da olsa kolaylaştırmayı düşünüyorum. Herkes zor diyor ama bence önemli olan manevi bağ. Bu acı dolu ve giderek kötüleşen dünyaya bir birey daha katmak istemiyorum. Selin Kidil duygu ve düşüncelerime tercüman olduğun için teşekkür ederim💜 (Bi ihtimal görür belki)
09 Yorumla
Soran+1 yıl22 yaşındayım hayatımda hiçbir zaman annelik çok özendiğim istediğim bir şey olmadı annemle kuramamış olduğum anne kız bağından da olabilir hiçbir zaman sıcak yakın bir ilişkimiz olmadı hep bana karşı yabancı soğuktu genelde arada severdi öyle hatırlıyorum insanların sen ben gibi düşünen insanları anlamamasını ve hak vermemesini anlayamıyorum. bence biz garip değiliz asıl mantıklı ve doğru olan düşünceye biz sahibiz hatta bir düşünürün sözü var çocuklar dünyaya sadece mantık çerçevesinde getirilmiş olsaydı yeni çocuklar doğar mıydı insan nesli devam eder miydi diye tamam her insanda üreme isteği olduğunu kabul ediyorum insan bazen merak ediyor benim bebeğim olsa nasıl olurdu benden nasıl bir anne olurdu işte bana benzer miydi oğlum ya da kızım olsa görünüşü nasıl olurdu diye sorular sorarken buluyorum bazen kendimi çok fazla düşünce içerisinde boğulurken buluyorum kendimi. selin kidilinde dediği gibi çocuk sahibi olmanın sadece egoyla alakalı olduğunu ve insanın anne baba duygusunun tatmin etmenin bir sonucu olarak dünyaya getirildiklerini düşünüyorum. bence insanlar sen neden çocuk istemiyosun demek yerine sen neden çocuk istiyorsun diye sormalı onca savaşın zulümün kötülüğün haksızlığın tacizin tecavüzün kol gezdiği insanların açlıktan öldüğü haksızlık eşitsizlik adaletsizlikle dolu bir dünyaya neden bir birey daha getirmek istiyosun bu dünya düzeninden çok mu memnun kaldın ya da bu dünyaya gelmiş olmaktan çok mu mutlusun diye sormak lazım bence. ekstra kendi geleceğini bile bilemediğin şu hayatta hayat belirsizlik ve bilinmezliklerle dolu başımıza türlü türlü şey gelebilir. mesela benim annem akıl hastanesinde yattı sevgisini alamadığım gibi birde yıllardır görüşmüyorum ve zaten mantıklı bir kadın
- +1 yıl
İnsan neslinin bu denli hızlı ve bilinçsizce çoğalmasını aşırı mantıksız buluyorum. Üremek isteyen insanlara neden üremek istiyorsun diye sorulmalı ve belli testlere tâbi tutulmalılar. Bilinçsiz aileler yüzünden olan çocuklara oluyor. Zaten dünyada kaynaklar, imkanlar sınırlı, adalet neredeyse yok. İnsanlar hala dünyaya yeni bireyler katma peşinde. Bilinçli ve özenli yetiştirilmemiş bireyler dünyaya zarar veriyor, suç oranı artıyor. Günde birsürü cinayet, taciz, tecavüz oluyor. Nüfus artışı çok hızlı. Bazı yerler aşırı kalabalık. Artık kimseye güvenilmiyor. Akrabaya bile... Çocuk doğurmanın artık bir yarışa döndüğünü düşünüyorum. Hatta doğmak bile artık bir yarış. Çocuklar hep yarış halinde. Bazen ben de düşünüyorum çocuğum olsa, onu zeki, kibar, ahlaklı yetiştirsem iyi olurdu diyorum. Ama sonra dünyanın o kadar da tozpembe olmadığını kendime hatırlatıyorum. Çocukken üzüldüğümde hiç doğmamış olmayı dilediğimi hatırlıyorum. Ve vazgeçiyorum. Çocuk doğurmamaya karar vermek çocuk doğurmaya karar vermekten çok daha zor aslında...
Soran+1 yılkesinlikle öyle her dediğinize katılıyorum çocuk sahibi olmak herkesin hakettiği ve yaşaması gereken bir şey değil bence bir kere bilinçli olmayan çocuğa doğru düzgün vakit ayırmayan yetiştirmeyen insanların kesinlikle üremesi suç sayılmalı. onlardan çıkacak çocuktan hayır gelmez bizim ülkede çocukları besi hayvanı olarak görüyolar bence insan değil kendi ürünü olarak halbuki o bambaşka bir insan görünüşüyle karakteriyle. ayrı bir insan. ve dediğiniz gibi bende bazen zeki kibar efendi bilgili bir çocuk yetiştirsem diye düşünüyorum sonra diyorum ki dünya çok kaba sen bu kadar emek versen nolacak. bir kere bir başka insanın yaşaması hakkında karar veriyosun ve ona soramıyosun sen bütün bu süreçleri yaşamak ister miydin diye benim gibi doğurup arasında çanta gibi dolaştıran annelik babalık yapmayan kendi bencil hayatlarına çocuğu ortak eden kişiler cidden üremesin yasaklansın
- +1 yıl
Dünya öyle kötü bir yer ki bir çocuk bilinçli bir şekilde, emekle yetiştirilse bile başkasının bilinçsizce yetiştirdiği bir şerefsiz yüzünden hayatı mahvoluyor, bitiyor. Sen o kadar besle, büyüt, okut, eğit, emek ver sonra şerefsizin biri gelsin evinin önünde canı öldürmek istediği için öldürsün. Bunun gibi birsürü olay var. Daha bugün istismarcılara, tecavüzcülere, şiddet uygulayanlara falan af yasası gündeme geldi. Minik Leyla'yı, Eylül'ü, Irmak'ı, Gizem'i, Arda'yı, Ecrin Bebek'i ve daha nicesini ne çabuk unuttular... Yerlerinde bizim çocuklarımız da olabilirdi. Ama zaten hepsi bizim çocuklarımız. Bizim canımız, geleceğimiz. İnsanlar çocuklar bizim deyip her çocuğu benimsemeli, korumalı. Çocuklar kimsesiz kalmamalı. Bir çocuğa bir şey olsa keşke onu koruyabilseydik diye çok düşünürüm. Vicdanım sızlar. Şerefsizler de bir ara çocuklardı ama bilinçsizce yetiştirilmiş çocuklar...
Soran+1 yılhiç sorma dünyanın kötü bir yer olduğu düşüncesine katılıyorum şeytan kadar kötü insanlar var olması gereken ideal şeyler vardır hayatta adil biri olmak dürüst biri olmak vicdanlı olmak gibi ama bunlara zerre kadar takmayan umursamayan insanlar var ben artık dünya düzeninin bozuk olduğunu düşünüyorum çivisi çıkmış bu hayatın dediğin gibi sen o kadar emek ver bağlan emeklerin bir çırpıda ciğeri beş para etmez birisi yüzünden boşa gitsin. mesela katarsis diye bir kanal var youtebada orda izledim bir kaç video ayşe tükrükçünün hayatı saadet hanımın hayatı sırf kadın oldukları için etraflarında onları koruyan kimse olmadığı için neler yaşamışlar. herşey birazda insanın kendi özünde bence herşeyde eğitimle olmuyor. iyi biri olmakta çok farketmiyor yani.
- +1 yıl
Artık yaptıklarımızda şeytanı şaşırtacak dereceye geldi. İnsanın özü de önemli tabiki. Eğitim olmasa da yetiştiği ortam, anne babasının psikolojisi falan hep önemli. Bence insanların nüfusu ve psikolojileri denetlenmeli. İhtiyacı olanlara psikolojik destek verilmeli. Katarsis'i ben de izlemiştim. Hayat gerçekten çok acı. İnsanlar acımasız. Bence hayatın acı gerçeklerini görenler güçleniyorlar sadece. Tabi dayanabilirlerse...
Soran+1 yılbence insanlar acımasız insanlar kötü hayat değil aslında
- +1 yıl
Zaten hayatı zorlaştıran kötü ve acımasız insanlar. Onlar olmasa dünyada sadece çok az kötü olay olurdu. Doğa olayları, doğal ölümler vb.
Soran+1 yılkesinlikle
+1 yılÇocuk yapmak bir karardır, sadece bencillik diyemeyiz. Çiftlerin aileyi büyütmek adına, nesli sürdürmeleri adına veya sadece çocukları sevdikleri için ve dünyaya kendi yetiştirecekleri çocukları getirmek adına da yapılabilir, yani birden fazla etmeni vardır çocuk yapmanın. Eğer bahsettiği bencillik, gösteriş ve ilgi uğruna çocuk yapmaksa, bencillik sayılabilir.
00 Yorumla
Soyunu devam ettirmek her canlının doğasında vardır bu yüzden bencillik midir bilmiyorum ama olması gerekendir ki eğer ona iyi bir yaşam sunabilecek imkanlara sahipseniz , onunda kötü etkilenmesine sebep olacak psikolojik problemlere sahip olduğunuzu düşünmüyorsanız ortada bir bencillik yoktur yaşam deneyimi kutsaldır , küçümsenemez
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
9Cevap
+1 yılÇocuk yapmak hayatın döngüsü, selin kidil yemek yemekten de vazgeçmeli, öldüğünde yedikleride ictikleride önemsiz hale gelecek, hatta şu anda kazandıklarını da dağıtmaya başlamalı...
016 Yorumla
Soran+1 yılaynı şey değil bence başka bir insanın yaşaması hakkında yaşamı hakkında karar almak ne kadar mantıklı sence sen istiyosun diye bir insan neden 60 sene yaşamak zorunda oda en az
- +1 yıl
Sen ailenle problem yasadinmi hiç
Soran+1 yılailem eşittir problem zaten
- +1 yıl
Bu düşünceye destek vermenin en büyük nedeni budur muhtemelen, ancak her hayat senin yaşadığın ya da düşündüğün gibi degildir, ben aileme binlerce kez dua ediyorum, bu hayatta var olma sebebim önce Allah sonra onlar
Soran+1 yılbunda büyük oranda aile faktörünün etkisi de var ama geniş açıdan bakacak olursak başka bir insanın hayata gelmesi ve ölmesi kararını tamamiyle çocuk isteğini bastırmak için veriyosun. ben dünyaya gelen çocuklara çocuk gözüyle bakmıyorum insan olarak bakıyorum bebeklik ve çocukluk hayattaki ilk aşamalarımızdır. ayrıca annesi öldüğü için çocukken üvey annesinden çok eziyet gören arkadaşım da oldu bu tarz şeyler görünce biraz soğuyosun tabi herkes iyi insan değil
- +1 yıl
Elbette ki herkes iyi insan değil, ancak şunu unutma ki, galu bela dediğimiz bir vakit vardı dünya yaratilmadan önce ve kimlerin yaratilacagi o günden belli olmuştu, belki bunları bilmiyor da olabilirsin, kimse kimsenin dünyaya gelmesinin 1. Dereceden sebebi ya da sorumlusu değildir, Sadece Allah'ın yaradisina aracıdır ebeveynler
Soran+1 yıldoğru tabii herkeste hamile kalamıyor ya da her çocuk doğmuyor anne karnında düşen var ya da yıllarca çocuk hasretiyle yanıp tutuşanlar bir bakıma haklısın aslında
- +1 yıl
Daha doğmadan kaderi yazılmış olan birinden bahsediyoruz aslında bebek ya da çocuk derken, kimsenin yaradılışı kimsenin elinde olmadığı için, ortada bencillik de yok
Soran+1 yılbakamayacağı halde ya da sorumsuz birisi olduğu halde ısrarla sırf hamile kalmak nasıl bişey tatmak istiyorum ya da doğurmak nasıl bişey yaşamak istiyorum diye ömrünün sonuna kadar bakmakla ilgilenmekle ve sevmekle sorumlu olduğun bir insanı dünyaya getirip sonra kendi hayatına dalmak çocuğu bir kenara fırlatıp atmak ve hayattayken annesiz babasız bırakmak düpedüz bencilliktir kimse aksini iddia edemez.
- +1 yıl
Bahsettiğin şekilde düşünmek ve yapmak elbetteki bencilliktir, ancak kimse birileri bu şekilde düşünüyor diye doğmuyor, bunu anlatmaya çalışıyorum
Soran+1 yıltabikide hakkıyla bakan büyüten emek veren sahip çıkan aileler de var onlara lafım yok zaten
- +1 yıl
Neler yaşadığını merak ettim anlatmak istersen
Soran+1 yılvalla uzun ama anlatabilirim
- +1 yıl
Dinleyebilirim
Soran+1 yılözelden mi yazayım
- +1 yıl
Sana bırakıyorum
+1 yılherkes üremesin derim ben sık sık. bu arkadaşta o listeye girdi. çocuğu gurur ve ego ile bağdaştırmak nedir bilemedim.
iyi yetişmiş çocuk asla beni neden doğurdun demez... ne güzel saçma sapan konuşuyorlar11 Yorumla
Soran+1 yılhayır o kızın demeye çalıştığı anne babalık tatmini yaşamak için yani işte bir kadının hamileliği tatmak çocuk doğurma duygusunu yaşamak için anne olmasının bencillik olduğunu düşünüyor evet hayat koşulları iyi olan bir çocuğun bende beni neden dünyaya getirdiniz diyeceğini sanmıyorum ama belki yaşamaktan mutlu olmayacak ya da geldiği dünya düzeninden vs
Bir bakıma evet çünkü o kadar yetim ve öksüz çocuklar varken sırf kendi kanımdan olsun diye çocuk yapıyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKatılmıyorum saçmalamış
011 Yorumla
Soran+1 yılneyi saçma
- +1 yıl
hiç kimse çocuk yapmasın falan dememiş ki, çocuk yapmayı bencillik olarak görüyorum demiş. bazı insanlar var ki çocuğu sadece gururlanmak için yapıyorlar. sırf kendi kanından olsun diye çocuk yapıyorlar. selin de demiş "doğurmaktansa evlat edinmeyi daha mantıklı buluyorum" diye. o kadar annesi babası terk etmiş ya da ölmüş çocuk var ki.. dünyada o kadar çok acı var ki yeni ve daha olmayan birini dünyaya getirip o acıları yaşayacağını bilerek bunu yapmaktansa, zaten olan bir bireyin hayatını güzelleştirmektir benim için.
Cevap sahibi+1 yıl@çalışkan_arı00 birileri çocuk yapmasa o hangi çocuğu sahiplenecekti?
- +1 yıl
@çalışkan_arı00 tamam da bu nereye kadar yani evet bir popülasyon kontrolü olmalı ama herkese çocuk yapmak kötüdür zihniyetini aşıladığınızda ve bu sosyal norm haline getirdiğinizde o 8 milyar insan ölünce ne olacak bir şekilde türümüzü devam ettirmek zorunda kalacağız sanıyorsunuz ki doğayı yok etmekte olan o devler insanlığın yok olmasına izin verecekler kimse bunu istrmeyecek binlerce yıldır hep "insanlık" adına yaşıyor ve üretiyoruz şu an bile "insanlığı gelecekte neler bekliyor?" , "nasıl daha iyi bir gelecek inşaa edebiliriz" "insanlığı daha ileriye nasıl taşıyabiliriz?" Sorularını sormaya devam ediyoruz hiçbirimiz dünya bok gibi her şey yok olsun diyecek kadar depresyonda değiliz ve hayatın acı yüzünü görmüyoruz sadece kendinizi kandırıyorsunuz
- +1 yıl
onlar bencillik yapmış işte? dünyada hiç bir evlatlık alınabilecek çocuk olmasaydı ve selin çocuk isteseydi ya yapardı ya da yapmazdk öyle değil mi?
- +1 yıl
- +1 yıl
@çalışkan_arı00 nasıl aşılamıyorsunuz?
- +1 yıl
- +1 yıl
@çalışkan_arı00 okudum ve baya aşılıyorsunuz
- +1 yıl
- +1 yıl
@çalışkan_arı00 siz bu fikri yaygınlaştırıyor musunuz yaygınlaştırmuyor musunuz
+1 yılPok yemiş angut...
Görüşüm budur028 Yorumla
Soran+1 yılneden öyle dediniz
- +1 yıl
Öyle dedim Çünkü çocuk sahibi olmak bencillik değildir tam tersine Çocuk dünyayı yaşanabilir kılan tek varlıktır
Eğer bencillik olsaydı savaşın kanın gözyaşının ortalığı götürdüğü Suriye'de çocuk diye bir şeyden bahsedemezdik ama tam tersine Savaş durumlarında çocuk sayısı artıyor neden çünkü insanlar Hayata tutunacak bir şey arıyorlar ve bunu da çocukta buluyorlar.
Bilinçalti böyle kodlanmis insanın
Soran+1 yılhaklısınız da o çocuk her zaman çocuk ve bebek olarak kalmıyor sonuçta büyüyor yetişkin bir insan oluyor bunu da hesaba katmak gerek
- +1 yıl
Nasıl kalmasını istiyorsan ona göre yetiştireceksin o zaman.
Bencil ve kibirli olarak yetiştirip sonra da efendi ve anlayışlı olması beklemek büyük hata mesela
Soran+1 yılsizin fikriniz pek tabii saygı duyuyorum.
- +1 yıl
Çocukluğunda şiddet sevgi eksikliği vb var mıydı senin?
Soran+1 yılanne baba ayrı büyüdüm annem akıl hastasi babam ve üvey annemle yaşıyorum anne sevgisi görmedim bizim gibiler hayata çok güzel gözlerle bakamıyo halıyle
- +1 yıl
İşte bütün sıkıntı çocukluğunda minik kuşum
Maalesef bir ömür seni takip edecek o çocukluğunun izleri 😢
Soran+1 yılediyo zaten ne demiş şair gökyüzü gibi bişey bu çocukluk hiç bir yere gitmiyo
- +1 yıl
İlk kez duydum bu sözü
Çok hoş demiş
Her kimse diyen...
Soran+1 yıledip Cansever hatta leyla ile mecnun dizisinde de geçiyordu
- +1 yıl
Evet o imiş
Merak edip baktım
İlk kez duydum
Teşekkür ederim minik kuşum
Soran+1 yılrica ederim minik kuşumm
- +1 yıl
Ben minik değilim ama 😃
Soran+1 yılsezen aksu da minik değil ama lakabı minik serçe
- +1 yıl
Tiksiniyorum o kadinin zihniyetinden.
Serçe değil
Minik domuz bence o
Soran+1 yılzihniyeti derken mesela
- +1 yıl
www.google.com/.../...urlu-gonderme-2014-09-30.amp
İfadelere bak
Mide bulandırıcı
Soran+1 yılkadın kötü bişey dememiş ki bizi örteceğinize nefsinizi örtün demiş bunda yanlış ne var kurandada erkeğin tesettürü göz kapağıdır der
- +1 yıl
Öküzler...
Koymuşum RTÜK'une...
Bu ifadeleri normal buluyorsan...
Diyecek lafım yok
Soran+1 yılonu akp ye demiş bence doğru da söylemiş neyse siyasal konulara girmicem
- +1 yıl
Içindeki inanç bozukluğunu kusmuş minik domuzumuz...
Her neyse...
Soran+1 yılşöyle söyleyeyim evrende bir ilahi güce tanrı kavramına enerjiye inanan birisiyim başörtüsü konusu çok tartışmalı bir kavram bu konuda ilahiyatçıların videolarını izledim araştırmalar okumalar yaptım islamda başörtüsü yoktur yani saçlarını kapatmak değil kadının görünen özel bölgelerini kapatmasıdır gerçek tesettür kendim kapalı bir kadın değilim ama kapalı kadınlara da saygım sonsuz bir kadın rahatından ve özgürlüğünden vazgeçip kapanıyorsa helal olsun derim ancak görüşlerim bu yönde
- +1 yıl
Bir ara Kur'an'ın ayetlerine de bak
Var mı yok mu görürsün...
Her neyse demiştim
Soran+1 yılo tarif edilen cilbab kara çarşaf demek raşit ihsan eliaçık diye bir ilahiyatçı var ben türbanın tarihini okudum araştırdım hz muhammed ailesi ve kızları ile mekkeye göçünce orada Mekkeliler ile Medinelilerin kıyafetleri ve yaşam tarzları farklı mekkedeki Yahudiler hz muhammedin kızlarını bunlar Müslüman diye rahatsız ediyor ve buna ilişkin olarak kuranı kerimde peygamberin hanımları ve kızlarına söyle mümin kadınlar gibi örtünsün rahatsız edilmemeleri için bu daha hayırlıdır yazar kuranda. sadece gözleri gösteren kara çarşaf o dönemdeki kadınlar tarafından giyiniyordu amacıysa Yahudiler tarafından rahatsız edilmemek tacize uğramamaktı.
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim'in ayetlerini çarpıtmak Senin de hakkın tabii
Ama bir ara İhsan Eliaçık maymununun yüzüne dikkatli bak
Dikkatli bakarsan Allah'ın nurunun olup olmadığını göreceksin
Kapkara kalbinin yüzüne vurduğunu da göreceksin
Tabii gözünde bir perde yoksa
Sana tavsiyem Medya maymunlarının peşine düşme
Kendi doğrunu kendin bul
Soran+1 yılne alaka adam ilahiyatçı neden olmayan bişeyi söylesin ne karı var ayrıca yüzdeki nur neye göre belirleniyo
- +1 yıl
Bu ülkedeki eğitim ilahiyat fakülteleri Medya maymunu ve ateist yetiştiriyor çoğu kere.
Tıpkı sivas Müftülüğü yapan ateist Turan Dursun gibi...
Her neyse fazla uzadı
Senin seçiminden ya da doğrularindan ben sorumlu değilim
Sen sorumlusun sen...
+1 yılKendisini tanımam ama doğru demiş.
10 YorumlaBu neyin kafası Ya bu nasıl bir kafa ya
05 Yorumla
Soran+1 yılyanlış mı sence dediği
Soran+1 yılneslin devamını getirmek için düşünmeden sorumsuzca ve bencilce başka bir insanı getirmek çok mu mantıklı
Soran+1 yılben direk getirmicem
+1 yılsaçmalıyor öyle şey olur mu kafasına göre sallamış
01 Yorumla
Soran+1 yılneden saçmalıyor dedin
selin kidil sen misin?:D
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır değilim
+1 yılBoş konuşmuş
01 Yorumla
Soran+1 yılneden her anne baba çok mu iyi
+1 yılKendi nasıl oldu ki acaba
01 Yorumla
Soran+1 yılkendim öyle olmadım demiyor kız zaten insanların anne babalık duygularını tatmin etmek için çocuk yapmayı anlamsız buluyorum dedi
+1 yılBazı koşullarda evet
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKeşke anne ve babası da aynı düşünseydi Selin'in
00 Yorumla
+1 yılKatılıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSelin kidil bu soruyu görebilir
01 Yorumla
Soran+1 yılgörsün bir korkum yok zaten bende görüşüne katılıyorum
+1 yılDoğru katılıyorum
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 599 cevap paylaştı.
+1 yılHaklı
12 Yorumla
Soran+1 yılbencede tamamen ilkel bir istek dürtü çocuk yapmak
- +1 yıl
Ki şu yüzyıl daha da kötüye gidecek
+1 yılhaklı
00 Yorumla
+1 yılBen de çocuğum daha
00 Yorumla
Devamını Gör(4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > "Çocuk yapmak bencilliktir!" diyen youtuber Selin Kidil'e katılıyor musunuz, neden?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler