Kayınvalidem çocuk eğitimimize saygı göstermiyor. Sizce neden ve ne yapmalıyım?

1 saat önce kayın validem aşırı sinirlendirdi beni. 2 yaşında kızım var, konuşma döneminde her şeyi ağlayarak anlatmaya çalışan bir çocuktu. Biz de eşimle karar verdik ağladığında görmezden geliyoruz 1 yaşından beri uyguluyoruz ve konuşması ilerledi bu sayede. 1 yıldır da kızım da alıştı, uyku problemi bile kalmadı artık.
Kayın validem hafta sonları hep bizde ve kızım her ağlamasında kucağına alıyor biranda oyun oynatma telaşına giriyor. 1 yıldır uyarıyorum, "ilgisiz kal bırak 5 dk ağlasın anlayacak zaten yapma" diyorum anlamıyor. Ne zaman gelse çocuğun düzeni bozuluyor.
1 saat önce aynısı oldu ve uyardım "indir kucağından" diye, dönüp "hayırdır problem mi var?" dedi. "Evet var, kucağından indir, sen bu hale sokuyorsun sadece" dedim. "Kucağımıza da mı alamıycaz?" dedi. Ben de dönüp "pardon ama çoğu şeyde düzenini bozduğun halde ses etmiyorum ama bu ağlama sorununu yıl oldu çözemedik seninle, evet problem var her ağlamasında kucağına almıycaksın canı yanmadıysa keyfi nazlanma ağlamasında kucağına almıycaksın, biz bir düzen kurduk ama sen anlamıyorsun" dedim.
Tip tip bakıp yine çocuk kucağında oda oda gezdi. Kızım ağlamaya devam etti, ses edemedi çünkü haklıyım. Eşim de ben söylemeden kendi isteğiyle kaç kez uyardı anlamıyor. Ben de 10 dk sonunda ağlamasına dayanamadım kucağından çekip aldım süt verdim sonra da odaya götürüp uyuttum.
Cidden sinirlerim tepeme çıkıyor böyle yaptıkça kıt gibi anlamıyor. Üzülsün istemiyorum haksızlık etmek de istemiyorum. Anlıyorum sevmek oynamak istiyor ama bunu sadece kızım ağlamaya başlayınca yapıyor. Ağlamadan önce ilgilense bir şey demem. Çocuk keyifliyken suratına bakmıyor, ağlayınca nazlandırıp şımartıyor.
Sizce burada kim hatalı (kayın valide sorunsalı)?
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar sorun çözüldü kızım uyandıktan sonra kucağına almadı ve ağlamasına fırsat verdi 5dk sonunda kızım ilk defa babaanne gel otur dedi sarıldı.
1 yılın sonunda anlamış bulundu kızımın ilk defa babaanne diyişini duyunca benden özür diledi sarıldı ben yanlış anlıyodum sevmemi istemiyorsunuz gibi düşündüm dedi. Bizde hayır sev oyna al gezdir hiç sıkıntı değil ama ağladığında umursama ki konuşarak anlatsın dedik. Bende sert yaptığım için özür diledim sorun kalmadı..
Kayınvalidem çocuk eğitimimize saygı göstermiyor. Sizce neden ve ne yapmalıyım?