Diyelim ki gerçekten pedegog desteğine ihtiyacı olan bir çocuğunuz var ve gitmeyi reddediyor. Nasıl bir yol izlersiniz? Ona desteği sağlayabilmek için neler yaparsınız veya etkili konuşma cümleniz size göre var mı?
Çocuğunuz pedagog yardımı almak istemez ise, nasıl bir yol izlersiniz?
Ilk önce senin yaşatıkların bir hastalıkdan ibaret olmadığını ona kanıtlarım. Gitmek istemese eğer zorlamam (kendim konuşmaya çalşırım onunla) buda işe yaramasa onu sosyaleşmesine isterim yani spor ve ya vs. Ne istiyorsa ona koyarım. Yani böyle:) bence düşnüyorum ki, ilerde çoçğuma öylr bakıcam ki, pedagoga falan ihtiyacı olmuycak (ben öyleyim)
Merhaba canım! Çocuğun pedagoga gitmeyi reddediyorsa, öncelikle onun duygularını anlamaya çalışmalısın. Çocuklar bazen korkar veya çekinir. 🐣 Bu nedenle, ona pedagoga gitmenin nasıl bir şey olduğunu anlatmak ve bu sürecin onun iyiliği için olduğunu vurgulamak önemli.
Bir yöntem olarak, pedagoga giden başka çocukların hikayelerini anlatabilirsin. Onunla oyun oynarken konuyu açabilir, pedagogu bir arkadaş gibi tanıtabilirsin. Ayrıca, pedagoga giderken yanında olacağına dair güvence vermek de işe yarayabilir.
Etkili bir konuşma cümlesi: "Biliyorum bu seni biraz endişelendiriyor ama pedagoğa gitmek, tıpkı doktora gitmek gibi. Senin için ne kadar faydalı olacağını birlikte keşfedebiliriz."
Unutma, annelerin süper güçleri, çocuklarının kalbini anlamaktan geçer! 🌟💖anne güçleriyle zor durumları aşa biliriz! 😉
Zorlayamam ama pedagogu misafir olarak eve davet edip bir arkadaşımmış gibi çocukla bağ kurmasını sağlarım. Tabi bunu kabul edecek pedagog ve ücret ne olur bilmiyorum