Bu zor ama ben gerçekten anlamak istiyorum bazıları vardır sadece kendi çocuğunu sever. Diğerlerini sevmez bazıları kendi canından çocukları bile sevmez. İlgilenmez ama ben bunu baştan nasıl anlayabilirim ki. Ya benimle evlenmek için yalan söylerse ya çocuğum doğduğunda soğuk ve ilgisiz olursa sanki hiç yokmuş gibi. Bir de iyi baba olamicaksanız evlenmeyin erkekler diyince oldu canım diyorsunuz ya! Komik mi olduğunuzu sanıyorsunuz? Cidden! İyi baba olamicaksa çocukları için hiç bir şey yapmiyacaksa çocukları için yaşamıcaksa. Çocuklarim arkamızda dağ gibi bir babamız var diyemicekse o erkek evlenip çocuk yapmasın hatta evlenirken de baştan söylesin çocuk istemediğini evlense de çocuk yapmasın. Çünkü ben ilerde çocuklarım olduğu zaman baba sevgisinden mahrum kalsınlar istemiyorum bu yüzden bir erkek iyi bir baba olur mu bunu baştan anlamak istiyorum iyi bir baba
Bir erkeğin iyi bir baba olabileceğini nasıl anlarız?
Öncelikle bir erkeğin çocuklara karşı ilgisi, sevgisi ve değeri olmalı çocukları sevmeli, çocuklara değer vermeli, onlarla vakit geçirmekten keyif almalı çocukla çocuk olmasını bilmeli çocuklarla birlikte olmak ona sıkıcı gelmemeli onların her ihtiyacını karşılamakta gocunmamalı çocuklarla oyun oynamalı ve onlarla eğlenmeyi bilmeli
Karakter olarak da bir erkek şakacı, anlayışlı, hoşgörülü, güler yüzlü, neşeli, eğlenceli, hareketli ve merhametli olmalı hepsinden önce iyi bir insan ve iyi bir eş olmasını bilmeli.. 💫
Eee böyle birisi olup olmadığıni nasıl anlıcam peki gel arkadaşım çocuğunu bize emanet etti diye çaktırmadan anlamak gerek ya da parka yürüyuse çıkarız orda çocuklara nasıl bakıyor ona göre değerlendiririm. Yani ben ilgili ve iyi bir baba olur mu tam emin olamadan çocuk yapmam asla son olarak yazdıkların uzun ama bir o kadar da doğru
Erkekleri bu hale getiren sizsiniz. Nerde arkadaşım , dengesiz piskopat erkek varsa prim yapıyor. Erkeklerde haliyle ben de böyle olayım madem diyor. Bundan 1-2 yıl öncesine kadar ben de iyi niyetliydim al benden de o kadar
@Ugurtűrkerr valla ben hiç öyle davranmadim nerede herkese. iyi davranan erkek varsa geldi bana bir çöp gibi davrandi. Hiç iyi bir erkek görmedim. Bana değer veren iyi birini görsem. keske ama. hep. kotusu denk geldi cidden anlamıyorsun
Bu gerçekten zor sanrım benim ailem herzaman iyi bir baba olacağımı söyler..çocukları severim demekle çocuk sevmiş olmazsın,örneğin yaş fark etmeksizin yeğenin doğumgününe gidiyorsa ve ya bir yakını aradığında çocuğunu hastaneye okula bir yere götürüm getiriyorsa , bir çocuk bebek gördüğünde kucağına alıp onl oynuyorsa bence iyi bir baba olacaktır diye düşünüyorum.. bunu en iyi nişanlılık dönemimde aile içine karışınca anlarsın ya da ben evlendiğimizde çocuk istemiyorum muhabbetinden anlrsın sanırım
Şimdi minnak görünce nasıl davranıyor ona bak seni bırakıp onla ilgileniyor mu sonra aradan 2 dk geçince onla ilgili konusuyormusunuz dur daha detaylı anlatcan bir AVM veya park veya yoldaşın ya da toplu taşıt hiç tanımadığınız bir bebek gordunuz erkek arkadaşın aguduk bidibik diye bebekle oynuyor mu ona bakarken yüzünde gülücük var mı sonra siz yolunuza devam edince konuyu o bebeğe getiriyor mu hayır ben bu özellikleri bir bayanda aradım hiç bulamadım :)
Valla onu, babalık duygusunu, yaşamadan bilemem. Askeri birlikte her türlü mühimmatı taşımaya eyvallah derim ama yeni doğan bebek.. Çok tuhafıma gidiyor. Düşünsene, kollarında yeni yeni kıpırdayan ufacık bir varlık.. Ve siz anneler ve anne adayları.. İslam'a inanın ya da inanmayın, o merhametiniz sayesinde ayağınızın altında CENNET var. Ancak biz erkekler için öyle birşey dememiş, Yaradan.
Merhamet/Zalim duyguları, bir çeşit virüs gibidir. Ana babanın yapamadığını, kardeş, arkadaşlar, toplum belirler. Dolayısıyla burada da doğru arkadaş faktörü devreye girer
Hak veriyorum sana. Mesela benim eşimden örnek vereyim gerçekten harika bir baba. Evliliğimizin ilk zamanları evi de süpürürdü. Oğlumuz oldu 3 yaşında şu an, onu yeri gelir tuvalete götürür. Baba bakkal demesi yeterlidir, hemen bakkala götürür. Baba top oynayım demesi yeterlidir, hemen top oynar, saklanbaç oynar. Mesela geceleri hep o sallar ayağında.
Peki bekârken bunu anlayabilir miydim? Sanmıyorum. Ilımlı bir adamsa bence çocuğuna da iyi bir baba olur. Hatta bazen baba beni tuvalete götür der oğlum... eşim derki oğlum ben senin anan değilim babanım, bak anan orada.. 😆😆
Esiniz çok komikmiş ya oğlum ben senin anan değilim demesi flan cknedjj ılımlı her erkek çocuk sevecek diye bir şey yokki bu arada gerçekten çok şanslısınız ya
Unutma bu durum kadının elinde. Ben bazı kadınların yaptığı yanlışı yapmadım. Aman baba bakamaz, baba çocuğu düşürür, aman çocuk babaya bırakılır mı vs diye hiç düşünmedim. Sorumluluğu hep onun üzerine de verdim. Sonuçta dur ben çocuğu tuvalete götüreyim demez hiç bir erkek. Ben diyorum, hayatım sen götürür müsün elim bulaşıkta vs. Hiçbir erkek annesi varken dur ben ayağımda sallayayım demez. Hayatım ben uykusuzum sen sallar mısın dedim. O da sallayınca zaten çocuk da büyüyünce bir müddet sonra çocuk istiyor beni babam sallasın diye.
Ama bunda sen cabalamissi onları ben de yaparım gerçekten çocuğunu düşünecek mi gerçekten sevecek mi iyi ve ilgili bir bana olabilecek mi sen bir şey demeden işte önemli olan bu zaten!
Onu hiçbir erkek yapmaz, onu aklından çıkar. Çünkü ben erkeğimmm, babayım, diye büyütülüyorlar. Sen dua et benim bunları dememle yapan erkek var. Benim kız arkadaşımın eşi sabah işe gideceğim sustur şu çocukları uyuyamıyorum diyor.
Tabiki de o kadar kolay def edilmez evlilikte ama evlenmeden belli edenler de var ben işte o zamandan bahsediyorum bir de iyi bir baba olmsi iyi bir eş olacağı anlamına gelmez diyorsunuz ya çocuğunu çok sevip karısını sevmeyen var mi
1. Çocuklara olan davranışlarından, 2. Tahammül sınırlarından, 3. Çocuk konusu açıldığındaki mimiklerinden, 4. En azından bir baba sorumluluğunun farkında olabilmesinden.
Yoksa birinin kucağındaki çocuğu, bebeği herkes sever; ama gece uykusunda ağlayan bebeğe herkes tahammül edemez, altına yapan bir bebeği herkes değişemez, hastalanan bebeğin bakımını herkes üstlenemez...
Bu yazdıklarım bir anne adayı için de geçerli bir baba adayı için de...
Cok ama çok çok doğru koşuyorsun. Tahammül sınırı önemli ben ilerde hayatımda birisi olursa. Ona ya aşkım şöyle bir minicik bebeğimiz olsa nasıl olurdu diyicem ona göre tepkisine bakıcam
Sadakat ve güven vermesi , aynı zamanda iyi bir baba da yapar onu diye düşünüyorum. Bir de babasıyla ilişkisine de bakabilirsin genel olarak yansımasi olur çünkü
Çoğu erkek babasından yana şanssızdır. Sürekli üzülmüştür o taraftan ve en güzel baba o erkekten olur çünkü nasıl baba olunmaz canlı örneğini birebir yaşamıştır. :) Benim görüşüm bu
@EagleSedat o da doğru ne yasadiysa yasatmaktan korkabilir haklısın. yine de bilinçaltı ışte yaşadığı şeyleri kodlayip ona göre bir yol haritası cizebiliyor insana
Sevgilisinin yanında bı çocukla abidik gubidik palyaçoluktan ziyade etrafında gördüğü çocuklara istem dışı koruma kollama gözetleme yapıyorsa endişe ediyorsa mesela küçük bı çocuk annesi ile yolda yürürken ayağı takıldı düştü hemen onu kaldırma çabası ya da ne bilim haşarı bı çocuğu olan bı tanıdığınıza gittiniz cocuk yerinde durmuyor surekli gözlemliyorsa falan ondan iyi baba olur diğeri genelde yapmacık şirin gözükme çabasıdır 😉
İşte bu be ben de böyle gerçekten nasıl anlarım onu merak ediyorum. Sonuçta belki de şirin gözükmek için yapacwk ben ne bilicem bana gerçekten çocuğunu sevecek adam lazım
Benim babam ben çocukken çok ilgiliydi büyüdüm şimdi harçlığı kesti okulu bitince var ya ben baba olsam çocuğum çok şanslı olur babama karşı öfkeliyim gitti kendisine düz vites araba alıp bana eski düz vites arabasını bıraktı ve otomatik vites araba istemiştim ben ama düz vites diye kullanamıyorum
@Alexithymia8 Benim babam kız çocukları yüzünden beni unuttu 12 yaşında kız kardeşim var bir de ablam var işte onlar rahatlar ben evlenemiyorum ekonomik açıdan zor durumdayım çalışmalıyım artık hayata bir yerden başlamalıyım çok tembelleştim
Seni üzmek değildi niyetim ve seni anlamam zor ama yaşadıkların kolay şeyler değil baba ister kız evladı babasız yapamaz baban neden böyle sana karşı anlamış değilim benim kız çocuğum olsaydı üstüne titrerdim
Yok yok üzülmedim merak etme ama birisi 12 yaşında onun ilgiye ihtiyaci var keşke ben de o zamanlar ilgi alsaydim. Keşke herkes senin gibi bir baba olsa /
Anladım da şimdiki nesil o kadar kötü ki üstüne düşmek zorundasın size de hak veriyorum yaşıtların sana güven vermediği için benden güven alamıyorsun halbuki ben seninle anlaşırım çünkü senin bir soruna baktım çok üzüldüm benim yaşadığım psikoloji sende de var sevilmediğimi düşünüyorum ben de senin gibi
Allah rahmet eylesin valla o kısmı bilemem kimi vardır ailem yok diye kurduğu aileye düşkün olur kimi vardır aile ortamını bilmediği için umursamaz ailesini
@Alexithymia8 şimdi hevesini kırmak istemem ama, artık erkekler değil baba olmak, evlenmek bile istemiyorlar haklı olarak,çünkü evlenmenin bize tek avantajı baba olmak, o da eskisi gibi bize cazip gelmiyor
Anlıyamazsın bekarken çocuk seviyo gibi görünür ki dışarda sevdiği çocuk veya yiyenleriyle geçirdiği vakit bu onun iyi baba olucagı anlamına gelmez şans işi
Hayata pozitif bakan, koruyan kollayan kişiler iyi baba olur. Ama en iyi yol deneme. Akraba çocuklarının bakımını üstlenebilecek, sıkılmadan her dediklerini yapabilecek erkek iyi baba olur.
Bunları ve herşeyi zamanla cozersin yani yalan söylüyorsa illaki ortaya çıkar yeterki aşk güzel şey ama gözünü kör etmesin yani sözler ve tavırları iyi gözlemlemeyi bil ve acele etme... Yani iyice tanımak için zamana ihtiyaç var...
sen kadın ol sorumluluklarını yerini bil her erkek baba da olur adam da olur. erkekler kumandalı araba gibidir yöneten şekillendiren kadındır malesef günümüzde pek bulunmasada erkekleri yönetebilen kadın yok dişiler var onlarda para söyüşlemede uzmanlar anca
Valla sustur şunu frekansı biraz odun çeşidine girer canım zaten o modda olan adam bebek yapmaz doğmadanda çaresine bakar diye düşünüyorum önceden anlamanında küçük yolları var tabi gelip karnını dinliyorsa dokunuyorsa hareket etsin diye bakıyorsa ayy benim aşkım neler yapardı ya deli adam fener bile tutardı ışıgı kapatıp sırf dikkat çekmek için 🤣oda babasına kıpırdar dururdu
Bunu çok iyi gizleyen erkekler var bir de iyi kişilikli olduğunu düşündüğüm erkeklerin çoğu da. Nedense herkese iyi bir bana kötü erkekler ne kadar iyi olursa olsun. İyi bir kızın yanında şeytana dönüyorlar ya da benim şansım çok dönek
%99babasina aile ortamına çeker ama. İstisnalar vardır illaki. Misal ben sadece kendi çocuğum olursa severim başka çocuk hiç sevmem.. çocuklar beni sever ama ben sıcak durmam..
İşte dediğim gibi bazıları da öyle oluyor sadece kendi çocuğunu seviyor işte asıl sizleri anlamak çok zor ben olsam sizinle sadece çok çok ama cooook aşıksam evlenirdm normal hoşlantıysa çocuk sever misiniz sevmez misiniz emin olamadığımdan evlenmezdim mesela
İnsanlar sevdiği insandan çocuk yapmak isterler. Ben sevmediğim kadınla evlenirsem çocuk yapmam. Çocuk yoksa evlenmeden. Sende haklısın.. ama bu genelde hep böyle erkekler genelde sevdiği kadından kendi çocuklarını severler. Ne bilim ben bir kızım olsaydı dünyaları verirdim. Ama onun dışında kimsenin kızını sevmedim😔
Bak evlilik kısmet işi b. Bir insan Kendi çocuğunu sever illaki.. ama geçmişi aile sorunları.. kötü alışkanlıklar. Arkadaş ortamları kötü ise bunların kendi ailesinde etkisi olumsuz. Sen sor kendine biraz tanı her yönden misal ben evlencegim biri vardı ilk okuldan tut çocuğuna kadar araştırdım.. sonra nikahtan caz gectim
Evlenilcegin insan sonuçta.. sevgi uğruna ölsende geçmişte pislik olmuş birini bile bile kimse evlenmez her hâlde bu yüzden geçmişi araştır birde derdin neyse direk Sor kendine. Gerisi şans.. bak evlilik kısmet.. olmuyorsa olmuyor olursa sevdiğin hayat güzel yoksa zindan çocuk da evliliğin asıl sebebi bence
Onlar sağlık sorunları ayrı benim dediğim çocuk isteniyor düzen isteniyor diye evlenir insanlar genel olarak. Ben bu hayatta sadece bir kız var evlenirsem onla evlenirim. Gerisi boş. 50yasindada olsam onu alırım aşk mı dersin kara sevda mi bilemiyorum ama kader bizi bir araya getirmio
Farklı sehirler. Benzer ortak acılar. Benim nişanlandim ayrıldım ilk sevgilim yüzünden sinire kaza yaptım sakatladim. Sonra o başkası ile nişanlandı ayrıldı. İkimizede nasip olmayan ama 5yildirda kaderin bir araya getirdiği bir birimizi konuşmasakda bakışlarindada anladığımız birşey ama. Bir araya gelemiyoruz. Çünkü benim çok fazla açık var anlatsam aklın almaz. Ben evlendiğim insan benim için ölümden başka hiçbir şey ayıramaz. Deseki evlendik yapamiom ayrılırim kendimi öldürürüm gibi gelio. Aldatsa onu öldürürüm gibi gelio. Bir sürü sebep. Bu yüzden bizim evlilik öteki tarafa ahirete kaldı
Aynen öyle ondan dolayı imkansız.. bir çok şey paraya bakıo zenginde değiliz ailemizdede yok. Bu yüzden Allah ömür verirse sadece o kız alırım. Ailemede dedim. Etmezse yanlız doğduk yanlız ölürüz. Çocuk hevesi en büyük arzum sevdiğim kadından bir kızim olsun derdim ama o kişi benim her şeyim sanki. Ama işte evlilikte kısmet çocukta kısmet. Olmayınca kader dioz
Bu arada sormak istiyorum. Diyelim o çok aşık olduğun kadınla evlendin bir kızın oldu ondan çok sevdin ama onunda baksa birinden çocuğu var o çocuğa nasıl davranırdn eziyet eder mıydın?
Çok sevdigim kadın bekar ama ki..😔 . o başkası ile evlenirse benim için biter. Bu konu.. ama şunu anladım senin sorun ikinci evlilik yapacak çocuklu biri için sanırım