Büyüme hormonu en fazla uykuda salgılanır. Sağlıklı büyümenin ilk şartı düzenli uyku uyumaktan geçiyor. Bundan dolayı bebeğin yatağı oldukça önemlidir. Peki yenidoğan bebeğin yatağı nasıl olmalı, nelere dikkat edilmelidir?Mışıl mışıl uyuyan bebek#iyiliğiseç
Yenidoğan bebekler de yaklaşık 6 aya kadar ani bebek ölümleri oluşuyor. Bunun temel sebebi yanlış yatak seçimi. Bunu engellemek için bebeğin gömüleceği ve nefes alışını zorlayacak yumuşaklıkta bir yatak seçilmemeli. Yani yatak ne çok sert ne de çok yumuşak olmalı.
Yatakta girinti çıkıntı bulunmamalı.
Yatağın üretildiği malzemeler kanserojen ve sentetik malzemeler içermemeli.
Pamuk ve yün , en iyi bebek yatağı gibi görünse de doğal malzemelerden oldukları için içerisinde çeşitli organizmalar taşıyabilir. Bu nedenle pamuk ve yün iyice temizlenerek ve ortopedik uygunluk sağlanarak yatak hazırlanmalı.
Yenidoğan bebeklerin yatağı mutlaka ilk aylarda anneye yakın olmalıdır. İlk 3 aydan sonra annenin yatağından biraz uzakta, 6-7. aydan sonra da ayrı odada olmalı, bu birincil özellik. 2. olarak ise; bebek yatağı, bebeğin düşmeyeceği şekilde olmalıdır. Park yataklar var mesela, etrafı kumaş ve file ile çevrilidir, ahşap yataklar da iyidir ama boyasına, ahşabın kalitesine ve parmaklıkların aralığına dikkat edilmelidir, bunların hepsi bebeğin güvenliği için.
Öncelikle güvenlik diyerek korunaklı olmalı. Yatak ortopedik olmalı çünkü omurga hala çok hassas ve şeklini tam almamıştır. Elyaf ürünler terleme yapacağından ipek ile karışımlı ürünler tercih edilmeli.
Kesinlikle elyaf olan ürünler kullanılmasın aşırı terleme yapar yastığı yorganı yünden olmalı yatağı önemli değil önemi olan içinde kullandığın malzemeleri bence en sağlıklısi gündür mekanın üstüne dahi sırıma yapsınlar yastığı çok yüksek olmamalı sallana bilir özelliği olsun yeterlidir
Yenidoğan bebeğin hareket kabiliyeti çok fazla olmadığı için onu kenarlardan desteklicek bir yatak olması lazım bence yani bir şekilde dönse allah muhafaza boğulur ben yataştan aldım bebeğime yatağını juno yatak kemeri var önünde hem bebeği sıkmıyo hemde yüzüstü dönüp nefesini engellicek pozisyona sokmuyo
Bebek yatağı ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalı. Elini yatağın üzerine bastırıp çektiğinde tekrar eski şeklini alması gerekiyor. Yanlardan hava alması için deliklerinin bulunması gerekiyor. Pamuk-yün-lateks içermesi gerekiyor. En az 60-120 ebatlarında olmalı. Zararlı boya ve plastik madde içermemeli. Bebeğe zarar verecek iple asılı oyuncak-ve fazlaca yastık bulunmamalı.%100 pamuklu çarşaf ve örtü serilmeli.
Yenidoğan bebek anne şefkatine ilgisine ve emzirme nedeniyle beslenmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle ilk 6 12 ay arası anne yanı beşik tercoh edilmelidir.
Ben yenidoğanda kundak mantığını seviyorum çocuğu okadar sıkıştırıp bırakmak değil tabi first dream yatağı var yataşta böyle bebeğin etrafını sarmalayan ana rahmi gibi ben onu almıştım bebeğimde hiç uyumamazlık etmedi onda onu tavsiye edebilirim
Bebeğin yatağının ortopedik olmalı baş kısmı hafif kasisli bu bebeğin reflüsüne iyi gelir ve nefes alması rahat olur ayrıca gece hafiff loş kırmızı ışık olacak karanlıkta büyüme hormonu daha fazla olur çünkü ayrıca beğin sağlığı için çok iyi birde sesiz olmalı yanında yüksek sesle konuşulmamalı bebeklerin kulakları bizden biraz daha hassas
En İyi Cevaplar