Yüzünü kapatabilecek her türlü hareketli kumaş ve malzeme yatakta olmamalı. Hareket ve hareketsizlik sensörleri olmalı. Anne telsizi muhakkak olmalı, imkan varsa görüntülü tercihtir. Kemikleri çok yumaşk olduğu için yatağı ezilmemeli ve bebeği ezecek kadar sert olmamalı. Yatak korkuluklar arasından çıklmayacak ve aynı zamanda organları sıkışmayacak aralıklarla olmalı.
Yastıksız bir zeminde yatırîlmalıYanına ekstra peluş ve fazla yastık konulmamalı. Yün pamuk olmasından kaçınılmalı (bebek içine gömülebilir) Beşik parmaklık aralığı geniş olmamalıBoyasız beşikler tercih edilmeli
Evet elbette çocuklar öyle pamuklara sarılır gibi yatırmak kulağa ne kadar tatlı gelse de gercek öyle değil mesela 10 aylık kuzenime artık yere yatak yapıp yatırıyorum çünkü koltuğa yatirinca kalkıyor ve arada bı boşluk var oraya doğru ilerlemeye çalıştığını fark ettim nerdeyse dusucekti meleğim neyse yere bı tane battaniye atıyorum bı tane de ince bı örtü yatağı bu kadr mesela üstüne de bı çarşaf seriyorum karnını ve sırtını kapatacak kadar yanlara da yastık bittii