Biz küçükken öyle her şeyi anne ve babamızdan rahatlıkla isteyemez idik. Ama şimdi ki çocuklar rahatlıkla istediklerini dile getirebiliyorlar. Peki çocukların her istediklerini almak gerekir mi?#iyiliğiseç çocukların her istediğini almak# gadasından sevgilerle 🤗
Ebeveynler, her istediklerini alınca-yapınca çocuklarının daha mutlu olacağı düşüncesindeler. Aksine bu durum büyüyünce de devam ediyor ve narsist bireyler haline geliyorlar. Bencil, dünyanın sadece kendi etrafında döndüğünü zanneden, doyumsuz mutsuz birer birey... Bir anne-babanın şüphesiz yaptığı en büyük yanlış budur.
Aynan bende bu fikirdeyim annem oglumu cok seviyor ne isterse alir oyuncak icin borcumuz bile var inanin. bende istedigini yapma alma alisicak diyorum bir bakiyom gidip yine almis. cogu zaman annemle kavga bile oluyor sanki ben yalnismisim gibi
Çocuklar her istediği yapılarak değil çocuklara doğru iletişim kurmayı öğretip anlatım yoluyla eğitilerek faydalı olunur Kendi. adıma her istediğini yapmıyorum ama gönlünüde uygun bir şekilde alıp doğruyu anlatıyorum
Hayır, her istenilen alınılmamalı. Aksine, anne ve babanın görevi, çocuklarına önce istediği şeyi haketmesi gerektiğine ikna etmektir. Çocukluktan disipline sokulmazsa eğer, çocuk büyüdüğünde çok şımarık ve bencil olur.
Çocukların her istediklerini almayı doğru bulmuyorum şımarık çocukları hiç sevmem. Ama çocugana da istedigi şeyi alamadığı halde kızıp bağıranları görüyorum o zaman da yapabilecegin kadar degil bakabilecegin kadar çocuk yap diyorum icimden o cocugu aglatmaya hakları yok ki çocuk haklı yere birsey isteyipte anne baba bunu karşılayamıyorsa bence bu vebaldir. Onun için 1 tane olsun rahat olsn bakıp buyutebilecegın şekilde.
Çocukların her istediğini almak her istediğini yapmak anne ve babaların yaptığı en büyük hatadır çocuk bu dünyada kazanmanın da kaybetmenin de normal bir şey olduğunu bilmelidir 💫
Aslında maddi durum almaya imkan veriyorsa alınmalı bence, çünkü gördüğüm kadarıyla çocuğa o çok istediği şeyler alınmayınca çocuk onu unutmuyor büyüyor ve o içinde yara olarak kalıyor , çocuk büyüyor o oyuncak vs neyse ondan yüzlerce alıyor artık nasıl işleniyorsa beynine değişik bir psikoloji oluşuyor büyüyünce o alınmayan şeylere karşı.
Yani bence alınması gerekiyor ben öyle düşünüyorum.
hayir her istedigi alinmami bir sure sonra bu alimlar kesilince coxuk aglama yoluyla ebebeylerine baski uygulamaya calisiyor ebebeynler gerek goruyorsa almali gerek yoksa alinmamali herseyi simdiden onune verirsek bu durum buyunce de devam eder e yapan olmassa cocuk yoldan cikabilir kendi cabalariyla almasi gerektigi ogretilmeli bence
Çocukların her istediklerini alarak, hele ki yerlere yatıp ağlayıp sızlayarak isteyen çocukların istediğini yaparak;her istediklerini alabileceklerini , birseyi almak için her yolun mübah olduğunu öğretmiş olursunuz... Sonra gider lise de unıversite de iyi not almak için hocasını öldürür...
Her istediği olmaz kızım paten istedi okullar açıldıktan sonra dedim geçen seneki karnenin aynısı gelirse paten sınıf birincisi olursan howerboard diye şimdi bakıyorum harıl harıl ders çalışıyor kaynak kitaplar ilave test kitapları istiyor
Benim çocuğum yok ama bence her istediğini alırsan simariyor ben yılda bir kere yetimhanede ki çocuklara oyuncak alıyorum çok seviniyor lar onlar sevinince bende çok seviniyorum lütfen sizde arada sırada ebeveyn i olmayan çocukları sevindirin hem onlar sevinsin hemde sen
En İyi Cevaplar