Selamlar😊
Yapılmalı mı? Yoksa bazen, bazı şeylerden engellemek mi gerekir?
Yapılmalı mı? Yoksa bazen, bazı şeylerden engellemek mi gerekir?
Hayır, çocukların her istediği şeyler yapılmamalıdır. Çocukların her isteği yerine getirilirse, bu onlara sınırsız taleplerde bulunma alışkanlığı kazandırabilir ve çocuğun düşünce, empati ve hayır deme becerilerinin gelişmesini engelleyebilir. Ayrıca, her istekleri yerine getirilen çocuklar, başkalarının haklarına ve sınırlarına saygı göstermeyi öğrenmekte zorlanabilirler. Çocukların sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için, bazı sınırlar ve kuralların olması önemlidir. Ebeveynlerin çocuklarını sevgiyle yetiştirirken, onlara açık ve dürüst bir iletişimle sınırlar, beklentiler ve sorumluluklar konusunda rehberlik etmeleri önemlidir. Tabii ki, her çocuğun ihtiyaçları ve istekleri farklı olabilir. Ebeveynler, çocuklarının isteklerini değerlendirirken çocuğun yaşına, gelişim seviyesine ve güvenliği için önemli olan faktörlere dikkat etmelidirler. Ayrıca, çocuğun özgüveninin gelişmesi için kendi tercihlerini belirleyebileceği alanlar yaratmak da önemlidir.
Cevap
8Cevap
ben cok zengin bir ailede buyudum ama annem bana hep istedigim seyler icin beklemeyi ogretti kucukken hep bayramlari beklerdim kendime bebek aldirmak icin simdi de 34 yasima geldim para hesabi tutmayi cok iyi biliyorum cocugumu da boyle yetistiriyorum hic simarik bir cocuk degil cok sukur bence her istedigi alinmamali, alinsa da onun icin beklemeyi ogretmeli.
Bence her istediği şeyi yapmak doğru olmaz ileride bunun önüne geçemezsin yoksa
Yapilmamali tabi. Ana baba cocugu degil cocuk sizi yonetir…
Hayır yapmayalım sabırlı olmasını öğrensinler
Hayır, öğrenmeliler her şeyin sırası olduğunu
Aska
Ne istediğine bağlı
Sana yaparım
Hayırr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?