tüm kemiklerinin eklemlerinden bir bir ayrıldığını ve geri birleşip tekrar ayrıldığını ve bebek doğana kadar bu durumu takrarlafığını düşün. öyle bir acı olacak ki artık doktora şunu diyeceksin "tamam bebek falan istemiyorum şu acımı dindirin ya da beni öldürün" korkutmak için demiyorum.. bu acıya rağmen bayılmıyorsun ne kadar acıdan halsiz düşsen de. Allah sana öyle bir güç veriyor ki o acıyla ölmüyorsun bayılmıyorsun ve hâlâ güçlü bir şekilde ıkınıyorsun. sonu da şöyle oluyor. onu kucağına alıyorsun ya. "bin acıya değerdi sana dokunmak" diyorsun o boncuk gözleriyle seni tanıyıp gözlerinin içine bakarken.. ☺
Doğum sancısı nasıldır biliyor musun; çok sancılı ve annenin bütün bedenini tamamen hissettiği, ağrıyı her hücresine hissedip tarif ettiği bir sancıdır. Önce belden veya kasıklardan hafif kasılmalar başlar, sonra bu kasılmaların süresi kısalıp şiddeti artar ve 3-5 dakikada bir sancı geldiğinde doğuma hazır olduğun anlaşılır. Sonrasında zaten hastaneye gidip hemen muayene olmak gerekir. Doğum sancısı ve doğum hakkında ayrıntılı bilgi almak istersen Doğum Sancısı Başlayınca Anne Adayının Yapması Gerekenler ↗ benceye de göz atabilirsin ;)
Eşim normal doğum yaptı, ben de doğumda yanında olarak ona destek olmak, evladımın dünyaya geldiğine şahit olmak istedim. Şunu söylemeliyim ki kadın olmak gerçekten çok kutsalmış. Eşim yaklaşık 2 gün doğum sancısı çekti ve son 12 saati dayanılmaz haldeydi, artık onu kurtarın diye ben yalvardım düşünün! Sonda artık bebek hala gelmeyince suni sancı bile verdiler, çektiği acıyı tarif etmem mümkün değil! Kadın olmak gerçekten çok zor. Ama sonunda bir insan geliyor dünyaya, mükafatı da sonsuz büyük elbette...
Bir çok kemiğin aynı anda kırılmasına eşdeğer bir acıymış. İlk doğumda çok daha uzun ve zor geçermiş. Tabi ben de kitaplardan okuduğum kadarıyla söyleyebiliyorum.
Doğum sancısı icin, insan vucudunda 20 kemigin kirilmasina eşdeğer bir sanciymiş. Ve insan vücudu 45 desibel aciya dayanabilirken dogum anında 57 decibel aci cekiliyormuş.☹️😌🙁 Allah yardimcisi olsun.
En İyi Cevaplar