Kadın doğuma gittim ve tahlil sonuçlarım böyle geldi acaba ne anlama geliyor?
Doktorum yumurtalıklarımla ilgili büyük sorun olduğunu dile getirdi ama başka bir doktor ise sorun olmadığını söylüyor çok tedirginim

Kadın doğuma gittim ve tahlil sonuçlarım böyle geldi acaba ne anlama geliyor?
Doktorum yumurtalıklarımla ilgili büyük sorun olduğunu dile getirdi ama başka bir doktor ise sorun olmadığını söylüyor çok tedirginim
amme hizmeti yapayım :D
Prolaktin:
Sonuç: 24.5 ng/mL
Referans Değeri: 4.79 - 23.3 ng/mL
Yorum: Prolaktin seviyesi referans aralığının biraz üzerinde. Yüksek prolaktin seviyesi çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir ve genellikle hipofiz bezinde sorunlar, stres, bazı ilaçlar veya hamilelik gibi durumlarla ilişkilendirilebilir. Bu durumun daha detaylı bir şekilde incelenmesi için bir uzmana danışılması gerekebilir.
Follikül Stimülan Hormon (FSH):
Sonuç: 5.58
Referans Değeri: Belirtilmemiş (genellikle cinsiyet ve yaşa göre değişir).
Yorum: FSH seviyeleri, adet döngüsünün fazına, yaşa ve cinsiyete bağlı olarak değişir. Bu değerin normal olup olmadığını belirlemek için hastanın klinik durumu ve referans aralığı göz önünde bulundurulmalıdır.
Estradiol (E2):
Sonuç: 34.5
Referans Değeri: Belirtilmemiş (genellikle adet döngüsüne göre değişir).
Yorum: Estradiol seviyesi de adet döngüsünün fazına göre değişir. Bu değerin değerlendirilmesi için hastanın klinik durumu dikkate alınmalıdır.
TSH (Tiroit Stimülan Hormon):
Sonuç: 2.08 mIU/L
Referans Değeri: 0.27 - 4.2 mIU/L
Yorum: TSH seviyesi normal referans aralığı içinde. Bu durum tiroit fonksiyonlarının normal olduğu anlamına gelebilir.
Beta HCG (Serum/Plazma):
Sonuç: <0.200 mIU/L
Referans Değeri: 0 - 7 mIU/L
Yorum: Beta HCG seviyesi oldukça düşük, bu durum hamilelik olmadığını veya erken dönemde olmadığını gösterir.
Luteinizan Hormon (LH):
Sonuç: 6.36
Referans Değeri: Belirtilmemiş (genellikle adet döngüsüne göre değişir).
Yorum: LH seviyesi de adet döngüsünün fazına göre değişir. Değerin normal olup olmadığını anlamak için ek bilgi gerekebilir.
Cevap
1Cevap
Sorun yok bir değer yüksek ama normal kabul edilir aşırı değil yani. Ultrason yaptırabilirsin endişeliysen
ultrason yaptırdım yumurtalıkların az çalışıyor dedi ama bu değerlerin pek alakası yok söylediğiyle sanki
Gebelik testi negatif sadece onu anlayabildim
Genel olarak viddi bisey yok prolaktin seviyesi biraz yüksek baska kisisel saglık sorunların varsa genel bi randevu al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?