Hamile kadınlara bir sorum olacaktı "hamilelikte nasıl besleniyorsunuz?" Hamile kadınların uyguladığı özel beslenme listesi bilenler var mı? Hamileler ne yemeli, hamilelikte beslenme nasıl olmalı, hamile kadınlar nasıl beslenmeli? Konuyu bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.hamileler ne yemeli?
Hamilelikte beslenme nasıl olmalı, nelere dikkat edilmeli?
Hamilelikte yapmaya çalıştığımız iyi beslenmeyi düzenli hale getirmek. Hamilelikte günlük 1800 kalorinin altında kesinlikle kalori almıyoruz. Ortalama 2200-2500 kalori arasında değişebilir aldığımız kalori ama söylediklerim genel geçer kurallar, kişiden kişiye değişebilir. Bunun için beslenme ile ilgili diyetisyeninizden, tıbbi konularla ilgili doktorunuzdan yardım alın.
Genel olarak bakarsak süt, balık, et, yoğurt, tavuk, ceviz, fındık, badem gibi besinlerin beslenmenizde olması gerekiyor.
Ortalama olarak her gün 3-4 porsiyon süt ürünü, 3-4 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık, 8-10 dilim kadar ekmek veya ekmek yerine geçen değişimler, 2-3 porsiyon meyve, 2-3 porsiyon sebze, 5-6 değişim yağ mutlaka beslenmenizde olmalı. Bahsettiğim porsiyonlar koca koca tabaklar değil, ortalama porsiyon 100 gram meyvedir.
Sürekli aynı meyveleri değil değişik meyveleri tüketmenizde fayda var. Hamileliğiniz hangi mevsime denk geldiyse o mevsimin meyvesini tüketmeye gayret edin.
Haftada 2 kez balık yemeye önem gösterin.
Eğer mevsimine denk geldiyse brokoli, semiz otu, yeşil biber, ıspanak, besinlerini tüketmenizde fayda var. Hamileliğinizin son döneminde mevsimine denk geldiyse bamya tüketmenizi tavsiye ederim. Bamya bamya bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar.
Bizim için en güzeli planlı gebelik çünkü anne, depolarının ne durumda olduğunu bilmeden hamile kalıyor. Eğer planlı gebelik durumunuz varsa 2-3 ay öncesinden doktor kontrolünüzü yaptırın.
Benim çok önemsediğim bir şey ise probiyotikler, beslenmenizde mutlaka kefire yer verin. Onun dışında ekstradan probiyotik almanızı ben öneririm. Probiyotik hem gebelikte hem de normal hayatınızda olması gerekiyor.
Yumurta olmazsa olmazlarımızdan. Yumurta, anne sütünden sonraki en önemli protein. O yüzden kahvaltıda mutlaka 1 yumurta, 1 bardak süt, 1 dilim peynir mutlaka olmalı.
Merhaba, Biliyorsun artık aileler planlı gebeliklerle başlatıyor ailelerini. Hamileliğin ilk aylarında beslenmeye dikkat etmek son derece önemli. Bu yüzden de doktorları annelere gebelik başlamadan önce folik asit ve gerekli gördüyse demir takviyesini 3 ay önce başlatıyor.
Gebelikte beslenmede nelere dikkat edilmeli?
Gebelikte beslenme süresince hayvansal protein ve süt ve süt ürünleri alımını diyetisyen kontrolünde gerçekleştirirse çok iyi olur. Özellikle vejeteryan anne adayları hamile beslenmesi için muhakkak bir beslenme uzmanı, diyetisyen desteği almalılar diye düşünüyorum. Bunun dışında sağlıklı bir bebek sahibi olmak için hamilelikte özellikle dikkat edilmesi gereken her besin gurubundan dengeli besinler almaya gayret etmek. Size özellikle dayatılan yiyecekler yerine diyetisyeninizle beraber sizin seçtiğiniz bir hamilelikte beslenme listesi oluşturmanızı tavsiye ediyorum.
Bu hamilelik periyotlarına göre değişiklik gösteriyor. İlk 3 ay beyin gelişimi ağır bastığı için omega3 içeren balık gibi besinler özellikle tüketilmeli, ikinci periyotta iç organlar geliştiği için proteine ağırlık verilmeli, son üç ayda da kemik gelişimi için kalsiyum porsiyonu artırılmalı. Tabii bunu hamile olan kişiye göre doktoru daha iyi ayarlayacaktır çünkü vücudunda ne eksiği ne fazlası olduğunu tahlilden sonra doktor daha iyi bilir.
Kesinlikle hormonsuz yiyecekler tüketmek gerekir gadası sağlıklı hazır tavuktan tavuk suyu et suyu tabletlerinden uzak durmak gerekir bol yeşillik tüketmek gerekiyor
Günde yarım lt süt 1 yumurta 2 kase yogurt 2 tane ceviz 2 kaşık pekmez 2.5 lt su mutlaka tüketmen gerekenler bunun dışında sebze meyve et türleri.. Salam sucuk sosis gibi gıdalardan uzak dur konserve yiyecekler yasak
hamilelik çok özel bir zaman bunun güzelliğini yaşarken sağlıklı ve doğal beslenmeye dikkat etmek gereiyor. bu günün şartlarında bulabildiğimiz kadarıyla en doğalını bulup beslenmek hem anneye hem bebeğe çok faydalı. ve ileride bol bol verimli süt olması için dengeli olarak her gıdadan almak gerekiyor. ve buarada gıdaların yanında mutlaka zeytinyağını kullanmak da ayrıca çok önemli.
Hamilelik çok güzel ve çok özel bir durum bence. Ama bir hayli de sıkıntılı. Hele de beslenme konusu. Valla bende şimdiden nasıl olacağını kara kara düşünüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hazir gidadan uzak durulmali. Bol su icilmeli. Yeterli beslenilmeli.
cok sıcak ve soguk yıyecekler yememelı normal ne yerse yesınler ama sigara alkol madde gıbı seylerden uzak durulmalı bol bol yesıllık ve sıvı tüketilmeli
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sağlıklı ve dengeli. Ger gıdadan azar azar almalısın. Özelllkle kalsiyum ihtiyacı fazla oluyo dçye biliyorum
Hamilelik döneminde nasıl beslenilmeli?
Hamilelikte yapmaya çalıştığımız iyi beslenmeyi düzenli hale getirmek. Hamilelikte günlük 1800 kalorinin altında kesinlikle kalori almıyoruz. Ortalama 2200-2500 kalori arasında değişebilir aldığımız kalori ama söylediklerim genel geçer kurallar, kişiden kişiye değişebilir. Bunun için beslenme ile ilgili diyetisyeninizden, tıbbi konularla ilgili doktorunuzdan yardım alın.
Genel olarak bakarsak süt, balık, et, yoğurt, tavuk, ceviz, fındık, badem gibi besinlerin beslenmenizde olması gerekiyor.
Ortalama olarak her gün 3-4 porsiyon süt ürünü, 3-4 köfte büyüklüğünde et, tavuk, balık, 8-10 dilim kadar ekmek veya ekmek yerine geçen değişimler, 2-3 porsiyon meyve, 2-3 porsiyon sebze, 5-6 değişim yağ mutlaka beslenmenizde olmalı. Bahsettiğim porsiyonlar koca koca tabaklar değil, ortalama porsiyon 100 gram meyvedir.
Sürekli aynı meyveleri değil değişik meyveleri tüketmenizde fayda var. Hamileliğiniz hangi mevsime denk geldiyse o mevsimin meyvesini tüketmeye gayret edin.
Haftada 2 kez balık yemeye önem gösterin.
Eğer mevsimine denk geldiyse brokoli, semiz otu, yeşil biber, ıspanak, besinlerini tüketmenizde fayda var. Hamileliğinizin son döneminde mevsimine denk geldiyse bamya tüketmenizi tavsiye ederim. Bamya bamya bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar.
Bizim için en güzeli planlı gebelik çünkü anne, depolarının ne durumda olduğunu bilmeden hamile kalıyor. Eğer planlı gebelik durumunuz varsa 2-3 ay öncesinden doktor kontrolünüzü yaptırın.
Benim çok önemsediğim bir şey ise probiyotikler, beslenmenizde mutlaka kefire yer verin. Onun dışında ekstradan probiyotik almanızı ben öneririm. Probiyotik hem gebelikte hem de normal hayatınızda olması gerekiyor.
Yumurta olmazsa olmazlarımızdan. Yumurta, anne sütünden sonraki en önemli protein. O yüzden kahvaltıda mutlaka 1 yumurta, 1 bardak süt, 1 dilim peynir mutlaka olmalı.