Bir marka sağ olsun bütün annelerin aklını karıştırdı. Saf su akü suyu dedi, ütü suyu dedi, "bebeğinizin poposuna akü suyu mu süreceksiniz" dedi. Oysa ki yıllardır kendi de saf su ıslak mendiller üretti. O zaman neden akü suyunu bebeğinizin poposuna sürmemizi istedi? Bu ne yaman çelişki? İzotonik su ıslak mendil deneyenler hiç memnun değil. Bebeklerin cildini tahriş ettiği söyleniyor. Denemek isteyenlere de pamuğa tuzlu su döküp denemelerini söylüyorlar. Sizce doğrusu hangi su?bebek
Bebekler için "doğru su" saf su mudur yoksa izotonik su mu?
Ben saf su derim doğrusu, Saf su tamam belki içmek için uygun bir su değil ama kesinlikle de tene değmesi zararlı bir su değildir. Aksine içindeki tüm metal, mineral ve kimyasallardan arıtılmış olduğu için cilt temizliğine uygundur. Hatta tıpda açık yaraların falan temizlenmesinde bile kullanılmaktadır.
İzotonik su ise bildiğimiz serum fizyolojik dediğimiz sıvı. sanırım adı itici olduğu için izotonik diyorlar artık. Tuzlu su hassas ciltlere verebilmekte ve tahrişe sebep olabilmektedir. %100 kötüdür de diyemem ama her cilde ve bebeğe uygunluğu kesinlikle tartışmaya açık bir konudur. Hele ki pişik falan söz konusu olduğunda izotonik sanki biraz yakar gibi be :)
İzotonik su % 0.9 sodyum klorür içerir tuz yok denecek kadar azdır bir hastanede sıkça kullanılır, yara, karın içi vs hatta göz damlası olarak da kullanılır. O yok denecek kadar az sodyum klorür az buçuk enfeksiyonu önleyebiliyorda hepsi kullanılır bence ama cildi hassasdır, allerjikdir sıkıntı oluyorsa değiştirilir.
Saf su içmek sağlıklı değildir ama pekala temizlikte kullanılabilir. İzotonik diyerek sanki matah bir şeymiş diye sundukları şey ise % 0.9 oranında (binde 9) tuzlandırılmış su. Diğer adıyla serum fizyolojik. Yani insan kanındaki suyun tuz oranı.
Anne karnındaki bebeğin içinde bulunduğu amnio sıvısındaki tuz oranı da aynıdır. İlla izotonik su ile temizlik yapacağım diyecek olursanız 1 litre suya 9 gram sofra tuzu karıştırmanız yeterlidir.
Bazı markaların ürünlerini satmak amacıyla topluma olağanüstü bir şeymiş gibi yansıtmaya çalıştıklarından biri diye düşünüyorum çok bir farkı yok kanaatindeyim..💫
Daha insanların aklını celıcek neler cıkıcak bakalım 🙄 ben ılık su ve pamuk kullanıyorum sızde oyle yapın bunlarda hıc bı ıse yaramıyo hemen pişik oluyo kızım
Onların hepsi reklam stratejisi, annelerimiz bizde saf su mu kullandı ya da izotonik su mu? Herkes para kazanma peşinde değilde karşıdakinin cebindeki parayı hangi katakülli ile alırım derdin de
En İyi Cevaplar