Yine kafaları çok karıştıran bir soru. Bazı uzmanlar şiddetle ortopedik ayakkabı alınmasını söylerken bazıları ortopedik ayakkabı giymek için ayakta ortopedik bir sorun olması gerektiğini ve sorun yoksa anatomik ayakkabı giyilmesini söylüyo. Dünyaca ünlü spor ayakkabı markaları da hep anatomik üretiyo. Mesela ben ortopedik bir Adidas görmedim.
Ortopedik kavramı aslında tam bilinmiyor. Sana ortopedik olan bana ortopedik olmayabilir. Çünkü o senin ayak yapına göredir. Her ayak birebir değil. Yataklarda da bu olay geçerli. Ortopedik alınıyor ama çiftlerden biri uzun biri kısa hangisine uygun şimdi bu yatak? Her neyse esas meseleye gelince bu konuda ben de zamanında çok kafa yordum. Doktorların tavsiyesi her zaman ayak tabanının iç tarafında bulunan bölgenin şiş olması yönünde oldu. Benim çocuğun ayak yapısı uzun ve ince. Bunun için ayakkabı bulmakta çok zorlandım. En son adidas aldım ve adidas da anatomik olduğu icin tabanı düz bunu da ayakkabının bahsettiğim bölgesine makyaj pamuğu ile destek yaparak çözdüm. Şu an çocuğun ayakkabısı on numara
Ortopedik ayakkabıyı sadece sorunu olan insanlar kullanir diye yanlış bir düşünce mevcut. Aksine ortaladık ayakkabılar ileri-de sorun olmasının da önüne geçer. Bebeklerin kemik yapısı zayıf olduğundan belli yasa kadar ortopedik ayakkabı tavsiye edilir.
Kemik yapılarını ve gelişimlerini düşünecek olursak ortopedik ayakkabı daha iyi olur. Çünkü kemikler ve kaslar gelişimlerini henüz tamamlamamış ve kesinlikle dikkat edilmeli. Ortopedik ayakkabı ile ayak ve bacak kasları ile kemikleri ve bununla birlikte tüm vücut olumlu olarak desteklenmiş olur.
Çocukların kemikleri yetişkinlere kıyasla daha yumuşak olduğu için ayakta içe veya dışa basma gibi durumlar oluşabilir ve bu tüm ömür boyu devam edebilir. Bu nedenle çocukların en azından 9-10 yaşlarına kadar ortopedik ayakkabı giymesi vücut duruşu için çok önemli.
Ayakkabının güzelliği.😍Yavru kartalıma almalıyım bundan. Bende bu konuyu çok araştırdım. İlk adım ayakkabıları bence ortopedik olmalı. Eğer çocuğun ayak sağlığı iyi ise anatomik ayakkabıya geçiş yapılabilir.
Rahat oluyor ama Her ayakkabıya oturmuyor Ayakkabıları 1 numara büyük almak zorunda kalıyorum Ayağım ince olduğu için bazı modeller de yara bere oluyor Ve bir tabanı yaptırmak için ödediğim para 370 TL Sıkıntı Onu geçtim düz taban olduğum içinde uzun süre ayakta kalamıyorum taban kullanıyor olsam bile acı çekiyorum. Bu da iş konusunda sorun yaratıyor
En İyi Cevaplar