En iyi bebek mamaları bile "anne sütü gibi" dediğine göre şunu açıkça söyleyebiliriz ki anne sütünden değerlisi yok. Bununla birlikte anne sütü ulaşılmaz olduğunda alabileceğimiz çok besleyici mamalar var. Her türlü sağlıklı katkılarla birlikte organik olarak hazırlanmış mamalar anne sütüne ulaşamayan ailelerin yardımına koşuyor. Ben uzun vadede anne sütü vs mama ile büyüyen bebeklere yönelik bilimsel bir karşılaştırma araştırması duymadım ama özellikle anne sütü almayan bebeklerin bu mamalarla büyütülmesine de karşı değilim, bu soru vesilesiyle vurgulamak istedim.
Zekayı etkilemez. Ben sadece bir ay emzirebildim sonra mama takviyesi aldık. Çocuk nedir bilmeyen insan da gelip burda ukalalık yapmasın. Kreşe başlayana kadar ateşlenmedi bile. Bağışıklık, zeka gibi durumlar daha anne karnında şekillenir ve annenin beslenmesiyle alakalıdır bir de tabii genetiktir. Bir sene anne sütü alıp hastaneden çıkmayan çocuklarda var.
Ozguven eksikligi. Bagisiklik sisteminde puruzler ve sık hastalanmalar.. bazi durumlarda anne sutuyle beslenen cocuklara gore bir miktar iq eksikligi. Ileriki yaslarda obezite riski. Anne sutu inek sutu veya mamaya benzemez..
Bunu soyleyen doktorlari hice sayan cok bilmislerin de asagida atip tutmasi gulunc.. benim cocuguma oyle olmadi diye.. yat kalk dua et o halde Allah sana bagislamis cocugunu..
Anne sütünün içinde müthiş bir antikor olduğu için anne sütüyle beslenen çocuklar kolay kolay hasta olmaz ömrü boyunca. Çünkü bağışıklık ilk 3-5 yılda kazanılıyor. 2 senesi anne sütü alırsa o çocuk çok dirençli oluyor
Sonucta anne sütü dogal kimyasaldan kat kat iyidir dsünldügü zaman , bagisikligi daha kuvvetli olur anne sütüyle beslenen bebeklerin, ama süt yetmiyosa mamayla beslenecekler mecbur mamaninda avantajlari var gaz olasiligi daha düsük bebeklerde
En İyi Cevaplar