Bu gibi durumları yaşayan anneler tecrübelerini aktarabilirler. Bozuk anne sütü en kolay yöntemlerle nasıl anlaşılır?

Normal mama sütlerde, “koklama testi” genellikle sütün bozulup bozulmadığının en doğru ölçüsüdür. Ancak, anne sütü o kadar kolay değil. Anne sütünün kokusu kolayca etkilenir, bu nedenle tanımadığınız bir koku otomatik olarak kötüleştiği anlamına gelmez. Aynı zamanda kadından kadına çok değişebilir ve hatta aynı kişide günden güne değişebilir. Öncelikle nelerin anne sütü kokusunu etkilediğini anlatayım size.

Anne sütünün bozulduğunu anlamak için sayacağım detaylara dikkat etmek yeterli olacaktır:
- Süte yakından bak
Anne sütü, pompalamadan sonra doğal olarak ayrılır, yağ yukarı doğru yükselir ve su aşağıya düşer. Süt hala iyi olduğunda, şişenin hafif bir girdabı ile kolayca karışır. Anne sütünüz ayrılmaya devam ederse veya yeniden karıştırmaya çalıştıktan sonra parçalar yüzerse, muhtemelen kötüleşmiştir ve atmak iyi bir fikirdir.

- Sütü koklayın
Anne sütü ile kokudaki varyanslar normal olsa da, kendiniz çürük veya ekşi süt gibi kokuyorsa, muhtemelen kötüleşmiştir.
- Sütü tadın
Anne sütünüzün tadına bakın. İnek sütünden farklı bir tada sahip olacaktır, ancak katı / ekşi dışında herhangi bir lezzet kabul edilebilir. Sütünüzü buzdolabında saklarsanız ve çürük veya ekşi tadı varsa, muhtemelen kötüleşmiştir ve bebeğiniz onunla beslenmemelidir.

Bu saydıklarımla kolayca anlayabilirsiniz. Ama çok endişe etmeyin bence. Bozuk sütü çocuklara içirmeyin, bağışıklık sistemine zarar verebilir. Size anı kurtaracak bir önerim var: Hero baby anne sütü tadında. Bu yüzden çocuğunuz anne sütünü bırakıp mamaya geçmek için direnmez.

Anne sütünün bozulup bozulmadığını rengi, kokusu ve tadından anlayabilirsiniz.
Rengi her zamankinden daha koyuysa içinde pütürler varsa o sütü hemen çöpe atın.
Ekşi ve rahatsız edici bir tadı varsa bozulmuş demektir. Görüntüsünde bozuk gibi bir renk yoksa bile koku ve tat testi yapmadan asla bebeğinize sütü içirmeyin.
Kokusu ekşileşir, yapısı dağınık ve pütürlü bir hâl alır. Yani anne sütünün bozulduğunu hemen anlayabilirsiniz. Siz yine de yaz aylarında 1 saat bile dışarıda bekletmeyin.
Teşekkürler güzel yorumlarınız için ;)
Rica ederim 😊
Rengi değişir koyulaşır
Valla onu bilmem de annenin yemek yiyip süte dönüşmesi çok ilginç geliyor. d bu tıpkı bir inek gibi.
Çok bekletmekten dolayı koku olabilir hocam
Teşekürler hocam
Eyvallah kardeşim.
Cevap
1Cevap
Sütü cok bekletmedim dolaba koydum 1-2 saat içinde verdim
Hic bildigim bir konu değil. Dolaba koyup sütü bekletme isini hic yapmadim.
valla reis bebek içmez bence bozuk sütü
Çok beklemesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?