Bazı anneler bebeğin 1.5 yaşına gelene kadar daha rahat olduğu, bebeğin genelde uyuduğunu bu durumda da kendisine daha çok zaman ayırdığını söylüyor.
Bebekli anneler, çocuğunuzu birilerine bırakmadan kendinize nasıl zaman ayırıyorsunuz?

Çok güzel bir soru öncelikle henüz anne olmadım ancak bizzat yakından tanık oldum uzun yıllar anneliğe.
Ilk olarak yemek bulaşık ev temizliği gibi evin ihtiyaçları zorluyor kadını bu konuda buzluğa atılmış yiyeceklerin tüketilmesi düşüncesindeyim böylece yemek çok pratik olacak temizlik için eşten yardım istenebilir ve ya bir yardımcı gelmeli , ev düzeni aile için onemli daha sonra kadının kişisel bakımı için kuaför kıyafet vb gibi durumlarda benim tercihim oyun ablası olmalı bu kişiler cocuk gelişimi öğrencileri vs olabiliyor 2 3 saat içerisinde çocuğunuzla eğitici oyunlar oynuyor isterseniz evdeyken sizin gözetiminiz altında olabiliyor bu konuda aileden tamamen destek almak doğru değil bana gore yani ben calısıcam diye annem eşimin annesi bakmamalı sonra çocuklarda davranış bozukluğu oluyor , bu yüzden hafta 1 2 kez görüşmek vakit geçirmek adına çocuklar anneanne babanne de kalabilir. Ben çocuğum olunca çalışmayı düşünmüyorum kendim bakmak ilgilenmek istiyorum ve bu süreçte de gelecekte düşüncelerim bunlar :)
Cok zor zaman ayirmak birine birakmadan. Ben bazen ayagimda salladigim oluyordu ozaman kitap okuyordum.. uyudugunda bende uyuyordum cok onemli bu.. yani genelde kucagimizdayken baska seyleri yapiyor insan.
Çok haklısın aslında bebek doğduğundan 1.5- 2 yaşına gelene kadar annenin en iyi günleri yine çocuk iyi uyuyor sonrası hep yaramazlık.
Bana iyi staj oldu bu iş ;)
Şu an kendi işimi yapmıyorum özel sektörde çalışyorum ablamnın çocuğuna baktım git-gel felan oradan bayağı tecrübe edindim.
Evet 1 taneden fazla düşünmem ve kız çocuk istiyorum.
1 taneden fazlası zarar da demeyeyim ayıp olmasın çok fazla bir şey istemiyorum ki.
Aynen öyle teşekkür ederim.
Bu konuyu cok büyütüyorsunuz sanki çocuk zombi hic uyumuyor en az 2 saat günlük bos zaman oluyor yani
Bebeğin uyuduğu zamanlar çok ideal hocam
Teşekürler hocam mutlu günler
Sağol sanada.
Teşekkürler hocam :)
Cevap
2Cevap
Aslında o hep vardı, mesela kizim kendi odasında uyurdu 10 aylıktan sonra ama uyuyasıya kadar ben odadaydım zaten gece işiğiyla uyuyorlar yani ister ceptelim olsun ister kitap o vakit benim zamanımdı.
Arada yanima yatarmısın deyince 10 dakika yatartım sonra yine kalkardım yani eğer beklentin yüksek değilse az az zaman ayırma bile cooook işe yarıyor.
Ben bu siteyle rahatsız kızımla geceleri uyanik kalmamı öğrendim yani herşey oluyor şu an cok şükür 2 yıl olcak calışalı ve okul tatilinde 4 saat yalnız kala biliyorlar eğer bir saate kendim icin istersem oda var tabi anne deniliyor ama bunuda büyğtmemek gerek.
Arkadaşlarla buluşmada sorun olmaz ona göre ayarlanacak oldu bitti
Sabır herşey sabırdan geçiyor
Bebeğim yeni doğduğu zaman hiç bakamadım, birilerinin yardımcı olduğu anlarda ancak.
Cok zor... ancak bebek uyudugunda, yemek bulasik ev isleri gibi seyleri yapar.
Not : ( ben cocuklari kucukken hep yardimsiz kendim büyüttüğüm icin, anne kayivalide, kuzen, teyze, hala bunlarin hic birisi yoktu! Günün sonunda perişan bir halde oluyordum)
Ben tek başıma bakıyorum bebegime eşim fazla yardımcı olmaz uyuttukca işimi yapıyorum eğer çok isim yoksa kendime de vakit ayirabiliyorum ama. Her zaman olmuyor işte
Uyudugu zamanlari tercih ediyorum veya oyuncaklarına daldığı zaman kısa süreli bakım yapabiliyorum
Niye hep anne baba ne diye var? Süs diye yaninda ma duruyor. Kadin cocugu tek basinami yabti
Babaya/annaneye bırakıp kendine zaman ayırır.
hadi 2-3 yaşından sonra bırak daha önce?
Yirmi günlük bile bırakılabilir
emzirme?
Süt sağımı yapılabilir. İki üç saate kadar bırakıp annenin kendine zaman ayırması mümkün. Her zaman değil tabi ama arada kaçamak iyi gelir anneye ve tazelenir.
Benim yeğenim biberona alışamadı evet süt sağdık ama annesi olmadan biberonda sütü hayatta içmiyor..
O zaman sıkıntı. Uyku saatleri uzunsa azıcık dinlenme şansı olur annenin.
Altı aydan büyükse uykudan uyanınca çorba ya da yoğurt verilebilir yine anneden bir kaç saat uzakta kalma şansı var.
Yemekleri benden istiyor, çizgi film eşliğinde izleyerek yediriyorum pilav ve çorba sonra chokella ve su istiyor suyu getirince öpüyor beni devam ediyor yine ;)
Bunu hiç bilmiyorum çok merak ediyorum ve o kadınlara çok büyük saygı duyuyorum
Kendine zaman ayırmak mı? Tanımını bile unuttum.
Eşi bakarken zaman ayırır.
Çok zor ama basariyorum
Zaman artıramazlar yardımcıları yok ise tabii
Sen evlendinmi
Hayır..
Evet staj gördüm diyebilirim ;)
Bebek uyuduktan sonra tabi eyer yapacağı iş yoksa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar