Kime doğru değil? Ne kadar ahmak oldu bu insanlar.. Aman şiddet öğrenmesin çocuk. Saçma sapan diziler izleyin, kimin eli kimin koynunda belli olmasın, birbirini öldüren adamlar hep savaş halinde olsun, ama sakın ha oyuncak tabanca vermeyin uff çok kötü..
Meselenin bir de ikinci boyutu var; Arkadaşlar, çocuğun eline oyuncak tabanca vermek onu şiddet eğilimli yapmaz, ona nasıl davrandığınıza, toplumun nasıl olduğuna bakın. Önemli olan otu b. ku yasaklamak değil, doğrusunu öğretmek. Askere gittiğinde aman saçım bozulmasın tipinde bir keko yetiştirmek istiyorsanız pekala.. Ancak bir örnek vermek gerekirse meşhur uzakdoğu sporlarının öğretisinde olduğu gibi; "karate adam dövmek için yapılmaz". Silah kullanmayı bilmeli insanlar, bilmemeleri gereken o değil; bilmemeleri gereken onu kötü kullanmak. Elbette herkes silah almasın, toplum zaten bir cinnet halinde. Fakat burada silah bir anlam ifade etmiyor, çünkü şiddet için silaha ihtiyaç yok.
Siz çocuğunuza şiddetin ne olduğunu, nasıl kötü olduğunu öğretin. Bu onun elinden oyuncağı çekip almakla olmaz. Tam tersine sanki böyle şeyler hiç yokmuş gibi yaparsanız elde edeceğiniz şu üçünden biri olur;
1- Ya çocuk yasaklardan heveslenip esas o zaman şiddet eğilimli olur 2- Ya çıt kırıldım bir aptal olur, kendi gölgesinden bile korkar. 3- Ya da kitlesel ahmaklaştırmaya iyice entegre olmuş kendini çok akıllı zanneden bir beyinsiz olur.
Ya ne alakası var sanki biz silahla oynadık seri katil olduk :D 8 yaşımda 5.5 tek saçmayla yayla da ava çıkardım güzel zamanlardı en azından silah kullanmayı biliyorum ve şiddete eğilimli biri değilim. Şiddete eğilimli insanların çoğu üzerlerine gelindiğinden şiddet gördüklerinden o duruma gelirler yoksa o kadar çocuk savaş oyunlarıyla büyüdü normalde bunların şu an birbirlerini mi öldürmesi gerekiyor? Günümüzde de sürekli pubg oynayan bir çocuk nesil var ileride ben onların kötü olacaklarını sanmıyorum çünkü biz de cs1.6 da adam öldürerek gta da polis öldürerek büyüdük yani.
Bir erkek tabi ki silah tutmayı bilecek ama bebekken ya da çocukken değil bu yüzden elimizden geldiğince şiddet içermeyen şeyler almamız gerek 17-18 yaslarina geldiğinde de eğer silahlara karşı ilgisi varsa hevesi gitsin diye silah tutmayı öğrensin diye babasıyla poligona gidebilir.
@Lonelywarrior40 ben erkeklik eldeki silah demedim ben bir kızım ve istediğim tek şey asker olmak fakat kızların çoğu asker olmak istemeyebilir "bir erkek tabi ki silah tutmayı bilecek" derken asker olup vatanını korumak için sah tutmayı bilecek demek istedim haydutluk yapsın diye değil.
Yazdığınız cümleden "haydut olmayana erkek demem" mânası çıkıyor. O zaman vatandan, vatani görevden bahsedecektiniz. Bir erkek tabi ki silah tutmayı bilecek sözü çok genel bir tabir...
Kızlara bebek, erkeklere tabanca.. Sonra "neden erkekler şiddete başvuruyo, neden erkekler kavga ediyo" falan filan... Öyle yetiştirdiniz de ondan. Yalnız şöyle bişey de var; bugün elinde pembe bir bebek olan erkek çocuk görseniz sen dahil hepiniz dalga geçersiniz.
Aman ya... Bence fazla dindik dindik ediliyor. Hem neden sadece erkek ki? Ben küçükken kızlarla oynardık :D Sonra erkeklerde aldı bayağı CS e döndüydü ortalık mütüş eğlenceliydi yaaa. Ancak günümüzde ne ben ne o zamanki arkadaşlarım şiddet uygulamayı seven olmadık. Cennete gidene kadar bu tarz şeylerde hayatın parçası bence. Pek çok şeyi -zarar görmeyeceği şekilde- tattırmak, bildirmek lazım. Hem çocuğun şiddet eğilimleri varsa erkenden anlaşılabilir ve önlem alınabilir.
çocukların ellerine silah verme ile şiddete yönelmeleri arasında bir bağ olduğunu düşünmüyorum. sonuçta çocuk hayal gücü o kadar kuvvetlidir ki iki elini birleştirip silah yapar, bir sopadan tüfek yapar ve yine o oyunu oynar. ayrıca çocukların savaş oyunları, hırsız-polis oyunları vs. oynamalarının da faydalı olduğuna dair bir çok pedagog görüşü mevcut.
İsrail çocuk yaşta kadin erkek ayrımı yapmadan silah eğitimi veriyor ve her iki cinş icin askerlik zorunluluğu var. Bizlerinde bunu yapması gerekir aslında
En İyi Cevaplar