Merhaba arkadaşlar bugün nasılsınız? :) Herkese mutlu hafta sonları. :)-Evet arkadaşlar konuya geçiyorum. Annelik nasıl bir histi ve baba adayları, bu konuda hangi duygulara şahit oldu? Bunu bana mantıklı ve güzel bir şekilde anlatırsanız çok sevinirim.
Annelik duygusu nasıl bir şey? İlk Anne olduğunuzda neler hissettiniz?
18 yaşındayken bir kız kardeşim oldu. Bez değiştirme kısmını es geçersek her şeyiyle bizzat ilgilendim. Ona kendimden bir şeyler katmak için çok uğraştım. Etraftakiler ona annemden daha çok baktığımı söylerler hâlâ. Demem o ki biyolojik olarak hiç anne olmadım, annelik denen şeyin 9 ay karnında taşıyıp doğurmaktan ibaret olduğunu düşünmüyorum, bu hem kimsesiz çocukları evlatlık edinip her şeylerini önlerine sunan iyi yürekli insanlara hem de benim gibi annesi iri yapılı diye incinmesinden korktuğu kardeşine mezuna kalmak uğruna gelişene kadar bakan bir ablaya hakaret olur :) Son olarak, manevi annelik duygusu çok güzel bir şey. Tabii tatile çıktığınızda peşinizden ayrılmayan minnak bir çocuğun sizin gerçekten çocuğunuz olduğunu düşünen insanlara bunu açıklamak zorunda hissettiğiniz ana kadar..
Çok özel çok anlamlı bir duygu. İçinde senden ve eşinden bir parça taşıyorsun. Bedeninle besleyip büyütüyorsun. Herşeyden herkesten hatta kendinden bile önce geliyor yavrum senin için. Yemem dediklerini onun için yiyor vazgeçemem dediklerinden vazgeciyorsun. Dünyaya getirirken de ona senden kalıcı bir iz (göbek bağı) bırakıyorsun ki seni asla unutmasın. Dünyanın en tarif edilemez duyguları olsa gerek :)
Anne olmadan da bu duyguyu iliklerime kadar hissediyorum nazik bir beyfendi var onunla evlenip bebek yapmak istiyorum ama ikna edemiyorum ama bebeğim ondan olursa çok güzel bir baba olacağına inanıyorum annesi ben olduğum içinde çok şanslı olacak sevgiyle büyütmek istiyorum kısacası anne olmak o kadar çok istiyorum ki bazen kendi kendime ağlıyorum
Nasıl anlatayım İlk doğum yapıyorsun o kadar acı çocuğun sesini duyduğunda birden gidiyor Viyak viyak ağlarken kucağına verdikleri anda susuyor O an düşünüyorsun ki onun tırnağına bı zarar gelecegine senin canından alsınlar diye düşünüyor insan Sonra hasta olduğu zaman keşke ben olsaydım ona zarar gelmeseydi diyor Sonra yemek yemediği zaman çok üzülüyorum aç durmasına dayanamıyorum O yediği zaman ben yemişim gibi seviniyorum. Sadece anlatabildigim bu..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çok ağladım sağlık ocağında. Hic hazır değildim stresten gecikiyorum zannetmiştim. Sonra bir banka oturup yarim saat boş boş etrafı izlemistim. Yani tuhaf ama çok güzel bir his. Bir an sanki kendimi dünyada bir o bir ben varmışım gibi hissetmiştim.
Olmadım ama bir kaç aydır hayalini kurmaya başladım nedense ve düşününce o bebek benden emicek filan diye içim bir hoş oluyor yaa anlatılmaz bir duygu yaşıyorum sadece düşünerek yani gerçeği kim bilir nasıl yani
Sevdiğim ve aşık olduğum adamdan 2 çocuk doğurdum. Bütün yorgunluk ve stresim onların gülümsemesiyle son buluyor. Şu an sadece onların geleceiğini güvence altına almak için uğraşıyorum. Bütün hayatım onların.