Babaanne, anneanne dönemi geçti bence. Çocuklar tablete doğuyorlar. Çok hızlı görüyor, öğreniyor, büyüyorlar. Babaanne ve anneanenin o seviyesi yakalaması kolay değil. Ama bakıcı bulmak da galiba dünyanın en zor işi.
Bu konuda aslında yorum yapacak kadar uzman değilim. Deneyimim yeğenim kadar. Ama kreş için de belli bir yaş gerekiyor. Yeğenim 4 yaşında başlamıştı kreşe. Daha önce babaanne ve bakıcı birlikte baktı.
Bu dönemin çocukları cidden zor gördüğüm kadarıyla. Resmen cep telefon ve tablete doğuyorlar. Tablette ise aradıkları her şeyi elleriyle koymuş gibi bulur hale geliyorlar.
Bakıcı bakmalıdır. Kayınvalideye naz geçmez. Bir şey dersin alınır. Kendi tarzın da bakmaya çalışır. İstemediklerini yapabilir ses çıkaramazsın. Eşinle dahi aran açılabilir. Gerek yok streslere
2
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doğru eşimde diyor ki babanne baksın hem sevgisini verir dşyor
Şöyle düşünün, çocuğunuzu kendiniz istediğiniz gibi yetiştirmek isteyeceksiniz. Ama gündüz buna imkan yok. Mecburen bakan kişiye ne yapması gerektiklerini söyleyeceksiniz. Bu kayınvalideniz olursa ne kadarını söyleyebilirsiniz, o ne kadarını yapabilir? Ama bakıcı yapmak zorunda, yapmadı mı, o zaman işine son verirsin. Nazın geçer. Kayınvalideniz yapacağı ya da yapmayacağı bir şeyden dolayı sitem etseniz eşinizle aranızda sorun olmayacak mı?
Hayır öğretebileceğini zannetmiyorum. Sadece karnı doyar alti temiz olur hepsi bu kadar. Ama kreşte hep sosyallesmeyi öğrenir çocuk ana okul öncesi kreş çocuklara cok iyi geliyor.
Evet aynen öyle. Ben sahsen cok rahatim şu an. Iyiki kreş gibi bir tercih yapmisim. Babaanneye biraktigimda cok sorunlar yaşamıştım. Ona alismisti ona anne demeye baslamisti vesayre.. bir anne olarak insani cok uzen seyler bunlar. Kayinvalidemi her ne kadar sevsemde bu bambaska bir duygu
Benimki tapıyor adeta tovbe haşa. Diger torunlarını eziyor ama evet. Benim kocami cok sevdiginden ve benim çocuğumu oglunun bebekligine cok benzettiginden yine ayni seyleri yasamak istedi. O yuzden benim oglum ne zaman anne dese evde, anne gelecek demek yerine efendim oglum diye cevap vere vere oglum ona anne demeye basladi.
Ve herkesin cocuk yetistirme tarzi farklidir. Benim cocugumun yapmasini istemedigim seyleri yaptiriyordu. Simdi bisey de diyemiyorsun sonucta sen birakuo gidiyorsun çocuğu ona. O yuzden aran bozulmasin ver krese herkesin kafasi rahat olsun
Insallah bulursunuz guvenilir birisini. Ama bakıcı da ayni hesaba geliyor aslinda kayinvalideyle. Kreşte birtek senin cocugun olmayacak orda daha fazla sey ogrenebilir hem fiyat olarakta kres daha uyguna gelir
Kaynana hem yaslidir hem de cocugu annesinden sogutmak istemeleri olabilir anneyi kotuleyebilir... egitimli bakici ise kamera vs koydun mu korkar... sozunden cikamaz... kaynanaya siz geciremezsin
Kesinlikle anne babası tarafından yetiştirilemeyecek bir çocuğu Şile bireylerinden birinin eğitmesi, bakımını üstlenmesi daha sağlıklıdır. Çocuk hem aile özlemini bir nebze gidermiş olur, hemde ailenin sosyal yapısından kopmamış olur. Aile terbiyesi ve görüşleri bu şekilde çocuğa katıksız sunulmuş olur.
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kv yi hergün görmek var evin düşenine karışması Evliliğin huzurunu bozmak var
Evin düzenine karışıp karışmayacağına eşler olarak siz karar verin ve bu kararı kendisine iletin. Kayınvalideyi hergün görmekten rahatsız olmak garip geldi. Sonuçta kayınpeder ve kayınvalidenin anne babadan farkı yoktur.
Bu durumda ikilem ortaya çıkar. Çocuğunuzu bir yabancı büyüyecek ve kendi ahlak ve aile kurallarını ona aşılayacak. Kayınvalideyi görmektense bunu kabul ederim diyorsunuz. Ailevi bir karar olduğu için sizden başka kimse bu konuda karar hakkına sahip değildir.
İyi bir bakıcı tutabiliyorsan parana geçer hükmün, bence muhakkak bakıcı tercih et. Aile büyükleri işin içine girince çocuk ve anne arasında denge bozuluyor. Büyükler çocuklara kendi doğrularını vermek istiyorlar, senin düşüncelerini genelde hiçe sayıyorlar, bu da çatışma doğuruyor. O yüzden eğer mümkünse bakıcı tercih etmeni öneririm.
Tatlım Ne kendi aileni bulaştır Ne onun benim de 4 yaşında kızım var. İşe geri döndüğüm için onu kreşe verdim. En azından arkadaşları oluyor, Öğreniyor herşeyi. Sende öyle yap. Şimdi KV senin ev düzenine bile karışıp müdahale eder hiç sevmem 😂🙏 bende uzak tutmak için baya çalışmadım yeni işe girdim 😂👶🏻💪
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende mi acaba kreşe versem oğlum daha 2 yasında ama ya çok küçük :((
Kreş Bakıyoruz ama birazcık Pahalı geldi bana :( Acaba diyorum haftada 3 gun oyun grubuna mı versem yarımşar gun kalan Günler'de de eşim eve erken gelecek ona mı emanet etsem
Bakıcısı sıkıntı çocuklar içine kapanık hale geliyor. Kayınvalide desen onun da huyunu sevmiyorsan çocuğa aşılar illa ki. Kayınvalidenle sıkıntı yaşamıyorsan Kayınvaliden baksın. Kreşlerde de +3 yaş şartı var.
Güvendiğin bir bakıcı bulmalısın babaanne, anneanne bakarsa çocuğun üstünde asla tam otorite sağlayamazsın. Sen çikolata vermezsin babaanne kıyamaz verir, sen istediği bir şeye izin vermezsin babaanne kıyamaz izin verir vs.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen bir de kayınvalideyi hergün görmekte istemiyorum
Yalnız sakın babaaanneye onu istemediğini hissettirme. Annecim siz çok yorulursunuz size yük olmak istemiyorum filan diye iyice onun gönlünü hoş tutarak çık işin içinden.
Bakicilarla uğraşmak çok zor. Çok çektik biz bakicilardan babanesi bakiyosa üç yaşına kadar falan baksın sonra zaten çocuğun sosyal olmasını istiyosan kreşe gönderirsin. Ama cidden bakicilarla uğraşmak kadar zor birşey yok
Yasi cok fazla degilse Babaanne baksin bence. Siz kaynanayi hergun gormek istemiyorum diyorsaniz. O zaman cocugunuzu degilde. Kendinizi dusunuyormussunuz gibi bir durum cikiyor ortaya.. Bakiciya vereceginiz parayi biriktirirsiniz. Ayrica bakici belkide vericek tableti eline evladinizin aksama kadar onla avutucak. Babaanne daha cok eski yontemleri kullanicaktir bence. Oyunlar oynatir.
1
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende babanneyle büyüdüm annem çalışıyordu hergün babannem evde annemi kötülüyordu yok annen kötü yok o Çalışıyor bak ben bakıyorum size benim kıymetimi bilin annenizden para isteyeceğim anneniz pis anneniz şöyle annemiz böyle devamlı annemi gelen misafire bile kötülüyordu
O sizin babaanneniz ama. Ayrica cocugunuz daha 2 yasinda bu tarz seyleri algilayamaz. Diyelimki algiladi aninda sizden soguyacaktir cocuk veya size soyleyecektir. O zaman hakli cikarsiniz ve esinizde bir bakiciya ikna olucaktir.. Bence ilk önce babaanne yi denemekte fayda var.. O da kabul ederse tabiki.
Öyle bir algılıyor ki çocuklar 2 yadında deyip geçmeyin ve bazı çocuklar Hiçte dile getirmiyor. Babannem hergün annemi kötülüyordu ne anneme söyledim ne dile getirdim Hatta anneni sevme bile diyordu Kv iyi bir insan ama yine de Oğlumu emanet edemem
Anladim. Esinizede bir danisip ortak bir karar alirsiniz.. Sizde haklisiniz kolay kolay secim yapamiyor insan bu tarz konularda. Birde cocugun o kisiyle anlasabilmesi rahat edebilmeside önemli. Umarim bir cözüm yolu bulursunuz.
Keske imkan olsada cocuklar belli bir yasa kadar Anne sevgisiyle buyuse.. Sizinkide cok kücükmüs yavrucak. Kresler nasildir bilmem. Ama beni korkutuyor. Buda haberlerde izlediklerim yuzunden. Birde sizinki 2 yasinda olunca. Insan daha bir cekiniyor.. Bilemedim ne desem. Ben bile karar veremedim 🙄
Güvenli iyi kreşlerde var iyice araştırmadan vermem zaten de 2 yasına kadar Büyüdü benimle artık yavaş yavaş sosyalleşmesi gerekiyor arkadaşlık kavramını ya da oyun oynamayı Konuşmayı vs öğrenmeli
Kaynananla aran iyiyse o baksın yani cahil biri değilse. Ama ilerde bunun lafını yapacak biriyse ya da karşılığında bir beklentisi varsa, çocuğuna kendi terbiyesini vermeye çalışıosa bakıcı en iyisidir
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ev iyi Kv bile sonradan lafını yapıyor. bir de eğer çocuğa bakmaya gelirse çocuk kreş yasına gelene kadar bizde kalarak bakacak Kv
Şimdi sevmiyorsan kaynanini ne desem boş. Bence babaannenin bakması en uygunu evine ocağına da bakar ne güzel işte 1 tencere yemek yapar kizim akilli ol bakiyosa al gel bence..
Bende babanneyle büyüdüm annem çalışıyordu hergün babannem evde annemi kötülüyordu yok annen kötü yok o Çalışıyor bak ben bakıyorum size benim kıymetimi bilin annenizden para isteyeceğim anneniz pis anneniz şöyle annemiz böyle devamlı annemi gelen misafire bile kötülüyordu
Allah Allah insandan insana fark var demek ki benim kayınvalidem pamuk gibi ama sağlık sorunları olduğu için çocuğumu ona bırakamıyorum Allah sana sabır versin :)
O zaman bakıcı ama bakıcıya vereceğin parayı düş maaşından ve en önemlisi doğru şekilde büyütülmüş olması. Güvenmek diye bir durum var ki bu çok zor. Belki bakımevi olabilir evde bakım yerine
Gelir düzeyiniz iyiyse , çocuğunuzu eğitecek bir bakıcı daha iyi olacaktır. Fakat maddi olarak imkanım yok derseniz sıradan birini bakıcı yapmanız ile babaanne arasında bir fark olmaz.
Ben onun bunun bakmasindansa akraba aileden birilerinin bakmasi gerektigini düşünüyorum çünkü cocuk bakicidan ne kadar sevgi görebilir Hic degilse anneanne babaanne sever cocugu ac oldugunda merhamete gelir doyurur diger bakicilara nazaran
En İyi Cevaplar