Çok genç yaşta anne oldum :) sokakta görenler hayret ediyor. Peki ya sizce avantajları ve dezavantajları neler :) ?
Cevabın nedir?
Kötü tarafı :
- Çok erken böyle büyük bir sorumluluk almış oluyorsun. Anne olmak için, maddi yönün iyi olmali iyi bir ortamda yaşamalısın, kendin olgun, tecrübeli, konuşmasını eğitmesini bilen, becerikli ve emek veren biri olman gerekiyor ki Çocuk iyi yetişsin, bazı anneler çok cahil ve çocuklarına emek vermeden (baştan salma) yetiştiriyor bu annelerin çoğu da kendisi çocuk.
- Gençliğini yaşamıyorsun. Sürekli çocuk bakmaktan çoğu Aktivitelere gezmelere zamanın olmuyor. Senin yaşıtların gezip tpzarken ülkeleri şehirleri Avmleri Sinemalari gezerken sen çocuğuna bakıyorsun. Çocuğunla beraber de gezemiyorsun.
- Stresden sivilce çıkabilir, bakımsız olmaya başlarsın.
İyi tarafı:
- Olgunlaştırır sadece10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Erken yasta anne olmak bana gore bir eziyet. Erken derken tabi ki 17-18-19-20-21-22-23-24 e kadar erken bir yas anne olmak icin. Her bireyin ulaşması gereken sosyal gelişim düzeyi vardır. Genç anneler daha fazla lohusalik depresyonuna girerler arastirabilirsiniz. Kadınların en verimli yaşı 29-30-32 yaslaridir. Ama ne olursa olsun anne olmak güzel bir duygudur bence.
00 Yorumla
Benimde annem ve babamla fazla yaş farkı yok. Senin durumundaki çocuk oluyorum bende. şu an arkadaş gibiyiz. Sıkıntıları beraber çektik. Beraber yaşlanıyoruz 😊 canım ailem..
112 Yorumlane guzel ya :)
- +1 yıl
babasi o kadar genc degil ya :D benlede alisverise giderler iste :)
- +1 yıl
aynen :)
- +1 yıl
tesekkurler, ne gibi :) ?
- +1 yıl
Yok ya 11 aylik oldu kizim, gayet iyi idare ettim bu zamana kadar :)
- +1 yıl
inşallah :)
+1 yılAvantaji dunyalarina dunyalar katilmasi dezavantaji tatil gezme tozma herseyi unutman 😂
07 Yorumla- +1 yıl
Yok ya sadece hamileliğin son 3 ayında gezme tozma yok o kadar :)
- +1 yıl
Dogumdan sonrada yok simdi istersen disari cikarsin ama cocuk olunca üşür hastalar diye eve tikanirsin
- +1 yıl
Ikinciye hamileyim su an :) . Pimpirikli annelerden degilim neyseki :)
- +1 yıl
Sen aşmışsın kendini bize niye soruyonki nasil bir duygu
- +1 yıl
Guzel :) kimine gore cok korkunc geliyor bu durumda ben halimden memnunum :)
- +1 yıl
Allah mutlulugunu daim çocuklarına saglik versin
- +1 yıl
tesekkurler insallah :)
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
29Cevap
Çocuk & Ebeveyn konusunda 4,6b cevap paylaştı. Çabuk yıpranırsın, çabuk sinirlenirsin bunlar olumsuz yanlar. Beraber büyürsünüz, enerjin daha çok olur bu da olumlu yanlar.
00 YorumlaAvantajlar:
1-Birlikte büyüyceksiniz
2-En yakın arkadaşın fikir aldığın biri olacak
3-Torununu genç yaşta görebilceksin
4-Şu an enerjik olduğun dönemdesin çocuk büyütmek yormayacak
Dezavantajları:
1-Hayata erken başladığın için erken yorulacaksın.
2-Sorumluluklardan dolayı bazı dönemler bunalma olacak.
3-Tek başına düşünemezsin artıl sorumluluğunda sana bağlı olan çocukların var oınları düşünmek zorundasın.00 YorumlaTek avantajı çocuğunla arkadaş gibi olabilirsin. Ama onun dışında umarım herşey senin için iyi olur. Okumaya, gezmeye, öğrenmeye vakit ayırabilirsen maddi gücün yeterse eşinle de anlaşabilirseniz bide çocuğu bırakacak yerler bulabilirseniz dezavantajını en aza indirmiş olursun
00 Yorumladezavantaj olarak sürekli büyüklerin tarafından bir baskı alabilirsin şunu yap bunu yap diye geneli böyle ama eğer böyle değilse gerçekten şanslısın demektir pek bir dezavantaj yok avantaj olarak genç olduğun için daha dinçsindir çocuğunla daha çok ilgilenip vakit geçirebilirsin büyüdüğü zaman rahatlıkla sana açılabilir her şeyi erken öğreniceğinden sana çok güzel bir tecrübe katmış olur bu arada hayırlı olsuun
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılAblam dezavantajı şu hayatı tam anlamadan evlenmiş olman.
Avantaj olarak;
Vücudun kendini çabuk toplar.
Geç yaşta hamilelikte olan riskler olmaz.
Çocukların arasında ne kadar yaş farkı olursa olsun yine de genç olursun.10 Yorumla Avantajı genç yaşta anne olunduğu için birlikte buyuyorsun ileride arkadaş gibi oluyorsun dezavantajı henuz hayatla ilgili birçok şey yapılabilirken bir insan sana bağlı olduğu için biraz daha kısıtlı yapıyorsun
00 Yorumla
+1 yılZaten anne olmuşsun bence dezavantajlarını hiç sorma. Avantajlarına odaklan. Vücudun kendini daha hızlı toplar. Geç yaşta anne olan birinden daha az yorulursun. Çocuğun büyüdüğünde anneannesi değil ablası zannederler. Ne güzel :)
00 Yorumla
+1 yılAvantajları
-Genç yaşta enerji daha fazla olur ve çocukla yaş farkının az olması da onu anlayabilmeni kolaylaştırır dolayısıyla
iletişim daha etkili ve güçlü olur.
-Çocuğuna bakıp "Ne kadar gençsin." derler :)
Dezavantajı: Hayatı kaçırırsın.00 Yorumla
+1 yılÇocuğu yetiştirirken farklı bir bilince sahip olmak gerekiyor. Bu büyük çoğunlukla genç annelerde olmuyor ne yazık ki inşallah sen bu bilince erken yaşta erişen bir anne olursun
00 Yorumla
+1 yılHayırlı olsun. Çocuğunla beraber, sende büyürsün işte. Çocuğunu büyütecek, onu koruyup, kollayacak zamanın olur, gücün olur. Birde, bazı kadınsal hastalıklara yakalanma riskini düşürürsün.
00 Yorumla
+1 yılEğer sır degilse kac yasinda anne oldun dez avantaji yok aslaaa❤❤❤ ne güzel abla kardes gibi takilirsin
05 Yorumla19 yasinda anne oldum :)
- +1 yıl
Benim yasimd yani ne guxel hic te erken degil bu guzel duyguyu tatmissin keske bende benim hıyar sevgilimle evlensem de anne olsam 😊😊😊
- +1 yıl
hahaha :) darisi basina o zaman canim :)
- +1 yıl
Amin canim Senin bebisi de Allah anali babali buyutsun ❤❤❤
- +1 yıl
inşallah :)
+1 yılGezemedigin yasayamadigin hersey icin pisman olucaksin yapmak isteyeceksin belkide kocandan gizli yapacaksin birde dikkat et kucuksun diye seni kocan in ailesi ezebilir dikkat et
10 Yorumla
+1 yılçocuğunuz sizinle birlikte büyüyor onunla daha çok zaman geçiriyorsunuz
en önemlisi bu bence..
genç çocuk sahibi olmak güzel bu yüzden bana göre00 Yorumla
+1 yılAvantajı insanı daha sorumluluk sahibi yapar ve daha çok olgunlaştırır. Dezavantaj ise çocuk hayatından çalıyor...
00 Yorumla
+1 yılKeşke evlensem de yirmi dördümden sonra anne olsam bari. Geçtim yirmiyi falan. Ama yok yani ne yapalım. Bulamıyoruz kafamıza göre birini:)
00 Yorumla
+1 yılBence arkadaş gibi olursunuz aradaki yaş farkı az olduğu için aranızdaki iletişim çok daha iyi olur. Birbirinize yoldaş olursunuz.
00 YorumlaDezavantajı kendin daha çocuksun kendine bakamazken çocuğa nasil bakacaksın ama olan olmuş Allah sağlıklı sıhhatli elinize almayı nasip eylesin
00 Yorumla10 sene sonra kız kardeş gibi gezersiniz ne güzel. Dezavantajı filan yok.
02 Yorumla- +1 yıl
Bencede sagol :)
+1 yılBence genç anne olmak daha iyi.
Çocuğun büyüdüğü zaman onu anlaman daha kolay olur.
Arkadaş gibi olursunuz.00 Yorumla
+1 yılAvantaj : Torununun torununu görebilme ihtimali :D
Dezavantaj : Tecrübesizliğin getirdiği pişmanlık, bıkkınlık.00 Yorumla
+1 yılBence 23 24 annelik için çok güzel fazlası zor olur diye tahmin ediyorum
00 Yorumla
+1 yılÜüf sıkılırdım ben 27-30 arası anne olmak istiyorum
00 YorumlaGençliğinin baharında büyük sorumluluk almak=>Dezavantaj
Çocuğunla yaş farkının az olması kuşak çatışmasının bir nebze azalmasını sağlar=>Avantaj01 Yorumla- +1 yıl
Aynen katılıyorum ve çocuk düşünsene beraber büyüyor
+1 yılAllah Analı Babalı Büyütsün …
Yolda görenler arkadaş sanar 😂🙈02 Yorumla- +1 yıl
Kizimi kardesim sananlar vardi :) Artik karnim belirgin ondan anliyorlar 😁
- +1 yıl
😁😁
Bence genc ane olmak iyi ya. Kizin oluyo dusunsene buyuyo 17-18 yaslarinda yaninda seninle beraber yururken sizi arkadas saniyolarr bu cok tatliii
05 YorumlaBencede :)
- +1 yıl
Aynen ya :) sırf o yüzden hemencecik çocuk yaptım
- +1 yıl
evet
+1 yılKeşke önce gençliğini yaşasaydın biraz, ne bu acele? Neyse hayırlısı
00 YorumlaKardeş kardeş büyürsünüz. Birbirinizin oyuncaklarını kırmayın taammı😁
00 YorumlaAllah vatana milltte hayirli cocuk yetistirmeni nasip etsin kisak farki yasamazsiniz
01 Yorumla- +1 yıl
Insallah :)
Erken yaşta sorumluluk göz korkutuyor cesaretliymişsin ne diyelim allah analı babalı büyütsün
00 Yorumla
+1 yılNe güzel işte arkadaş olursun çocuğuna :)
Hep mutlu olursun umarım00 Yorumlaçocuguyla arkadas gibi olabilir kendini de büyütebilir cocuguyla beraber
00 Yorumla
+1 yılAvantajı daha enerjik, hareketli olursun çocuğunla eğlenebilirsin dezavantajı tecrübesizlik
00 Yorumla
+1 yılYaş aralığının fazla olmaması ve çocuğunla arkadaş gibi olabilmen
00 Yorumlane güzel işte kafa dengi olucak çocuğun gençliğinde halden analrsın
00 YorumlaKaç yaşında evlendinki merak ettim
03 Yorumla18 :)
- +1 yıl
maşallah :)
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇocuğun ile arkadaş gibi oluyorsun.
10 Yorumla Avantajı daha fazla bence ben de istiyorum
00 Yorumla
+1 yılÇok zor ve gurur verici...
00 Yorumla
+1 yılDayanıklı sinir sistemi
10 Yorumla
+1 yılGozunaydin. Dezajantaji daha çok görünüyor gözüme
00 Yorumla
+1 yılhayatı erken yaşta öğrenmek..
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDezavantajı var. Vücudun bozuluyor.
03 YorumlaSpor yapmayıp kendine bakmayan, hayatını çocuğa adamış anneler için geçerli o :)
Cevap sahibi+1 yılHayir hamilelikte bozuluyor
- +1 yıl
Yediklerine dikkat edersen bir bozulma olmuyor canım, sadece doğal olarak göbeğin beliriyor :)
Ben seviyorum şahsen ,
Maşallah 😎01 Yorumla- +1 yıl
Sağolun :)
+1 yılAnne olmak istiyoru m
00 YorumlaBilemem ama hersey yerinde guzel bence
00 Yorumla
+1 yılErken buyuk baba anne olursun
00 Yorumlabence iyidir ya
00 Yorumla
+1 yılErken yaşta derken
01 Yorumla- +1 yıl
Ama çok avantajlı bir durum çünkü çocuklarınız sizinle beraber büyüyor
+1 yılYaşın kaç
012 Yorumla- +1 yıl
yirmi
- +1 yıl
Çocuk kaç
- +1 yıl
11 aylık
- +1 yıl
Çocuk benim yaşımda yani 18 olduğu zaman sen 38 olucaksın tuhaf ama tecrübelerin erken olucakdır buda iyi birşey
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
Bu saatte bu sitedemisin
- +1 yıl
saat geç değil ki
- +1 yıl
Evet merak ettim kaçta yatıyorsunuz?
- +1 yıl
6 gibi
- +1 yıl
Sabah 6 mı yuh o saate kadar ne yapıyorsunuz yoksa zombi gibi gece uyanık gündüz uyumak mı ☺
- +1 yıl
öylede denilebilir
- +1 yıl
Bende gece 3 gibi uyuyorum o saate kadar canım sıkılıyor tanımadığım kişilere ingtasgramdan selam nasıl gidiyor diye mesaj atıyorum
Çabuk yorulmazsin
00 YorumlaEvlimisin
02 YorumlaEe yani?
+1 yılGayet güzel
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 332 cevap paylaştı.
+1 yılYok avantajı
00 Yorumla
+1 yılyaşadıkça anlıcan
00 Yorumla
+1 yılAvantaji yok
00 Yorumla
+1 yılolma olma
00 Yorumla
Devamını Gör(41)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı