4 yaşında sonrası uygun olmaz sanırım bilinç altında yer edinmesin çünkü hafıza kayıt etmeye başladığında neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemez ilerki yaşlarda gelişiminde büyük sorunlar ortaya çıkar ahlak ve edep açısından ayrıca bunlara dikkat etmeyenler yani edep ve ahlakı takmayanlar için sorun yok 20 yaşında bile kızını yıkasın haksızmıyım :)
Hayır gerçekten ne demek istediğini anlamadım. Hani burada kızın gelişimi açısından ne gibi bir sorun olabilir düşünüyorum ama yine de bulamıyorum. Babasının cinsel organını görse muhakkak olumsuz etkilenir ama çocuk babaya banyo yaptırmıyor ki öyle bir durum olsun.
@urpain hayır onu demiyorum kızın kendini babasının yanında çıplak olarak gördüğünü bilmesi hatırlaması ilerde başkaları yanında da çıplak olsam da fark etmez der ha babam ha başkası görmüş beni çıplak der edep açısından ahlak açısından eksik yetişir kimseden utanmaz olur demek istedim bu olaylar olmuyor değil hayatta çok var istisnalarda var tabi onuda belirteyim
Öyle olacağını zannetmiyorum, ilkokula başladıktan sonra zaten kandisi yıkanmaya başlayacaktır. Onun öncesinde çocuk zaten “çıplak” olmayı bir ahlaksızlık olarak görmez haliyle böyle de düşünmez. Mantığınızda bir hata var.
Bence 3 4 yaşından sonra baba banyo yaptirmamali yani ben olsam bebekken bile babaya yaptirtmazdim illa bir kadın bulur beraber yaptirirdik ama baba mümkünse yaptirmasin. Şimdi şöyle yanlış anlaşılmasın baba olacak kişiye givenmedigimden değil ama ben böyle şeylerin ayıp olduğunu düşündüğümden istemezdim.
Bebek bile olsa babası kızını yıkayamaz ya da erkek kardeşi ile beraber. Ama erkek çoçuğu annesi yaş kısıtması olmadan yıkayabilir ya da başka bir kadın komşu kardeş gibi. Banyo yaparken kız çoçukların içeri girebilir yapancı ya da komşu kız çocuğu olması fark etmez. 13 yaşında oğlumuzu yıkarken 4 ya da 5 daha büyük bir kızın banyo yaparken içeri girebilir erkek çoçuğu banyo yaparken. Yani izlemesinde sorun yok.
4-5 yasına kadar uygun olan gibi görünsede.. Bazı durumlarda olması gereken her an, Anne yoktur, hastalık -engel vs zorunluluklar da başka kimse yoksa hayatında bir baba varolduğu sürece kıZına kişisel temizliğine yardım edebilir..
1. çocukluk döneminde nasıl banyo yapılması gerektiği çocuğa 4 yaştan itibaren öğretilmeli. 4 yaşındaki bir çocuk bunları rahatlıkla algılar ama tek başına bırakmak sakıncalı. 2-6 yaş arası 1. çocukluktur. 2. çocukluk evresinden itibaren, çocuğun gelişimine göre 8 yaşa kadar yalnız banyo yapmayı öğrenmiş olması gerekir. babası annesi yok.
Bence toplum olarak ataerkil ve müslüman olduğumuzdan bu sorunun doğru cevabını bizler veremeyiz. Bu konuya şayet varsa pedagoglar açıklık getirsinler. Ayrıca ben şahsen kızımı 22 aydır yıkıyorum ve ikimiz de çok güzel eğleniyoruz. Bence aksini düşünmek biraz sapıkça. Evlat koz erkek candan ötedir. Anneler erkek çocuklarını yıkarken mahsuru olmuyor deniliyor. Ama ben de düşünmeye başladım açıkçası kızım açısından. Bence 2 yaştan itibaren bu paylaşımımıza son vereceğim. Ama hayattaki en büyük aşk benim kızım. Yerini kimse alamaz gibi görünüyor. 🧿Maşallah diyenden Allah razı olsun. 😊
Kızı artık kendi yıkanabilecek bir yaşa gelene kadar yaptırabilir tabii. Annesi de o zamana kadar yıkayabilir. Anne-baba diye bir ayrım yok bence bu konularda.
Kendi kendine banyo yapacak yaşa gelene kadar. Buda 5-6 felan olur. Ondan sonra zaten kızda olsa erkekte olsa banyoda utanmaya başlar çocuk. Evet annesi ya da babasıdır yardım eden ama banyo onun için özel bir zamandır.
Bebek bile olsa babası kızını yıkayamaz ya da erkek kardeşi ile beraber. Ama erkek çoçuğu annesi yaş kısıtması olmadan yıkayabilir ya da başka bir kadın komşu kardeş gibi. Banyo yaparken kız çoçukların içeri girebilir yapancı ya da komşu kız çocuğu olması fark etmez. 13 yaşında oğlumuzu yıkarken 4 ya da 5 daha büyük bir kızın banyo yaparken içeri girebilir erkek çoçuğu banyo yaparken. Yani izlemesinde sorun yok.
aslında belli bir yaştan sonra annesi de yaptrmamalı. Sadece suyunu ayarlayıp ne yapması gerektiğini göstermeli ve banyo bitene kadar yakın bir yerde beklemeli.
ben 13 yasındayken bile annem zorla yaptırıyordu ben kızıyordum ben kendim banyo yaparım diyordum annnem bana kızıyordu sen anlamazsın yıkanmayı beceremezsin diyip yıkıyordu :)
Niye yaptirmasinki kiz kendi yikanana kadar babasi yaptirabilir herseyde bir sapkinlik aramaya gerek yok babasi zaten anneden dolayi herseyi biliyor babada sapkinlik yoksa gayet normal
Bebek bile olsa babası kızını yıkayamaz ya da erkek kardeşi ile beraber. Ama erkek çoçuğu annesi yaş kısıtması olmadan yıkayabilir ya da başka bir kadın komşu kardeş gibi. Banyo yaparken kız çoçukların içeri girebilir yapancı ya da komşu kız çocuğu olması fark etmez. 13 yaşında oğlumuzu yıkarken 4 ya da 5 yaşında yadadaha büyük bir kızın banyo yaparken içeri girebilir erkek çoçuğu banyo yaparken. Yani izlemesinde sorun yok kardeşi kuzeni komşu kızı da olsa sorun yok
Bebek bile olsa babası kızını yıkayamaz ya da erkek kardeşi ile beraber. Ama erkek çoçuğu annesi yaş kısıtması olmadan yıkayabilir ya da başka bir kadın komşu kardeş gibi. Banyo yaparken kız çoçukların içeri girebilir yapancı ya da komşu kız çocuğu olması fark etmez. 13 yaşında oğlumuzu yıkarken 4 ya da 5 yaşında yadadaha büyük bir kızın banyo yaparken içeri girebilir erkek çoçuğu banyo yaparken. Yani izlemesinde sorun yok kardeşi kuzeni komşu kızı da olsa sorun yok
En İyi Cevaplar