Anne babalar çocuklarının güvenliği için bir çok yola başvururlar. Fotoğrafta da dünyanın bir çok yerinde kullanılan güvenlik aleti var. Görsel hakkında senin yorumun nedir?
Fotoğraftaki çocuk güvenlik kemeri hakkında yorumun nedir?
Kadinin aldigi onleme rezalet deyip dalga gecen aptallara sadece guluyorum. Farzedelim ki bu kadin İstanbul'da yasiyor. Ben bazen arkadasla Istiklal'e cikiyorum. Yururken bile birbirimizi kaybettigimiz oluyor. Sonra o kalabalikta bulamayinca birbirimizi ariyoruz. Dusunsene bu kadin Istiklal'e cocukla cikti ve cocuk bir anda kayboldu. Nasil bulacak bir daha o cocugu? Ki cocuk biraz hareketliyse kaybolmasi cok normal. Kadin onlem almis ve gayet de guzel yapmis. Zaten surekli duyuyoruz bu ara cocuklarin kayboldugunu veya kacirildigini. O yuzden onlem almak gerekiyor.
Ya ilk bakıldığında kötü gözüküyor ama mantıklı bir açıdan bakarsak. Ülkemizde eşeği becerenden su sebiline tecavüz edene kadar bir yığın şerefsiz varken benim çocuğum olsa tabi böyle tasmayla değil ama yanımdan ayırmazdım
Çok üzücü bir şey bence, çok aşağılayıcı. İnsan evladının hakkına, hukukuna, gururuna tamamen aykırı bence. Çok ayıplıyorum bunu kullananları açıkçası.
Anne baba olan arkadaşlar bu resim bağlamında hepinize bir soru. Aslında sorunun cevabı da belli. Bu cevapta; resimle ilgili fikrimi ortaya koyacaktır. "Bir anne-baba olarak bir ömür ağlamak mı istersiniz? Yoksa çocuğunuzun bir iki saat ağlamasını mı?"
Çocuk eğitimini ilk annenin karnındayken alıyor. Burada ruhsal , psikolojik yapısını, beyin yapısını ve fizyolojik yapısını burada oluşturuyor. O yüzden çocuklarınız firlamaysa ilk önce kendinizde arayın. Bu çocuğun suçu değil. Anne karnındaki bebek en ufak bir şiddet hissetse , dünyaya geldiğim de onu uygular. Şimdi buradaki kadın aslında kendine bağlamış o ipi. Insan kendi vücudundan çıkan mükemmel bir canlıya bunu yapıyorsa ben çok cahilim diyor lisanı haliyle.
çekmeyen bilmez ama bu durumu 6 tane yeğenim var aralarından 1 tanesi yılan gibi anında kayıyor bir yerlere 3 4 kişi zapt edemiyoruz doktor hipderaktivite var dedi şakayla karışık bağlayalım diye söyledim annesine bağlamadık ama fikir olarak bir köşede duruyor hala :D
Bu fotoğraf benim gözlerimin önünde çekildi, çocuk annesinin elindeki tasmayı ısrarla boynuna geçirip onunla oyun oynamasını istedi, annesi artık daha fazla dayanamayıp bu oyunu oynamak zorunda kaldı. Köpeği için tasma alan annenin yanlış anlaşılan bir fotoğrafı sadece
Fotoğrafı kullanmamın sebebi bu anne hakkında eleştri yapmak değil, bu durum hakkında ki yorumları değerlendirmek. Dünyanın bir çok yerinde yıllardır kullanılan bir alet zaten.
Bence mantıklı valla elini tutsa yürümeye alanı kalmiycak ama o tasma varken alanı olcak ayrıca saga sola kaçmasın araba çarpmasın falan die mantıklı geldi bana ama kpek ler için kullanildigi için de biraz assaglayici buldum ama zaten çocuklar da da beyin gelismemis slak oluyorlar işin asli bu 🤣
Bu uygulamayı çok uzun zaman önce İngiltere'de yaşayan ablamdan duydum arada çocuk yoka fırlayıp düşse veya araba çarpsa aile suçlu ve çocuk aileden alınıyor. Özellikle hiperaktif çocuğu olanlar için bu bir zorunlukmuş.
Özellikle yürümeye keşfetmeye yeni başlayan çocuklar için çok ideal genel yorumlarda çocuğum olsa diyorlar gerçekten bekara kadın boşamak kolaymış. 19 aylık oglum sadece 2 saniye gözümü ayırıp kapıyı açmak için arkamı dönmemle apartman boşluğuna 1 kat asagıya dustu gözümün önünde tutamadım anlık biseydi kafatası kırıldı, hamd olsun beyninde bir hasar oluşmadı İyileşecek insallah şimdi kırığı düzelene kadar böyle bir kemer almayı dusunuyorum tabiki. hiç bir cahil düşünce benim oğlumun sağlığından önemli değil halkımızın halen bu kadar cahil olmasına çok üzüldüm demek alıp takınca böyle konusulacak olsun istediğinizi düşünün
Çocuğun sürekli elini tutup oraya buraya uzanmasını engellemektense bu güvenlik aparatı ile en azından istediğ yere güvenli bir şekilde erişebilir. Üstelik kayboldu sıkıntısı olmadan. Bence güzel bir şey
Bebek aşırı hareketli olabilir, arabaya da binmiyorsa mecbur kalmış demekki. Ana kucağı mı neydi turistlerde görüyorum genellikle sırtına ya da göğsüne çanta gibi takip gezebilir dışarı çıktığı zaman.
Türkiyede çocuklara gps sistemi çip taktırmak lazım, haberlerde görüyoruz tacizi, tecavüzü bitmiyor malesef. Müge Anlı izliyordum geçen, malesef bir Sedanur daha hayata gözlerini yumdu. Daha kaç Elif, Leyla, Sedanur katledilmeli ki, biz ayaklanalım?
Önce güldüm, sonra o tasmanın çocuğun psikolojisine olabilecek etkilerini düşündüm. Tercih edilmesi doğru değil, daha dikkatli anne babalar olunması gerekir.
Valla kimse kusura bakmasın. Şimdiki sorumsuz ebeveynleri ve onların arsız, şımarık çocuklarını gördükten sonra gayet doğru bir hareket olarak görüyorum.
Benim çocuğum elden tutmaz yere yatar bırak diye onu napcaz. diğeri de otizmli. koşmaya başladı mi arkasına bakmaz. kaç kere polis getirdi. ne yapayım arabanın altına mi girmesini bekleyim. şu insanları kınamayı bırakın hele bir bildiği vardır demeyi de bilin artık
En İyi Cevaplar