Çocuğunuzu nasıl yetiştireceğiniz size ve kültürlerinize bağlıdır. Ben çocuğunuzu nasıl yetiştireceğinizi size anlatamama ama büyütürken neler 'yapmamanız' gerektiğini 5 maddede anlatmaya çalışacağım.
1-Çocuk kesinlikle tehdit edilmemeli!

Birçok anne ve babanın yaptığı hatalardan birisi de çocuk gelişirken yaptığı ufak hatalarda, yaramazlıklar da direk olarak 'seni babaya, amcaya, polis amcana söylerim!' gibisinden tehdit ediyor, bunun bir zararı olmadığını düşünse de yanlış. Çünkü çocuklar bile yasakları sever, sizden ileride her şeyi gizleyerek gizli şekilde yapar ne yapacaksa, yapmayın.
2-En ufak hatada bağırılmamalı!

Çocuklar büyüdüğünde sütünü bilerek yere dökmeyecekler değil mi? Bunun bilincinde olacaklar dökmemesi gereken şeyleri dökmeyecek ya da kırmayacaklar. Eğer siz bağırmadan söylerseniz 'evladım dökme onu!' demek yerine neyi döktüyse temizleyin kırdıysa toplayın sonrasında da eğer konuştuğunuzu anlıyorsa tatlı dille uyarın. Küçücük bebeğe de dökme! diye bağırmayın travma geçirmesin.
3-Baba canavar olarak gösterilmemeli!

Biz kadınların yaptığı en büyük hata babaları evlatlarımıza 'canavar' olarak gösteriyoruz. Sana yanlış geliyorsa bir şey sen uyar ablacım, 'baban gelene kadar...' diye başlamasın cümleleriniz. Bırakın sadece babadan korkmasın çocuk, hatta hiç korkmasın. Eğer çocuk sizden korkarsa sizinle nasıl iletişim kuracak? Sizin kızacağınız, kendisine bile hata olarak gelen şeyleri size nasıl anlatacak?
4-Ne istiyorsa alınmamalı, ama ihtiyaçları karşılanmalı!

Onun istediği bir şey sizin için ihtiyaçtan ziyade keyfi bir harcama olarak görebilirsiniz ama eğer çocuk çok istiyorsa ve gerçekten ihtiyacı olduğunu düşünmeye başladıysanız almalısınız. onun sağlığını ya da maddi imkanlarınızı zorlayacak şeyleri tabii ki almayın, hatta tatlı bir dille 'baban henüz maaşını almadı yavrum, alsın alırım' gibisinden şeyler anlatırsanız çocuğun istekleri de azalacaktır.
5-Çocukla iletişim kesinlikle kopmamalı!

Kırsın, döksün, yalan söylesin, yanlış şeyler yapsın. O çocuk çünkü, siz neler yaptıysanız çocukluğunuzda onlar da yapacak, hakkıdır. Eğer çocuğunuza bağırırsanız, döverseniz ileri de ne size saygı duyar ne de sizinle yaşamak ister ne de size bir şeyler anlatır. Mesela annem ve babam beni küçükken çok döverlerdi, ben şimdi saygı duyup sahiplensem de iletişim kurasım gelmiyor. Bana öyle davranmamalılardı. Siz de aynı hatayı yapmayın.

Yazı tümüyle bana aittir, hiç bir şekilde alıntı bulunmamaktadır. Eğer bu makaleyi alıntı olarak paylaşacaksanız lütfen 'KızlarSoruyor - Meganluv' olarak belirtin. Teşekkürler.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
En İyi Cevaplar