www.kagitposetcim.net/.../...lar-karton-canta.html
Alışverişlerinizde kağıt poşet mi naylon poşet mi tercih ediyorsunuz?
www.kagitposetcim.net/.../...lar-karton-canta.html
Bence ikisinin kullanımı da uygun değil. Özellikle plastik poşetlerin hem çevreye hem de doğaya verdiği tahribat çok büyük. Yok olması 1000 yılı bulabiliyor. Kağıt torbaların üretiminde de çok fazla enerji harcanıyor, ağaçlar kesiliyor. Ben yaklaşık 5-6 yıldır bez torba kullanıyorum. İlk başlarda alışverişlerde yanıma almayı unutuyordum filan ama zamanla alıştım. Alışverişlerden sonra hemen montumun cebine ve çantama geri koyuyorum. Hem kendi sağlığımız hem de doğayı korumak için daha faydalı oluyor diye düşünüyorum. Bu arada ben de daha önce eşe dosta hediye etmek için ürettiğim çantaları bu vesile ile işe dönüştürmeye karar verdim. Hepsi el boyaması. Alışverişlerimde senelerdir kullanıyorum zaten hiçbir sıkıntı yaşamadım. Aklınızda bulunsun market poşeti kullanmamak için bir alternatif arıyorsanız üzerine çizimler/ boyamalar yaptığım ve makul fiyatlara sattığım bez çantalara Instagram üzerinden @bezcanta_savana adresinden göz atabilirsiniz.
Karton poşet desem agaclara aciyorum. Plastik desem doğaya zarar... inan ben dogrudan file devrine donmek istiyorum artik
Aslında en doğrusu o ama malesef kullanımı yok denecek kadar az. Teşekkürler
Cevap
2Cevap
Çevre temizliğine dikkat etmek gelecek nesillere temiz çevre hediye etmektir. Günümüzde birçok alanda kullanılan plastik ambalajlar çöpe atıldıklarında ya da çevreye rastgele atıldıklarında yüzlerce yıl toprakta kalarak çevreye zarar verebiliyor. Plastik hayatımızın her alanında kullanılan bir malzeme halini almıştır. Mutfak eşyalarımızdan terliklerimize kadar her alanda hayatımıza giren plastikler kullanım ömrü bittikten sonra geri dönüşüme atılmadığında çevre için en büyük tehditlerdendir.
tercihim plastik. kağıtlar yaygın değil. olanda da ücretli. ayrıca hacmi az. ve esnek değil plastik gibi. yırtılma korkusu da var tabi. ayrıca plastikler çöp poşedi olaarak da kullanılıyor. kağıt olanlar kullanılmaz. bence doğayı korumak para ile olmamalı. anlayış yanlış. plastiklerin belediyelerce işlenmesi için tesisler olmalı. kağıtıda kullanırım bu arada ücretsiz sağlam olsun yeter ki.
Karton daha kullanisli
Teşekkür ederim.
Rica ederim :))
Kağıt
Teşekkür ederim.
Bence karton poşet daha güzel
Bez poşet
En İyi Cevaplar