Ev alışverişi deyince benim aklımda, eve gelirken ekmek vs. alıp eli dolu gelen baba figürü canlanır her zaman. Ama bizim evde babam hiç karışmaz parayı bırakır gider. Sigara almaya bile bizi yollar. Ben sanırım ileride eşimle beraber yapmak isterim. Ev ihtiyaçları alışverişi vs eşler birlikte halletmeli.
-Peki sizce ev alışverişini kadın mı yoksa erkek mi yapmalı? -Sizin evinizde kim yapıyor? -Evlendikten sonra alışverişi siz yapar mısınız? #TheEdyline
Kadın yapmalı
Erkek yapmalı
Beraber yapılmalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ev alışverişlerini kadın mı yoksa erkek mi yapmalı?
Bizim evde çoğunluk evde eksik bişi olursa babam alır onlaı ama annemle babam yapar büyük alışverişleri birlikte bazen kız kardeşimle ikimiz gideriz böyle karışık olur Evlendiğimde ise tabii ki eşimle birlikte gitmek isterim ha şöyle de bişi var akşama bişi lazım mı derse , gelirken yoğurt al derim tabii 😂😂
Valla bizde herkes biseyler alıyor. Annem temel ihtiyaçları alır. Babam keyfi şeyleri alır çerez meyve icecek tatlı vs. Ben eve gitmeden arıyorum eksik olan istenen şeyleri alıyorum.
Bazı kadınlar sırf hem cinslerine hava atmak olsun diye ihtiyacı olmayan şeyleride alır. Allah onları bizden uzak tusun ıslah eylesin. Erkek evin hesabını tutmalı ve alışverişi o yapmalı kadına ev hesabı devredilmez. Erkek küçükten beri para hesabı yapar. Ama kızların bazıları öyle değil
bir bayan olarak açıkçası söylediklerine katılıyorum. 300 ml lik şampuanlara 80 90 tl veren arkadaşlarım oldu hayatımda. Belki bu normal olması gerekendir bilmem ama çok küçük yaştan itibaren yalnız olduğumdan dolayı ben bu tip olmayan kızlara giriyorum sanırım c:
kadın yapmalı biz ne anlarız ne eksik ne lazım eve, yalnızca market değilde avm gibi yerlerde bir indirim olması gibi acil durumlarda kadını frenleyecek bir erkeğin yanında olması lazım gelmektedir yoksa eve iki torbada koaycak yer bile bulunamayan eşya gelir. Bir erkek bunu neden alıyorsun, ne vereceksin gibi soruları soran ve kadını mantıklı bir karara yönlendirme görevi olan bir mekanızma olarak bu işe dahil olabilir :D
Beraber yapılması daha güzel oluyor hem erkek eve geldiğinde niye şunu bunu almadın olmuyor.. Erkek alışveriş arabasıyla drift yaparak ve araca kadar poşetleri taşımakla kalması güzel :))
Alışveriş & Hediyeler konusunda 766 cevap paylaştı.
Şıkların dışında bir seçenek daha var. O da şu ki biz onu yapıyoruz. Görev bölümü var, herkes ilgi ve bilgi alanındaki şeyleri alıyor. Bazılarını ortak alıyoruz.
En İyi Cevaplar