Bildiğimiz üzere bankalar sarmış 4 bir yanımızı. Daha 18 e bastığımız gün hatta basmadan çevremiz de beliriyor ve kredi kartı ile bizi güzelce tanıştırıyorlar. 2 tane kredi kartı ve 2 bin tl eline geçen parası olduğu halde 4 bin tl limiti olan ama kredi kartından kurtulmak isteyen bir insan olarak soruyorum.-Peki siz kredi kartı kullanımına nasıl bakıyorsunuz? #Kredi#Kartı#Köleliktir#Bıyıklı
Herkes yok iliğine kadar alır , yok şöyle , yok pişmanlık. Geçicekler o işi. Kredi kartını kullanmayı bilene hiçbir sıkıntı yok. Ben normalde alışverişlerimde nakit kullanırım. 5bin tl limitli tek kredi kartım var. Nakitimin yetmediği yerde kredi kartımı taksitlendirmek için kullanırım. Ve her ekstre de ödemelerimi düzenli yaparım. Hiçbir sıkıntı yaşamam. Malesef kredi kartına laf atanlar bilinçsiz kullananlar. Kimi işte artislik olsun diye kullanır ortamlarda falan sonra iş ödemeye gelince para yok. E nakitte bitti 😀 ondan bundan borç al öde. Sıkıntı yani. Akıllıca kullanmak gerekiyor.
Kredi kartı, aslında bankaların elinde nakit para bulundurması için insanlara mecburi olarak sunduğu bir obje. Sürekli kredi kartından elde edilen, faiz ve borçlar sayesinde kalkınılabiliyor. Kredi kartlarının yararları olduğu kadar zararları da var. Bunlar dışında, bir şey düşündüğüm söylenemez. 😏
Kredi kartı kullanıyorum ve beklenmedik masrafların çıktığı bir iki ay hariç hiçbir güçlük yaşamadım. Kart limitlerim 10 bin lira civarı ancak benim aylık harcamam en fazla 2 bin lira oluyor, taksitlerle beraber. Kart benim için özgürlük sadece, birkaç gün sonra ödeyebileceğimi bilmenin rahatlığıyla ihtiyacımı karşılayabilme özgürlüğü.
Uzun zamandır kendi kredi kartımı çıkarmayı düşünüyordum ama bir türlü fırsat bulamamıştım. Derken Bankkart’ın ‘İlk kredi kartı’ kampanyasını gördüm! 2.500 TL Bankkart Lira kazanma fırsatı gerçekten kulağa cazip geliyordu Hemen başvurumu yaptım, kartım kısa sürede elime ulaştı. İlk alışverişimi yaparken ‘Acaba gerçekten kampanya çalışacak mı?’ diye düşünüyordum ama birkaç gün içinde hesabıma tam 2.500 TL Bankkart Lira yattığını görünce mutluluktan havalara uçtum Şimdi kazandığım Bankkart Liralarla ekstra harcama yapmadan alışverişin keyfini çıkarıyorum.
günümüzde kredi kartı gerek kullanım kolaylığı olsun, gerek işlevselliği olsun birçok kolaylık sağlamakta. hangi kredi kartı bize ne gibi avantajlar sağlıyor, kredi kartlarının özellikleri, kullanım şekilleri ve getirdiği ekstra avantajları inceleyerek öğrenebilirsiniz.
Kredi karti cok iyi birsey. Lazim oldugunda zor durumda oldugunda insana ilac gibi geliyor ama bos yere kullanma... babamin kredi kartinin icine ettim birkac ay once. adam bana guvenip zor durumda lazim olur ya da ihtiyacin oldugunda kullan ama abarta diyip vermisti kartini...
Kredi kartı kullanılabilir ama sadece bir tane olmak üzere ve o da düzgün bir şekilde kullanılmalı eger kullanmayı bilmiyorsan hic kullanmiyacaksin calismadigim icin kullanmiyorum hesap karti kullaniyorum o da internetten veya normal alisveris yaparken kullaniyorum internet alisverislerinde cok yardimci oluyor bana
Kredi kartı doğru kullanıldığında gayet faydalı bir şey. Mesela Laptopa ihtiyacın vardır ama o ay 2000 TL yoktur cebinde. Fakat her ay laptop için 250 TL ayıracak durumun vardır. O zaman güzelce Laptopu alıp her ay ödemelerini yaparsın.
Ama gidi çomar gibi hiç durumun yokken 300 tl'ye iphone_bm&tbm almaya kalkarsan kimse bir şey yapamaz sana.
Doğru kullanıldığında son derece faydalı her insan hayatının belirli dönemlerinde paraya sıkışa biliyor milletle yüz göz olup borç istemektense kredi kartı kullanmak bence daha iyi bir çözümdür lise 3. sınıfta kredi kartı kullanımı ile ilgili 2 haftada bir 1 saat ders verilse nasıl kullanılacağı hakkında toplum bilinçlendirilmiş olur diye düşünüyorum.
Olmasa daha iyi? insan nakit hawuz yapmalı yani kenara birikim yaparak warsa harcayıp yoksa harcamamak, egr cebinizde bir kredi kartı warsa sizi hep gıdıklar şu 3 lira şu 5 lira üst üste birikirler we çığ gibi üzerinize gelir bence kredi kartını kayıp calıntı diye bildir kapanıp gitsin paran kadar harcama yap bu seni artan bir borç yumagından korumaya yeter
kredi kartım yok internet üzerinden ödeme çok sık kullandığım bir yol bazen kredi kartının şart olduğu yerler oluyor o zaman da ön ödemeli bir sanal kart kullanıyorum bankam saolsun her 4-5 ayda bir arar sana kredi kartı verelim diye her defasında redederim
Ben öğrenci kimliğimi kredi kartı olarak kullanıyorum limiti 400 lira bizim evdeki tek kredi kartıda o 😂 insanlar çok bilinçsiz kullanıyor o yüzden sıkıntı :) ben sadece internet alışverişlerinde ya da pahalı bir şeg aldığımda taksitlendirmek için kullanıyorum😂
Yener çevik in şarkısında bu konu ile ilgili söylediği ve benimde çok hoşuma giden bir sözü vardı ; Asgari ücretle check-in senin neyine? Aldığın kredi kartı haciz getirir evine. Çok doğru söylemiş 2. Bir sorun ise hele hele ekstreyi kontrol etmiyorsanız ya da aldığınız ürünün fişine bakmıyorsanız bazen reyonda yazan fiyattan daha yüksek bir fiyat girebiliyorlar ya da karışıklık çıkıyor böyle şeyleri farkedemeyebiliyorsunuz. En iyisi inial içine attığın kadar harcıyorsun.
Ya yapmayın lütfen ne köleliği kullanmayı bilene gereğinden fazla yararlı bişi ama işte işin sırrı kullanmayı bilene. Oradaki paranın bankadan size itibarınıza verilmiş bir borç olduğunu bilecek günü geldiğinde ödeyeceksiniz durum bu
Kredi kartının olması sorun değildir asla. Önemli olan bilinçli kullanmak. Taksitli alışveriş yapmak ya da taksitli nakit çekmek yoksa 3000 TL maaş alana 15.000 TL kart verirseniz kullanmasını bilmezse aylık ödemesi 3000-4500 eder ödeyemez
Ben hiç kullanmadım ama kullanan arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla kredi kartı kullanırken para harcadığının farkında olmuyorlar. Cebindeki para durduğu için bedavaymış gibi alışveriş yapıyorlar. Tehlikeli bişey.
Kredi kartı harcamalarını akıllıca yapan bütçesinin farkında olan ve kendine her daim hakim olabilen insanların kullanabileceği bir şeydir. Ben mesela son limitine kadar harcarım ve borcuyla uğraşır dururum ve kredi kartı bana göre değil eminim :)
Pişmanlıktır... 2 kartım vardı hep asgari asgari yatırdım olmadı yapılandırdım aylarca ödedim. Hiç ben kendimi bilirim harcamaya kapılmam hesabımı bilirim demeyin bende öyle diyordum. Hiç bulaşmayın var olan paranızı harcayın.
Limitin maaşın kadar olsun. Kesinlikle arttırma. O zaman çok faydalı. Taksitli alışveriş yap. Puan kazan. İnternetten kolayca vergini faturaları öde, indirimli biletler al. Para taşıma derdin de olmaz.
Kredi kartları faydalıdır. Zat pat cepte nakit para taşınmaz. Hele hele gün içerisinde fazla harcama yapıyorsan. Ödeyemeyeceğiniz şeyler almayın, iradenize engel olamıyorsanız da tek bir kredi kartı kullanın ve onun da limitini düşürün.
Sadece internetten alışveriş yaparken kullanıyorum onun dışında hep keş çalışıyorum :) önceden 4 kredi kartım vardı. Onları ödemekten iflahım kesiliyordu şayan bir tane var mutluyum :))
günümüzde kredi kartı gerek kullanım kolaylığı olsun, gerek işlevselliği olsun birçok kolaylık sağlamakta. hangi kredi kartı bize ne gibi avantajlar sağlıyor, kredi kartlarının özellikleri, kullanım şekilleri ve getirdiği ekstra avantajları inceleyerek öğrenebilirsiniz.
Sadece taksit için kullanıyorum, toplamda 50 Bin civarı limit var ama hep 1-2 bin kadarını aktif kullanıyorum onlarda hep taksitli alışveriş. Ve kart iadatı gibi birşey görürsem anında iptal ettiriyorum o kartı.
Ödeyebileceğin bir miktarda kullanıyosan iyi bisey... yok ona cırt buna cırt diye har vurup harman savurursannay sonu gelince mal mal bakarsan kötü bisey... yani iş kullanıcıda bitiyo
Yani ben kullanıyorum bu güne kadar bir sıkıntı yaşamadım tabiki gelirsiniz varsa çoğu insan bilinçsiz kullanım yapıyor ya da kredi kartıyla ödeyince para vermediğini sanıyor galiba :)
Bilinçli bir şekilde kullanılmalı, insanlar ödeyemecekleri borçlar yaparak takibe aktarılıyorlar. Birkaç tane kartım var ve sıkıntı yaşamadım son 6 aydır nakit çalışıyorum gerektiğinde kart kullanıyorum
Bir tane kartım var gerçi onuda pek kullanmıyorum çok zor bit durumda kalırsam diye duruyor
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öğrenciyim ne kadar maddi ihtiyacım vs olsa da kredi kartı almıyorum cidden kölelikten başka bir şey değil insanları enayi yerine koyup parasını iliğini sömürüyor bankalar
En İyi Cevaplar