Oldukça zor bir soru. İkisi de lüks ve pahalı otomobiller. Tercih yapılırken kişinin isteğine göre değişebilir bir de karşılaştırma yaparken modellerini de göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bir markanın üst model segmenti olan bir araçla diğerinin alt segment aracını karşılaştırmak hata olur diye düşünüyorum ama iki markayı da bildiğim kadarıyla yazayım, kararını verirken yardımcı olur.
Volvo
1927 yılında İsveç’te kurulan bir markadır. Sadece araba değil tır, deniz motoru, iş makinesi gibi birçok üretim yapmaktadır. En büyük özelliği ise herkesin bildiği gibi güvenliğidir. Yapımında İsveç Çeliği kullanıldığından dolayı oldukça güçlü araçlar ortaya çıkmıştır.
Volvo’nun üretim mantığı her şeyden önce insan sağlığıdır. Sadece arabanın dışını sağlam yapmakla kalmamış, aracın içindeki birçok güvenlik sistemini Volvo markası çıkarmıştır. Emniyet kemerinden, çocuk koltuğuna kadar birçok güvenlik önlemini bulan ve ilk kullanan marka olmuştur.
volvo
Ralli araçlarında bulunan kafes sistemi, lamine cam gibi birçok güvenlik önlemini de bu firma bulmuştur. Son olarak City Safety adında bir teknoloji geliştirmişlerdir. City Safety teknolojisi belli bir hızı geçtiğinizde önünüze bir araç veya yaya çıkarsa araba otomatik olarak frenleme sistemini çalıştırıyor ve olası bir kazanın önüne geçiyor.
Yani güvenlik konusunda 1 numara diyebiliriz. Volvo araçların en çok eleştirilen kısmı ise tasarımları, tasarımların kötü olmasından değil fakat sürekli benzer tasarımların çıkmasından insanlar şikayetçi. Hatta bununla ilgili bir rivayette, Volvo mühendislerine tasarımın aynı olması ile ilgili bir eleştiri geliyor ve mühendis bunu “İsveç Çeliğini ancak bu kadar şekillendirebiliyoruz” diyerek cevaplandırıyor.
Volvo’da şu an satışta olan Suv modelleri XC 40, XC60 ve yeni XC90 modelleri var. Hatchback modelleri ise V90 ve V60, bir de sedan kasası mevcut bunlar da S90 ve S60.
Mercedes
Almanya merkezli araba markası olan Mercedes’in kalitesini tartışmaya gerek bile yok diye düşünüyorum. Volvo’da nasıl birinci sıraya güvenliği koyuyorsak, ben Mercedes için de konfor derim. Arabaları hem lüks hem de konforlu. Tasarım olarak da kendisine has bir tarzı var gerçi son yıllarda baya bir değişime uğradığı söylenebilir.
Eskiden sadece zengin kesime hitap eden Mercedes, orta halli insanları da kendisine çekmeye çalışıyor. Bunun için C ve A serisini çok ön planda tutuyorlar. Bu araçlarda konfor ve lüksten biraz ödün veriyorlar ama fiyatları da diğer araçlarına göre daha düşük ve diğer modellerine göre düşük lükse sahip olmasına rağmen Alman arabası olduğunu hissettiriyor.
mercedes
Güvenlik konusunda gayet iyi ama Volvo daha iyi bu bir gerçek ama özel üretim arabaları güvenlik konusunda Volvo’yu dahi geçer. Sonuçta birçok ülkenin makam araçları Mercedes tarafından üretiliyor. Tabii o makam araçlarını sen, ben veya normal halktan insanların alması oldukça zor.
Mercedes’in şu an satışta olan birçok serisi var ve her kesime uygun. Örneğin; sedan C serisi ve hatchback A serisi uygun fiyatlı fakat S serisi veya SUV olan GLA serisi biraz daha pahalı.
Kısacası arabanda güvenliğe önem veriyorsan ilk tercihin Volvo olmalı ama eğer lükse ve konfora önem veriyorsan Mercedes daha önde olan bir araç. Ancak bu demek değil ki Mercedes güvenliksiz veya Volvo lüks değil, ben sadece birbirlerine olan üstünlükleri bakımından bunu söylüyorum.
volvo isviçre çeliği ile üretim yapan , ve bir çok güvenlik paketinin hatta emniyet kemerindeki hava yastığına varıncaya kadar onlarca güvenlik sisteminin patentini elinde bulunduran inanılmaz derecede argeye nem veren bir otomotiv kuruluşudur, ancak bu fark mazda ile şahin doğan arasındaki fark gibi algılanmasın, mercedes s clas ın mybac modelini ki zırhlı bir araçtır volvonun en prestijli s90 ı ile kafa kafaya çarpıştırın 200km/h ile... volvonun parçasını bulamazsınız.. ama mercedes s clas myback tekilerin sağ çıkma olasılığı yüzde 30 dur... volvoda bu yüzde 10 bilde deildir.. markaya göre değil segmente göre kıyas yapın.. o zaman mercedesin üzerine güven ve lüks etiketi daha iyi yakışan arabanın olmadığını göreceksiniz.."bmw fabrikasında çalışan mühendis yakınımın ifadelerini bir duymanızı isterdim).. unutmadan volvo artık bir çinli.., hala avrupa çeliğini kullanıyorlarmı bilemem sağlamlık ve güven adını zikrediyorsanız, o zaman volvonun en donanımlı aracını mercedesin en donanımlı aracı ile kıyaslıyacaksınız.. her markanın her serisi aynı kalite bandında üretilmez.. mercedes c180 nin wolksvagen passattan iyi olduğunu söyleyenlerde vardır mesela bu çok komiktir.. mercedes c serisini üretmekle zaten adını bokladı.. alt tabakaya hitap etmek için, rmalzemeden kıstı, renoyla motor anlaşmasına girdi.. volvos90 bayii fiyatı 1milyon tl bandında iner çıkarken mercedes s clas myback s400-s500 s600 2 milyon ile 8 milyon bandında bir satış etiketine sahip. ve bu araçlar ağır zırhlı olarak üretiliyor.. askeri ateşli slahların mermilerini bile absorbe eden bir aracı üreten markadan söz ediyoruz.. burada söz konusu yıldız aşkı değil.. prestij ve her daim bir adım önde olan kalite.. hani derler ya biz abs yi bulduk 20 mt de güvenle durabiliyoruz, mercedes de şunu ifade eder, bizde sizin bulduğunuz abs yi entegre ettik artık bizde 10 mt de güvenle durabiliyoruz.. bilmem anlatabildimmi.. mercedes gerçekten bir adım öndedir
bir düzeltme yapıyorum İSVİÇRE DEĞİL, İSVEÇ. ayrıca bir bilgi paylaşayım, VOLVO nun euro ncup da 1 yıldız alan çinli GELLY markasına satıldığını biliyormuydunuz.."Volvo Cars ise 1999'da İsveçli Volvo Group tarafından Ford Motor Company'ye, ardından 2010 yılında Çin'li Geely'ye satılan ve sadece binek araba ve SUV üreten bir otomobil markasıdır."
İkisi de çok kaliteli markalar ancak ben Mercedes'ten yanayım. Kişinin sosyal statüsünü arttırmak için daha popüler ve ünlü bir marka o yüzden çoğu kişi büyük ihtimalle Mercedes'i seçecektir. Ancak Volvo da sağlam bir araba. Sağlamlık ve güvenli sürüş isteyenler Volvo tercih edebilir.
En İyi Cevaplar