Araçlar sürücüleri kadar güvenlidir. Artık mühendisler araçların eğilip bükülmesine göre değil, yaşam kabini içerisindeki insanları güvende tutmak için araç dizaynı yapıyorlar ve geliştiriyorlar. Fakat şahsi fikrim, sağlamlık ve güvenlik e segmenti sonrası başlıyor.
Çarpışma olarak bakıldığında S serisi rekor puanlar alıyor ama güvenlik konseptinin içerisinde sadece çarpışma yok. Ani manevra da yol tutuş çok önemli KM 77 kanalının yaptığı İSO standardı olan 77 km hızla yapılan geyik testlerinde iki firma da çok başarılı değil. Basit görülen Clio IV, Megane, Focus, 508, 308 çok başarılı modeller güvenlik konusunda.
12 metreye 3 metrelik açıklıkla dizilmiş dubaların arasından geçiliyor İSO testi. Porsche BMW mercedes Volvo gibi premium markanın çoğu aracı spin atıyor 508’in girdiği hızda E serisi yamuluyor 5 serisi giremiyor mesela.
Doğrudur reis, sen bayağı ilgili gibisin bu konularda. Zaten S serisine Cumhurbaşkanı felan biniyor, Volvo’nun fiyatlarda tavan. Hiç birine binemeyeğim zaten.
Yeni kasa Passat aldım ocak ayında cam tavanından ses gelir süspansiyonundan ses gelir trim sesi bitmez amortisörler sert. Emektar Clio var 1.2 motor yumuşacık, kapılara bant sardım ses de kesildi çok daha keyifli passattan yol tutuşu da daha iyi passat güven verir ama önden kayar virajda clio hızı hissettirir fakat çok dengelidir.
Volvo'nn efsane eski modelleri. En sevdiğim Volvo modelleri S40 ve V50. Diğer modelleri motor hacimlerinin büyük olmasından dolayı sevmiyorum. (İşitme engelliyim ve engelli ehliyetim var. 2000 cc ve üzeri motora sahip araçları kullanmam yasak.)