Hangisi daha fayda sağlar ki zaman para yönünden kim neyi tercih eder?
Pazarı tercih edrim
Marketi tercih ederim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Her ikisinin de kendisine göre avantajı var.
Sebze ve meyve pazarda daha taze. Market vitrinine koyana kadar kaç gün geçiyor kim bilir. O yüzden pazardan almak daha avantajlı. Pazarda fiyatlar genel olarak daha uygun. Bazı pazarcılar mal seçtirmiyorlar. Onlara uğramıyorum bile. Benim gittiğim pazarda peynir ve zeytin satan bir hanım var. Peyniri ve zeytini çok iyi. Hep ondan alırım. Evde biterse de beklerim.
Pazarın dezavantajı ise haftalık alışveriş yapmak. Bir haftalık alışverişi stok yapmak zorunda olmak hoş değil. Bazen az alıp marketten takviye yapıyorum. Ya da 4 gün sonra başka bir semtin pazar var. Oraya gidiyorum.
sebze ve meyveler olarak pazarları hep tercih ederim :)
kıyafet olarak da pazarları tercih ederim çünkü hem ekonomik hem de kaliteli olduğunu düşünüyorum.
Pazar tercih ederim daimi gittiğim yerler vardır marketten meyve sebze almam güvenmem çünkü ancak yoğurt vs şeyler veya pirinç türü şeyler alırım
Market tabiiki. pazar tıklım tıkış oluyo teyzeler iteliyo falan zaten tartismaya çok hazirlar hic sevmem
Cevap
13Cevap
Markette satılan mallar kalitesiz veya fiyatı yüksek ve çeşit az yani... pazarlık yapamazsın... çeşit der iken sadece bir reyonda domates var... pazar da da öyle değil keyfine göre... artı belli başlı ürünler satılıyor... artı market pazar hepsi hormonlu veya arılı ürün garantisi yoktur... üzerinde arılı yazsa dahi..
ikisini de tercih ederim. misal pazardan aldığın ürün daha ucuz oluyor :) ama pazarda kredi kartı geçmiyor :D param varsa pazardan yaparım alışverişimi. yani sebze vs için diyorum. marketin şu yönü de var atıyorum 5 domates alıp tartıp ücretini vrip çıkarsın. pazarda o olmaz :D belli standartları var... gibi gibi
Pazardan alışveriş yapmam.. Halk otobüsüne ve minibüse binmem.. HDP'ye oy verenlere para kazandırmam..
Market en iyisi hepsini bir yerden al çık dolaşma :)
Tabiki pazarı.. Nedenide aynı mal pazara gider 1 tl ye satılıyor. Markette gidiyor 2 tl satılıyor. Aptal mıyım, parayı sokakta mı buluyoruz...(Markette çelıştım ordan biliyorum)
Sağlık açısından bana kalırsa Marketler daha güvenli , ayrıca o kargaşa ve gürültülü ortamdan uzak durmak daha İnsan-i diye düşünüyorum.
Market daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
20 sene olmuştur her hangi bir pazara gitmeyeli..
Marketi tercih ediyorum
Market ama online.
Market iyidir
Market :)
Bimi tercih ederim
Pazar
2sinide kullnırım
ikiside aynı.
1 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar