Üvey abim macaristandan altın cok pahali diye küpe getirdi ama ben altın olduguna inanmadim sizce bu küpe sahtemi gercek mi? Arkasinda 585 yaziyo
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 

Peki, gerçek ya da sahte altın nasıl anlaşılır? Bir altının sahte olup olmadığını anlamak, tüketici açısından çok kolay değildir. Bunu ancak tecrübeli kuyumcular anlayabilir. Bunun yanında kesin olmamakla birlikte size fikir verebilecek yöntemler de vardır.
Altın genelde manyetik değildir. Bu yüzden mıknatısa yaklaştırdığınızda çekim oluşmaması gerekmektedir. Özgül ağırlığı yüksek olduğundan, altın takılar, imitasyon takılara göre daha ağırdırlar. 22 ayar altının sesi tok çıkar, sahte ya da çok düşük ayarlı altınların ise daha tizdir.
Altının ayarı ve saflığı genellikle takıların üzerine damgalanmaktadır. Bu damga; 916, 750, 585, 416, 375, 333 gibi üründe 1000’de kaç altın olduğunu gösteren rakamlar (milyem) ya da 22K, 18K, 14K, 10K, 9K, 8K gibi ayar bilgileri olabilir. Bir genelleme yaparsak; 22 ayar altın, bileziklerde; 18 ayar altın, pırlanta ve değerli taşlı mücevherlerde; 14 ayar altın sentetik ya da çok değersiz taşlı ve taşsız ürünlerde kullanılır. 10 ayar altın ve 9 ayar altın da genellikle yurt dışına ihraç edilen ürünlerde, 8 ayar altın ise elmas takılarda kullanılmaktadır.
Bir de şunu unutmamak gerekir ki; gerçek bir has altın ya da işçiliği az olan altın hiçbir zaman piyasadaki altın fiyatlarından çok çok daha ucuza satılmaz. Değeri neredeyse her yerde sabit olan bu madenin aşırı şekilde ucuza satılması akla ve mantığa aykırıdır, dikkat edilmelidir.
585 14 ayar altının milyem cinsi numarasıdır, ama bildiğim kadarıyla avrupadaki imitasyoncular, altın kaplama takılara da bu numarayı vuruyorlar. en iyisi bir kuyumcuya götürüp göstermek. kuyumcularda mihenk taşı vardır, ona sürterler ve asid dökerler eğer kaplama ise taşın üstündeki altın anında erir, değilse sarı iz kalır.
kuyumcuya sor söylerler. bir de şu tırnakları temizle ya da kes gözünü seveyim midem kalktı gece gece
Cevap
13Cevap
Bakarak anlayamazsin en iyisi bir kuyumcuya gotur satmak istiyorum hediye gelmisti de verdigi fiyata gore anlarsin sahte olup olmadigini 😊
585 / 14 Ayardır.. Yani satarken değeri olmayan düşük ayar bir altın
yarısından biraz fazlası altınmış taşları gerçekmi bilmiyorum kuyumcuya göster
Burada kimse sarraf değil.
Al eline götürüp sor bir kuyumcuya.
Söyleyecektir sana ne olduğunu...
canım o kod yazıyorsa tabiki altın çünkü benim bilezigimde o 585 kod vardı yani 14 ayar kuyumcuya gitmene gerek yok
Birkaç defa yıka kararmazsa orjinaldir
Git kuyumcuya sor yarın
nie kuyumcuya sormuyorsun
Altın da değeri düşük
bize soracagına kuyumcuya götürsene bro
585 yaziyorsa tamamdir.
Bizim burda bir milyoncular satıyor bunu.
Camasir suyunda beklet anlarsin
585 14 ayar ama sahte olabilir
14 ayar
bence direk sahte
Çakma tabiki
Tabiki sacmalamisin yüzde yüz sahte
Hic anlamam ki.
kuyumcuya sor krdş
Sahte kaplama o
sahte
Cakma bence
sahte