Alışveriş & Hediyeler konusunda 447 cevap paylaştı.
Alışveriş bağımlılığı, oniomani ya da kompulsif satın alma olarak da tanımlanır. Kompulsif satın alma, kişinin dürtüsel olarak satın alma güdüsünü hissetmesi ve denetleyememesinin (almak zorundayım) sonucunda ortaya çıkan ve mali olarak zorluklara neden olan bir bozukluktur. Obsesif kompulsif bozukluk olarakta nitelendirilir davranışsal bağımlılık çerçevesindede. başlıca özellikleri Bireyin kendini iyi hissetmememsi durumunda para harcama zorunluluğu duyması Herhangi bir zorlukla karşılaştığında para harcama isteği Para harcama durumunda ruh halinin değişmesi Harcanan para miktarında aşırı artış Harcamların kişinin yakınları çevresinde hayal kırıklığı yaratması Başkalarının bireyin harcamalarının bir sorun olarak görülüp kontorolsüz olduğunun söylenmesi Planlanandan daha fazla satın alma Harcamaya başladıktan sonra kişinin kendini durdurmakta zorlanması
Ya boşver kopya yapıştır yapmak içinde zaman ve emek harcanıyor en azından. Bazıları onuda yapmıyor sadece konuşmuş olmak için konuşuyor. İnternet denen şey niye var o zaman bende onu merak ediyorum. Boşver tatlım ağzı olan konuşuyor ama boş konuşuyor 😣😣😣
ablam kendileri bilmezler bilmedikleri gibi öğrenim diye bakmazlarda anca vır vır bilyorsun öğren veya en azından öğrenene ya da bilene bulaşmada insan gibi görün beyfendi birşeyleri öğrenmeyi hata saydığından beyninin olduğundan bile şüphe ediyorum anca millete bulaşıp kendileri hiç birşeyi başaramayan tiplerden kesinlikle
Aman Allahım beni kimse durduramıyor, dışarı çıkmasam nette bilinen tüm mağazalarda hesaplarım var. Ev tıklım tıkış yine de giyecek bir şeyim yok, sanal pazarı yemiş yutmuş birine dur demenin sakıncaları kalbinizi bile kırabilir, mutlaka haklı olduğunu bağırarak söyleyebilir ve hatta sizi dövedebilir. Ben bu durumdayım
Alışveriş bağımlılığı, tedavi edilmesi gereken psikolojik bir rahatsızlık olmasının yanı sıra aslında ciddi bir bağımlılık türüdür. Bu psikolojik hastalık; kişinin alışveriş yaparak rahatlaması, mutlu, güçlü ve kendini diğer insanlardan daha üstün hissetmesi gibi belirtiler gösterir. Genelde kişinin kendini depresyonda, yalnız ve problemleriyle başa çıkamaz hissettiğinde gittikçe artarak kontrolsüz alışveriş yapmasıyla ortaya çıkar. Toplumdaki yetişkinlerin %2-8 oranında etkilediği düşünülmektedir. Kültürel, gelişimsel, nörobiyolojik sebepleri olduğu düşünülmektedir. Hastalığın başlangıcı çoğunlukla bireyin aileden azat edildiği zamanlara veya kredi kartı ya da banka hesabı edindiği zamanlara denk düşer.
Cok derın konu bu bende de var bu durum. Ikı urunun arasında kaldıysam ıkısınıde alıp gıdenlerdenım... Aıle ve sosyal ve duygusal ılıskılerınden kaynaklanıyor kısının, alısverıs yaparak tatmın olmak ıyı olmasada guzel. Fakat yazdıgım gıbı doldurulamayan duygusal bosluklar yuzunden hepsı ozet olarak..
Daha çok geliri çok olan kardeşlerimizin boş yere harcama yapması ve medyada bunu ballandıra ballandıra hastalık deniltip aksine milletin gözüne güzel bir mikropmmuş gibi gösterilmesi ihtiyacından fazlası günah ve israf ve gereksiz sende zaten ondan var eden alıyorsun eskisin bişiy olsun ozaman arayışa çık belki o ikinci alacağın şeyin dahada iyisine rastlarsın.
Alışveriş yapmayı severim ama hiç bir zaman böyle kalabalık arasında kuyrukta alışveriş yapmadım nefret ediyorum. Alışverişte Bağımlılığı çok gereksiz ve lüzumsuz buluyorum. İnsan ihtiyacı olan ve işine tarzına uygun şeyleri almalı
espri yaptı güya laçkalığı git başka yerde yap dedim suratını görseydin beni dövecek sanki :D yok yani maaşını bana mı veriyorsun da surat asıyorsun pis keltoş :D
Benim icin bir motivasyon sevgilimle kavga mi ettim tak kendimi bir avm de elimde posetlerle buluyorum her canim skkn oldugunda alisveris yapiyorum ufacik bir kupe alsam bile mutlu oluyorum
Hep kiskanclik. o benden once aldi begendigim rengi o allmis gibi sacma bahaneler yuzunden kuyrukta magazalarin acilmasini bekliyorlar. genelde bayanlar
En İyi Cevaplar