Alışveriş bağımlısıyım
Özellikle online alışveriş ailem artık dur diyor ben içimdeki o hisse engel olamıyorum herşeyi ama herşeyi alasım geliyor evime 1 gün kargo gelmeyince çılgına dönüyorum depresyona giriyorum ne yapmalıyım?
Alışveriş bağımlısıyım
Özellikle online alışveriş ailem artık dur diyor ben içimdeki o hisse engel olamıyorum herşeyi ama herşeyi alasım geliyor evime 1 gün kargo gelmeyince çılgına dönüyorum depresyona giriyorum ne yapmalıyım?
Eğer kendin çalışıp, harcıyorsan mutlaka duracağın zaman olur ama bir başkasından gelen kaynağın varsa duramazsın bence. Birde bence yatırımı öğrenirsen durabilirsin
Kendim çalışmıyorum annemin ve babamın parası ile alışveriş yapıyorum bununda etkisi olabilir bence
Haklısınız. Yani ailenizin de parası temel ihtiyaçlara yetip, ekstradan kalıyorsa, para harcamanız normal. Tabi ileriyi de düşünmüyorsunuz sanırım. Yatırım gibi
Ve öyle bi takıntım var asla parayı biyerde tutamam.
Onu harcamam gerekiyor yoksa sinir oluyorum
Haddim değil ama sormak istiyorum; aile bireyleriniz ne iş yapıyor?
Babam memur annem tezgahtar
Yani ben de 18 yaşındayım. Çalışıyorum yiyorum da yani. Ama mutlaka para biriktirmeyi öğrenmelisiniz. 100 lira da olsa 1000 lira da olsa mutlaka yatırım yapmayı öğrenin. Paranızın değer kaybetmediğini ve daha da değer kazandığını görmek kadar güzel bir şey yok.
Cevap
2Cevap
e-ticarete atilacam kismetse beni bekle sakin normale donme 😂
Kendine zaman zaman küçük sınırlar koy zaman geçtikçe sınırları büyüt
Bende ayniyim yemin ederim daha almicam diyorum aliyorum yine şu rengindende olsun bu renk üstüm yok offf
Aynısı
İnternet üzerinden mi yapıyorsun
Evet
Bir gün aç kalırsan alışveriş yapmazsın
Bende de vardı bi ara trendyolu sildim geçti
fakir olunca geçer bi şey almaya korkar olursun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?