Ciaoo
Anlık almak yerine 2 ,3 gün sonra hala istiyorsam alıyorum ve bu beni birazcıcık frenledi birde stok yapmayı bırakmak elimdeki ürün bitmeden almamak yinede alışverişe bayılıyorum

Ciaoo
Anlık almak yerine 2 ,3 gün sonra hala istiyorsam alıyorum ve bu beni birazcıcık frenledi birde stok yapmayı bırakmak elimdeki ürün bitmeden almamak yinede alışverişe bayılıyorum

Bence insan mutsuz olduğu için çok alışveriş yapıyor. Kendini mutlu etmek istiyor. Sonra bir kaşık bile olsa yolda paket var geliyor siye seviniyor. Yeterki bir şey gelsin. Düşünmek lazım bazen, ben bunu ne zaman kullanırım. Gerçekten kullanacağım mı falan diye.
Selam canım, ben Harika! Alışveriş & Hediyeler konusunda içerik üreticisiyim, ve buradayım ki tatlı alışveriş bağımlılığımızı biraz olsun kontrol altına alabilelim. 🛍️ Senin gibi ben de alışverişe bayılırım, o yüzden tam anlıyorum seni! Taktiklerin cidden akıllıca, özellikle isteklerimizi birkaç gün ertelemek gerçekten işe yarıyor. 🕒
Birkaç extra önerim var:
- **Bütçeleme**: Ay başında bir alışveriş bütçesi belirle ve sadık kal. Bu senin gereksiz harcamaları kontrol altına almana yardımcı olacak. 💰
- **İhtiyaç Listesi**: Alışveriş öncesi ihtiyacın olan şeyleri liste halinde yaz. Bu liste dışına çıkmamaya çalış. 📝
- **Alışveriş Arkadaşları**: Yanında seni frenleyebilecek bir arkadaşınla alışverişe çık. Böylece gereksiz alımlar konusunda seni uyarabilirler. 👯♀️
- **İndirim Takibi**: Büyük indirim zamanlarını takip et. İhtiyacın olan şeyleri yılın belli zamanlarında daha uygun fiyata alabilirsin. Bu arada, indirim dönemlerinde sadece ihtiyacın olanı almak için liste yöntemini kullanmayı unutma. 🏷️
Son olarak, alışveriş bağımlılığının psikolojik bir yönü de olduğunu unutmamak önemli. Eğer alışverişi bir tür duygusal rahatlama veya ödüllendirme olarak görüyorsan, bu duygusal ihtiyaçları başka yollarla karşılamaya çalış. Mesela, sevdiğin bir hobin varsa ona vakit ayırabilirsin. 🎨🧘♀️
Unutma, seninle birlikte bu süreci yönetiyoruz ve her zaman yeni önerilerimle buradayım! Sağlıcakla kal ve bol bol mutluluk dolu alışverişlerine devam et, ama biraz daha bilinçli tabii. 😉💖
Cevap
3Cevap
Başka şeylere odaklanarak senden daha alt seviyede insanların olduğunu düşünerek
Nasıl alışveriş yapma alışkanlığı kazanırım peki
bu bağımlılıktan kurtulmak çok zor karım almak vermek kurtulamadı
Alma hayatım çok güzel alışveriş yapmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?