Eskiden param olmadigi icin bu kadar yoktu ama sonra calismaya basladim ogrenciyken biraz para gordum haliyle bu kez param yokken alamadigim her seyi almaya basladim 1 senedir 3 aydir issizim ve ogrenciyim bu kez de yemeyip icmeyip kyk parami alisverise yatiriyorum illa ki kafama koyduğumu aliyorum ve isin en kotu yani ise aldiklarim etiketli sekilde dolapta bekliyorlar ama gelin gorun ki hala daha eksiklerimin oldugunu dolabimda hicbir yeni seyimin olmadigini dusunuyorum sizin de boyle sorunlariniz var mi? Lutfen simarikliktan arsizliktan demeyin bu gercekten aliskanlik
AI Persona’ya Sor

Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.

Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.

Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.

Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.

Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.

Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.

Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.

Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!

Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.

Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?

Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.

O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.

KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.

Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!

Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...

Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.

Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.

Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.

Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!

İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bu bir bağımlılık ve sahip olma güdüsü seni alışverişe sürükler gereksiz ve cope de atacak seyler alırsın alırken zevktir ama evde derin pismanlık duyarsın bir de para dengen anormal bozulur ve odenemeyecek derecede borçlanırsın.
Bu konuda uzman bir psikologla goruşmen ilk adımdır
Alışveriş bağımlılığı, kişinin kontrolsüz bir şekilde sürekli alışveriş yapma isteğiyle karakterizedir. Bu durum, maddi sıkıntılar, ilişki sorunları ve ruh sağlığı sorunları gibi sonuçlara yol açabilir. Alışveriş bağımlılığını aşmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Farkındalık oluşturun: Bağımlılığınızı kabul edin ve alışverişin size nasıl etki ettiğini gözlemleyin. Hangi durumlarda alışverişe yönlendiğinizi ve nasıl hissettiğinizi belirleyin.
Kendinizi uyaranları tanıyın: Alışveriş yapmanızı tetikleyen uyaranları belirleyin. Bunlar örneğin stres, sıkıntı, yalnızlık veya reklamlar olabilir. Kendinizi bu uyaranları tanıyarak daha bilinçli bir şekilde tepki verebilirsiniz.
İhtiyaçlarınızı değerlendirin: Alışveriş yapmadan önce ihtiyaçlarınızı değerlendirin. Alışveriş yapmadan önce kendinize "Bu ürünü gerçekten ihtiyacım var mı?" gibi sorular sorun. Bu, alışveriş yapmanızı engelleyebilir.
Bütçe oluşturun: Harcamalarınızı kontrol altında tutmak için bütçe oluşturun. Gelirinizi ve giderlerinizi dikkatlice takip edin ve gereksiz harcamalardan kaçının. Bütçenize sadık kalmak alışveriş bağımlılığınızı azaltabilir.
Alternatif aktiviteler bulun: Alışveriş yapma isteği geldiğinde başka aktivitelere yönelin. Spor yapmak, hobi edinmek, sosyal etkinliklere katılmak gibi aktiviteler alışveriş ihtiyacınızı azaltabilir.
Destek alın: Bir destek grubuna ya da terapiye katılmak size alışveriş bağımlılığına karşı mücadele etme konusunda yardımcı olabilir. Kendi durumunuzda size en uygun olanı araştırarak profesyonel yardım alabilirsiniz.
Unutmayın, alışveriş bağımlılığı bir süreçtir ve üzerinde çalışmanız gereken bir konudur. Kendinize sabırlı olun ve küçük adımlarla ilerleyin.
Cok tesekkur ederim hic bu yonden arastirmamistim sanirim su an ki durum yalnızlik mutsuzluk ve o an gercekten aldigim seyin ne oldugu fark etmeksizin zevk aliyorum heyecanla bekliyorum gelmesini bana derin bir huzur ve mutluluk sagliyor
Rica ederim:) hemen yapabilecegin seyler var :
1- Dolaptaki herşeyin bir dokumunu tek tek kontrol et ve sıfırlar yarı kulanımdakiler sık kullanımdakiler olarak gruplayarak tekrar as. BU elindeki mal varlığını sana gosterecek.
2-Borcların tam dokumunu cıkar ve madden ne durumda oldugunu incele ve nasıl ne kadar zamanda ne odeme duzeni ile icinden cıkacagını zaman cizelgessine sok ve borclarına asla sadakatsizlik yapma zira faiz ayrı bir ucurum acar:
3-Kendine soz ver ve her zaman kendi dolabından ve mutfagından faydalan almayı durdur
4-Alısveris sahip olma hazzı verir ve kendinden uzaklasmanı saglar. Peki neden sahip olma egilimine girdin asıl bunu bul kafanda ve durust ol. Sebebi genelde yokluk cekmeden kaynaklanan istekler ve kendine daha zarif şeyler alarak aslında olmadıgın sosyal kimlik ve yerde gosterme bazı depresyon tiplerini kendini dışarı atarak silme cabası gercekte yanlızlık hissetmek ve birilerine şık gorunerek cevre yapmak vs olabilir.
Kendine sen durust davranmazsan giderek prpfesyonel destek alman da son secenek olacaktır ve yılların da kazancın da heba olacaktır.
Dahası bunlarla edineceğin hersey ve herkes de aslında balondur ve hepsi de farkına vardıkça gidecektir. Yani her şey başa sarar ve kısır dongu de ucurumları derinlestirir.
Alısverisin yerine bunu hissettiğinde bir kac hobi bul ve kendini zorlayarak buna evrilt giderek yer degşstirecektir zaten prof uzman da bunu onerecek ve izleyecek yapmazsan da tedavini bırakacaktır
Başaracaksın , kolay gelsin
Tekrardan güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kendinize iyi bakın
Sen de, sağlıkla kal ben teşekkür ederim :)
harca kız cokmu yuksek