Yeni birşeyler aldıkça çok mutlu oluyorum. Kıyafetlerimle aşk yaşıyorum resmen. Sürekli bir şey alma isteğimin önüne geçemiyorum. Evde oturduğum yerde bile internetten elbiselere bakıyorum. Annemde durumdan şikayetçi, nasıl kurtulucam bu durumdan 😕
Alışverişe çıkarken yanınıza kredi kartı almayın beğendiğiniz ürünlere gerçekten ihtiyacınız olup olmadığını sorgulayın alışveriş bütçesi hazırlayın ve bunun dışına çıkmayın sizi mutlu hissettiren aktivitelere yönelin ani alışverişlerden kaçının moraliniz bozuk olduğunda alışverişe çıkmayın kendinize bir kumbara edinin kullanmadığınız eşyaları ihtiyaç sahiplerine verin indirimin sizi baştan çıkarmasına izin vermeyin
Bütün kiyafetlerini yig yatagin ustune bak ne kadar cok var. Kac kisiyi giydirir. Hepsini bir görünce farkedersin birde 2. El kiyafetlere ne olduğuyla ilgili videolara bak youtubedan. O kadar alışverişin dogaya ne yaptığını gör belki etkisi olur. Ama en mantiklisi uygulamalari tamamen silmektir. Bir sey alirken ihtiyacim var mi demektir. ya da baktin basa cikamiyorsun bir hesap ac annene ver kartini oraya her ay ihtiyacin disi parayi otomatik at biriksin para orada belki bir yatirim yaparsin
Başka bir bağımlılık bularak diyormuşum 😅 Yani ben genelde alışveriş yaparken şunu sorarım kendime "Buna ihtiyacım var mı?" İhtiyacım yok ise otomatik olarak zihnimden siliyorum o şeyi.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende genel olarak herşeyde öyle yapıyorum ama kıyafet konusunda olmuyor sadece😅
Hepsini giyiniyorsan ne ala. Ama alışveriş yapıp kaç yıldır kullanılmadan dolapta duran kıyafetlerim var. O nedenle gereksinim duyduğumun dışında alışveriş yapmamaya çalışıyorum. Gözüm de doydu kendi adıma. 😁 Seninde doyman gerekiyor inşallah başarırsın.