Merhaba, öncelikle çeyiz için ürün seçimleri oldukça yorucu bir iştir. Küçük ev aletleri adı altında geçiyor olabilir ama o küçük ev aletleri birike birike dağ gibi olur. Tabii doğal olarak insan en iyisi acaba diye soruyor, neticede çeyiz için alınıyor yeni bir hayata başlarken, yeni evinizde ilk eşyalarınız olacaklar o nedenle acaba korkmaz mı arzum mu diye sorabilirsiniz. Set halinde almayı düşünmüyorsan öncelikle parça parça her markanın kendine özel ve kaliteli ürününü seçebilirsin ama set olarak alacağım acaba arzum mu korkmaz mı alayım diye düşünebilirsin. Bunun için öncelikle alacağın çeyiz ürünlerinin özelliklerini seçmekte fayda olacaktır. Örnek vermek gerekirse korkmaz tost makinesinde daha sağlam iken arzum marka tost makinesine daha narin davranmak gerekebiliyor. Üretilen ürünün malzemeleri de bu konuda önem kazanıyor. Korkmaz mı daha iyi arzum mu dersen tost makinesi açısından ben korkmaz derim. 4 yıldır korkmaz kullanıyorum ve hiç pişman olmadım mesela tabii bu tost makinesi yönünden bir örnekti karar tabiki de yine senin ve senin zevkine göre olmalıdır.
Fiyat Açısından Korkmaz mı Arzum mu?
Fiyat için çeyizde korkmaz mı arzum mu derseniz bütçeniz kısıtlı ise arzumu seçebilirsiniz. Çünkü arzum çok abartılı olmamakla beraber bir tık az özelliklerle daha uygun ürünler satabiliyor. Yukarıda tost makinesine örnek vermiştim. Şimdide size bir çaycı ile örnek vermek istiyorum. Korkmaz markasında bir çaycının voltajı yüksek ve 0.300 litre daha fazla su kapasitesi olduğu için arada 300 TL ile 500 TL arasında bir fark olabiliyor. Bunları sorun etmiyorsanız arzumu seçmek sizin için daha mantıklı olacaktır. Lakin burada fiyat olarak bahsettim kesinlikle kalite olarak arzum ya da korkmaz demiyorum. Sadece fiyat olarak bahsettim.
Model Çeşitliği Açısından Korkmaz mı Arzum mu?
Her ne kadar arzum şirin, ponçik ve tatlı duruyor gibi olsa da bence model şıklığı bambaşka bir şeydir. Mesela bu konuda da tencereye örnek vermek isterim. Özellikle korkmazın titanyum serisi bence harika bir model ve arzumun kendini tekrarlamasından muzdarip olmamak adına bence model çeşitliliği açısından ben kesinlikle korkmaz diyorum.
Malzeme Kalitesi Açısından Korkmaz mı Arzum mu?
En başta az olsa da bundan biraz bahsetmiştim. Tost makinesi örneğinde narin davranmak gerekiyor arzum markasına diyerek lakin çeyizlik ürünler genellikle ileriye dönük alındığı için benim naçizane fikrim en kaliteli malzemeleri seçmek çünkü bazı çeyizlik ürünler garanti süresi bittikten sonra bile kullanılmaya yeni başlanabiliyor. Bu nedenle garanti servisine en az başvurulan en az şikayet edilen ürünleri seçmekte fayda olacaktır. Bu nedenle hiç şüphesiz korkmaz markasını seçmek daha akıllıca olacaktır. Çünkü; arzum markasının ürünleri daha hassas ve narin ürünlerdir. Kaliteli ve kullanışlı çeyiz ürünleri alacaksanız muhakkak önceliğiniz korkmaz olmalıdır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir, keyifli günler diliyorum.
Normal şartlarda korkmaz derim. Ama set olarak Korkmaz'dan daha ucuza çıkabileceğin alternatifler var. Homend bnlardan biri. Bak mesela,
Blender Homend 108 lira, kormaz 129 lira
Çay makinası Korkmaz 179 lira, homend 169 lira
Kahve makinası Homend 69 lira, Korkmaz 105 lira
Tost makinası Korkmaz 249 lira, Homend 184 lira
150 lira filan sana daha ucuza gelir. Aradaki kalan paraya da elektrik süpürgeni ve bir iki parça tencereni tavanı vs. alırsın. Piyasada yeniler ama servis hızları filan baya iyimiş. 48 saat servis süresi diyorlar, kargoyla kapıdan alıp kapıya da teslim ediyorlar. Fatura+garanti belgesi vs. de istemiyorlar tamir için. Bana kalırsa bir düşün derim yani :)
aslında artık ikisi arasında çok fazla fark yok. istediğin markayı alabilirsin. benim sana tavsiyem çay yapmak için malzemesi çelik ya da plastik benzeri olan bir ürün değil cam olanlardan al. hem daha sağlıklı hem çayı daha güzel oluyor.
Arzum daha tatlı, şirin ve yumuşak görünümlü, Korkmaz kesinlikle çok daha sert ve şık görünüyor. Evinin mutfağına göre karar vermelisin buna. Eğer siyah gri lacivert gibi kapalı tonlardaysa Korkmaz; daha yumuşak pembe, lila, sarı gibi tonlardaysa Arzum
.
ArzumKorkmaz
İkisi haricinde bir marka önerisi istersen Tefal de gayet kaliteli ve modern görünümlü
diğerleride cabuk bozuluyor :( fakir bile doğru düzgün kullanamadan bozuldu elimizde, korkmaz tost makinası vardı çok uydurukdu. en güzeli simbo alın o zaman bozulursa üzülmezsiniz bunlar kadar da dayanıklıdır en azından.