Bazı küçük korkularım var. Öyle birşey ki o küçük korkularin üzerine gitmekten korkuyorum. Sizce doğru olan nedir? Şimdiden zaman ayırıp cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
Cevabın nedir?
+1 yılBenim Adım Korku
“Bir zamanlar uzak iklimlerin birinde, yeşilliğin ve maviliğin kol kola girdiği, günün her saati nehirlerin çağlayanlar gibi aktığı bir dağ köyünde her şey görenlere yeryüzündeki cenneti hatırlatırmış.
İçinde yaşayanlar huzur ve güven duyarken, ziyaret için gelenler ise buradaki güzelliğe ve hissettirdiği huzura hayran kalırlarmış. Günlerden birgün iki oduncu odun keserken o güne dek hiç görmedikleri bir varlıkla karşılaştıklarını anlatmışlar bu yörenin halkına. Köyü endişe almış, “Ormanda tehlikeli bir varlık var!” Bir süre sonra bu soru zihinlerde yeni sorular üretmiş, “ Ya bugüne dek görülmemiş olan başka tehlikelerde varsa?” “ Bu varlık ya da varlıklar bize nasıl zarar verebilir?”
Onları durdurmak mümkün müdür, yoksa topraklarımızı kaybedebilir miyiz?”
Bu soruları başka sorular büyüte dursun. Köy ahalisi artık evden bahçeye korkuyla çıkar hale gelmiş. Sonunda ise bu bilinmezlik, yalnızlık ve esareti dayanılmaz hale getirmiştir. Ta ki, akşam üstü köydeki delikanlılardan biri ormanda yürüyüş yaparken kendisini gölge gibi takip eden bir varlığı hissedene dek….
Delikanlı durduğunda o varlığında durduğunu , yürüdüğünde o varlığında yürüdüğünü, önce hızla koşup oradan uzaklaşmak istemiş. Sonra ise tüm cesaretini toplayıp ona doğru yaklaşmış. Neye benzediğini görüp onu alt etmeye karar vermiş. Derin bir nefes alıp arkasını dönerek yavaş yavaş ilerlemeye başlamış. Birde bakmış ki, o ilerledikçe gölge varlıkta aynı hızla geriye doğru uzaklaşıyor. Sonra gölge varlıkla delikanlı arasında bir adımlık mesafe kaldığında insana çok benzeyen bu varlığın çehresi çaresiz bir hal almış. Gökyüzü kurşuni rengiyle geceye bürünürken delikanlı hızla sarılıp yere yatırarak sormuş,
“Kimsin sen?”
Fısıltı şeklinde bir inleme duyulmuş:
Benim adım Korku
*Korkuyu bizler yaratıp, bizler yok edebiliriz”:=))219 Yorumla- +1 yıl
:=))ee yapman gerekeni biliorsun o halde !...
- +1 yıl
asıl güç sensin işte ! varolan güç sende var ...
- +1 yıl
psikoljik tamamen durum kendini şartlamayı dene ;biraz zaman gerektirir belki durum ama rahatlarsın sonrasında ...
- +1 yıl
sadece + 1 mi :=))
- +1 yıl
heyy tsk ederim :))biraz okudum yorumları dikkat et kendine !...boyutları biraz farklı senin durumunun ailenden destek al mutlaka yalnız kalma !
- +1 yıl
allah yardımcınız olsun!.İrade, İnanç,hayal,ailen ve Allah inancıyla başarcaksın:)
Hunlar allah allah diye yumrukla dalarlarmış savaşta kat kat daha güçlendikleri söylenir hep... - +1 yıl
Rica ederim iyi ol :))
- +1 yıl
muhakkak faydası olur hem kafanı kurcalar hemde belli konularda ciddi destek olabilr
kuantum;nasıl ki kaslarımız hareket ettikçe gelişiyorsa, düşünce gücü de düşünme alıştırması yapa yapa gelişir.Zihin kendi haline bırakıldığı zaman başıboş dolaşan enerji girdaplarıyla dolar.Biraz bununla ilgilen madem farklı kazanımlar sağlarsın mutlak afaydası olucaktır. - +1 yıl
tabii tabiii kafanı olumlu yönde kurcalayan bişiler olsun zaten ilgilen bencede zihnin başka durumlarla meşgul olsun faydası olur kesinlikle ...
En İyi Cevaplar
Peygamber efendimizin, cinlerin zararlarından Müslümanları korumak için Hz.Ali'ye yazdırdığı bir mektuptur. Üzerinde taşıyana ve evinde bulundurana o mahluklar zarar veremez.
Eshab-ı kiramdan Ebu Dücane hazretleri anlatır:
Yatıyordum. Değirmen sesi gibi ve ağaç yapraklarının sesi gibi, ses duydum ve şimşek gibi, parıltı gördüm. Başımı kaldırdım. Odanın ortasında, siyah bir şey yükseldiğini gördüm. Elimle yokladım. Kirpi derisi gibi idi. Yüzüme, kıvılcım gibi şeyler atmaya başladı. Hemen Resulullaha gidip, anlattım. Buyurdu ki:
(Ya Eba Dücane, Allahü teâlâ, evine hayır ve bereket versin!)
Kalem ve kağıt istedi. Hz. Ali'ye bir mektup yazdırdı. Mektubu alıp, eve götürdüm. Başımın altına koyup, uyudum. Feryat eden bir ses, beni uyandırdı. Diyordu ki:
(Ya Eba Dücane, bu mektupla bizi yaktın. Senin sahibin, bizden elbette çok yüksektir. Bu mektubu bizim karşımızdan kaldırmaktan başka, bizim için kurtuluş yoktur. Artık, senin ve komşularının evine gelemeyeceğiz. Bu mektubun bulunduğu yerlere gelemeyiz.)
Ona dedim ki, sahibimden izin almadıkça bu mektubu kaldırmam. Cin ağlamasından, feryadından, o gece, bana çok uzun geldi. Sabah namazını, mescitte kıldıktan sonra, cinnin sözlerini anlattım. Resulullah efendimiz buyurdu ki:
(O mektubu kaldır. Yoksa, mektubun acısını, kıyamete kadar çekerler.) [Delail-ün-nübüvve, Tezkire-i Kurtubi]
İŞTE MEKTUP, EVİNİZDE BİR KÖŞEYE ASIN...
Olacak gibi değil bari yazayım belki okursun.. abdestını alıp yatacagın zaman yastıgının altına koyup uyu.. ufaklıgında yastıgının altına koy..
Sana yalvarmazlarsa yüzüme tukur...114 Yorumla- +1 yıl
ben yatarken yastıgın altına koydum uzerınde tasıyabılırsın muskalayarak.. su mufakta kullandıgımız streç varya ona sarıp derı muska keselerıne koyabılırsın yada cuzdanına koyabılırsın..
ama senı uyaracakalrdır.. korkmadan konus konusmasan bıle dusun.. bırdaha aılenden herhangı bırını rahatsız ederler ise o mektubu oradan almayacagını bılsınler..
bence herzaman korkularının üzerne gitmek dogru davranış ne kadar korkularını halt etmeye basarırsan okadar mukemmel bır hayatın olur bence...
11 Yorumla
korkuları ortadan kaldırmak için tek yoldur. zor mudur? evet zordur. ama kesin çözümün tek yolu budur...
14 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
20Cevap
korkuların nelerdır? once onları soyleseydın? yan değişik korkular var üzerine gidemeyeceğin korkular var ;)
Eğer istersen özel mesaj at gene cvaplarım..
Ama soyle bır durum var ki genelde korkularla yuzlesmek onlardan kacmaktan ıyıdır.. Öz güvenı guclendırır egoyu şişirir..
Kacmak çözüm değildir elbet birgun olmadık bır yerde karsına cıkar ;)
( Ama kalkıp ölüm korkunla yüzleş diyemem yani intahar falan etme :) yada böcekten korkuyosun bas ustune gıtsın ;))19 Yorumla- +1 yıl
Evet gördüm.. saçma gelebilir sana.. bununla ılgılı bır takım durumalrla karsılastım.. ve bır takım dualarımız var Kuran-ı Kerımde.. Ben Kuranın gucune ınanırım yalan yok 5 vakıt namazımdada deılım namaz kılmayda bılmem bununla ovunmuyorum hatta benım ıcın cok buyuk eksıklık..
Sana yardımcı olamak ısterım bu konuda.. - +1 yıl
bak tam olarak neyden korkuyorum biliyomusun çocuklarına zarar vermişim güya. yani hoca öyle demişti gittiğimiz benimde 10 aylık bebeğim var bana zarar vermiyolar ama ne bileyim hiç vermicekleri ne malum duymaktan görmekten vs korkmuyorum aslında başka şeylerden korkuyorum anlatamıyorum.
yaradışla savaşmak nereye kadar? galip geldiğinde daha dik durabilecek misin yoksa savaş sonrası yorgunluk ömrünü tüketmiş mi olacak bilemezsin. neysek oyuz. korkuyorsam korkuyorum kardeşim. ben böyleyim başıma gelirse korkarım bir süre sonra geçer. sürekli bununla uğraşamam...
13 Yorumla
+1 yılkorkularını yenebilmen için korkularının üzerine gitmelisin. Benimde zamanında karanlıkta uyuyamama gibi bir korkum vardı ufakken ilk okul yıllarımda kulagıma wolkman (kaset calar) çalarla müzik dinleyerek uyuamaya başladım ve bir süre sonra karanlıkta uyumaya başladım korkumdan arındım yani.
12 Yorumla- +1 yıl
tabi bu benım buldugum yöntem sonrada alışkanlık oldu kulagımda müzik olmadan uyuyamıyorum şimdi :)
+1 yılO korkulların hemde üstüne üstüne gitmelisin... Aslında korktuğun şeyi istediğin zaman önce bilinçaltında daha sonra psikolojik olarak yenmelisin... Ben hayatım boyunca bu konuda kendimden taviz vermedim... Birazda adrenalin olması lazım sende yoksa o zaman yine sıkıntı olabilr..Örnek karanlıktan korkuyorsan ben buraya giremem dediğin yere giriceksin o karanlıkta bekliceksin... Benimkisi daha çocukken başlamış :) kimsesiz terk edilmiş evlere girer çıkardım tek başıma :)
14 Yorumla- +1 yıl
Nedir bu çok korktuğun şey ?
- +1 yıl
ya inanılmayacak birşey yok ama bu konuda bunu hayatta yapamam en çok şu gibi zamanlarda görüyorum dediğin yer veya zaman neresi ? nasıl ?
bence doğru bi davranış.. benimde kendime göre korkularım vrdı zamanla neden korkuyorum ki herkes böyleyken ben böyleyim.. Böyle olmamalıyım dedim ve korkularımın üzerine gitmeye başladım.. Kaybedeceğim hiçbişey yoktu ve kaybetmedim. Aksşne bana artıları oldu. Bence sende korkularınla yüzleş..
16 Yorumlaişin açıkcası korkuların büyük veya küçük küçük olsun üzerine gidersen daha fazla korkabilirsin yada eğer korkuları yenemezsen bu daha da artar ve fobiye dönüşebilir özgüvenin kırılır ayrıca psikolojik açıdanda bozukluk olabilir bence en iyisi hayatından ''korku'' kelimesini atmalısın düşünmemelisin soranlara ise o ne demelisin :)
11 Yorumlaalttaki bi cevabınızdan hareketle yazıyorum cinlerden falan korkuyorsanız tek garanti çözüm namaz ve dua. bende de vardı şimdi aklıma bile gelmiyor. evin içinde dolanırken sağa sola bakmaktan psikopata dönmüştüm zamanında
12 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 903 cevap paylaştı. Korkuların görünmez varlıklar sanırım konuya şöyle bir göz attım da ?
19 Yorumla- +1 yıl
anladım.. Zor bir durum ama bunu sana yapan bir başkası bunuda unutma yani birileri tarafından sana gönderilmiş musalalt edilmiş çünkü tanıdığım o kişiye öyle yapmışlar öyle demişti..Peygamber efendimizin, 3 harfli ve görünmez varlıkların zararlarından Müslümanları korumak için Hazret-i Ali'ye yazdırdığı bir mektup var. Bunu Üzerinde taşıyana ve evinde bulundurana o mahluklar zarar veremez. der.. buna baktın mı..
(üç harflilerin adını yaz) mektubu ve �y�t-ı hırz diye geçer... Bir bak istersen
Korkularla yasanmaz. bir sekilde asmak gerekiyo umarim korkularini yenersin.
11 Yorumla
+1 yılyüzleşmekten korkuyoruz kaçıp kurtulduğumuzu zannediyoruz.nereden başlayacağımızı bilmiyoruz.nasıl olacak bu iş peki?bilen banada yazsın.
13 Yorumla- +1 yıl
millet ot'dan böcekten korkar,senin sorunun baya ciddiymiş yahu:))inşallah bir çaresini bulursun.Allah yardımcın olsun.
+1 yılHep kafanının bir kenarında olmasındansa,yüzleş bitsin.
13 Yorumla- +1 yıl
Hergün acı çekmektense .bir kez ölürüm.Bu mantıkla yaklaş..Yoksa saplantı haline gelir o duygun
korkularının üstüne gitmek...bence korkunu yenmen ıcın en iyi yöntem..
14 Yorumla
+1 yılHer zaman korkularımın üzerine gitmişimdir ve korkularımla yüzleşmişimdir şimdi çok şükür hiç bir şeyden korkmuyorum ama son bir şey olarak boğaz köprüsünde bungee jumping yapıp şu yükseklik korkumu da yenmeyi istiyorum;)
00 Yorumlabır pskolok olarak konuyu ela almak ıstıyorum ızın verıyomusun
122 Yorumla- +1 yıl
iki senedir cızırtı sesleri bazen ağlayan bi çocuk bazen de ürkütücü seslenis sesleri. Sana Belli bi sima görüyorum diyemem enerji formunda olduklarından ilginç şekiller var. Ve en önemliside hissediyor olmam nasıl hissettiğimi Cidden anlatamıyorum gece günduz Hep var. Bazen temas bile var. Bi Arkadaşimin şakası diye düşündüm bu tür olaylarla senelerdir ilgilenir enerjiden meydana gelmiş asker tarzı arkadaşları var yönlendirebiliyo. Ki daha öncede yaptı şahit oldum o sandım ama değilmiş
- +1 yıl
ınsan topraktan yaratılmıstır melekler nurdan cınler atesın gorunmeyen tarafından vede bızım bıldıgımız bırde seytanlar cınlerı setanla karıstırmamak lazım
ya konu cok kapsamlı ayrıntı cok fazla bunu pskolok olarak konusmayacam senınle cunku anladıgım kadarıyla senın yasadıgın zıhınde kurma olayı fılan degıl gerceklık ama sakın korkma yaratılmısların en ustunu ınsandır - +1 yıl
benım basımdan gecen bır olayı anlatım daha 6 yasındaydım koy evlerını bılırmısın bılmede yaklasık 5 metre kuksekte tahta bır merdıvenın oldugu bır catıda duruyodum kapının tam ucunda bır sey benı yıttı ben dırenmeme ragmen dustum o medıvenden yuvalanarak asagıya duserken tam kafa ustu cakılıyodum sert betona o sırada annem tutmustu sormustum abıme sen neden benı yıttın dıyınce abımın asagıda oldugunu orendım ve kımse ınanmamıstı bana senı cok ıyı anlıyorum ama dedıgım gıbı korkma harf bıttı yan
Üstüne gideceksin elbette, ama öyle bodozlama değil, hazırlıklı olmalısın. Kendini bilinçaltını iyice hazırladıktan sonra üstüne gittiğinde, meğer üstelenecek birşey olmadığını fark edeceksin..
00 YorumlaDuygularıma tercüman oldun kardeşim.
11 YorumlaSen bunu başarabilirsin.
11 Yorumlaçaktırmadan git ama.. beli etme ki anlamasın o korkular
00 Yorumla
+1 yılEvet korkularının üzerine gideceksin ve yeneceksin
00 Yorumlakorkuların üzerine gidersen korkunu yenersin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkorkularının üzerine gitmelisin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok doğru
00 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında