Bir bayan evlilik sözleşmesi isterse erkekler bunun niye kabul edemez ve abartır?

Ben kendi şahsım için evlilik sözleşmesi olmadan evlenmek istemiyorum. Bir sefer evlendim ve ekonomik durumum evlendiğim şahısdan daha çok iyiydi. O arada evlenme sözleşmesi yapmak istedim, fakat bana güvenmiyormusun vs. diye kandırıp o ara aptallık yapıp evlenme sözleşmesi yaptırmadım.

Malesef boşanınca umduğum gibi sorunlar yaşandı, meğerse gerçekten malım mülküm için benimle evlenmiş. Güvensizliğim burdan ibaret yani.

Tabiki herkes aynı değil, ama bir erkek evlenme sözleşmesi niye kabul etmekte zorlanıyor ve istemiyor ben bunu anlamıyorum.

Bana bir erkek teklif etse derhal kabul ederim, çünkü ben onu mali için evlenmiyorum sonuçta. Evlilik içersinde alınan mallar kanuni olarak zaten paylaşılıyor ben buna karşı değilim. Fakat benim önceden aldığım, kazandığım veya mirasım evlendiğim kişiyi ilgilendirmemesi gerekiyor. İnsan müşterek yaşar diyeceksiniz fakat bir bayan olarak kendimi biraz garantiyede almam gerekiyor, malım için evlenmediğimi anlamak istiyorum.

Anlatma diyeceksiniz malını mülkünü (anlatmıyorum fakat yaşam tarzımdan birazcık anlaşılıyor veya oturduğum bölgeden) sonuçta birgünde öğrenecek veya görecek.

Sizce bunu istemekle çok mu şey istiyorum?
Güncellemeler
+1 yıl
Peki madem bazilari beni böyle kadinlar insani mutsuz eder diye hitap ediyor ama bir erkek niye bayandan evlenme sözlesmesi isteyince normal oluyor? Birileri bana bunu iza etsin ve herkes kendi caninin acisini bilirmis. Beni yargilamakla cok haksizlik ediyorsun cünkü kisiligimi tanimiyorsunuz. Ben gercekten sevgi isterken sütden agizim yanmis yogurtu üflüyerek yemek zorunda kaliyorum... birazda kendinizi benim yerine koyun.
Bir bayan evlilik sözleşmesi isterse erkekler bunun niye kabul edemez ve abartır?