En iyi beyaz eşya markası Arçelik mi Vestel mi? Vestel yerli olduğu için tercih etmek istiyorum ancak bir duyuma göre Arçelik ve Vestel kıyaslandığında Vestel'in garantisi daha aşağılarda kalıyormuş. Tam emin de olamadım kullanan var mı bu iki markayı birden. Size göre Vestel mi Arçelik mi? Vestel mi Arçelik mi?
En Kaliteli Beyaz Eşya Markası Arçelik mi Vestel mi?
Vestel de Arçelik de Türkiye'nin önde gelen beyaz eşya markalarıdır. İkisi de köklü markalarımızdan. Aralarında farklar olsa da sundukları ürünlerin gerek kalitesi, gerekse fiyatları yakındır. Teknolojileri de benzerdir. Aralarında aşırı büyük farklar bulunmuyor. Dilersen iki markaya da ayrı ayrı göz atalım, sen de çamaşır makinesi veya buzdolabı Vestel mi Arçelik mi iyidir ona daha kolay karar verirsin :) Ama önce Philips markasından bahsetmek istiyorum çünkü benim en çok tercih ettiğim marka Philips. Ondan kısaca bahsettikten sonra diğer 2 markayı karşılaştıracağım.
Philips
Philips
Philips benim bir çok ürünüyle çok beğendiğim bir marka. Son dönemde Philips Steam&Go Plus Buharlı Düzleştirici ve Philips SpeedPro Max Kablosuz Süpürge favori ürünlerim oldu. Çok kaliteli ve uzun ömürlü bir marka. Verdiğiniz ücreti sonuna kadar hak ediyor. Ev işini eziyet olarak görünler için pratik ürünler yaratan bir marka. Ütüden bıktıysanız buharlı düzleştiricisini, evi süpürmekten bıktıysanız kablosuz süpürgesini kesinlikle araştırın. Hayat kurtaran ürünlerden diyebilirim.
Arçelik
Arçelik beyaz eşya
Koç holdinge bağlı olan beyaz eşya firmasıdır. Uzun senelerden beri Türkiye'de faaliyet gösteren marka son yıllarda yurt dışına da ihracat yapıyor. İhracat yapılan ülkelerde de baya başarı elde etti. Fiyat bakımından Vestel'e göre biraz daha pahalı Arçelik. Buzdolabı, fırın, set üstü ocak, davlumbaz ve bulaşık makinesini kullanmıştık ailecek. Bir sıkıntı yaşatmadı. Evde ısınma ve soğuma ihtiyaçları için de klima Arçelik mi Vestel mi alalım dersek, Arçelik bu konuda daha iyi ve kullanımı da oldukça yaygın.
Vestel
Vestel beyaz eşya
1994 yılında Zorlu Holding tarafından satın alınan Vestel, Arçelik gibi uzun senelerdir beyaz eşya üretimine devam ediyor. Vestel de Arçelik gibi yurt dışına ihracat yapıyor. Manisa'da 1,1 milyon metrekarelik Vestel City'de üretimlerini gerçekleştiriyor. Arçelik'e göre biraz daha uygun fiyatlara sahiptir. Vestel, son zamanlarda telefon alanında yaptığı girişimlerle dikkat çekiyor. Tablet üretimleri de yapıyorlar. Bunun yanında televizyon, buzdolabı ve çamaşır makinelerini kullanmıştık gayet memnunduk. Özellikle televizyon Arçelik mi Vestel mi diye karşılaştıracak olursak Vestel bu konuda daha kullanışlı diyebilirim.
En iyi beyaz eşya markası Vestel mi Arçelik mi?
Arçelik- Vestel karşılaştırması yaparak iki markayı da açıklamaya çalıştım. Umarım faydalı olmuştur seçiminde. Başta da dediğim gibi bulaşık makinesi, buzdolabı veya derin dondurucu Vestel mi Arçelik mi diye baktığımızda, iki markanın da kalitesi, fiyatları birbirine yakın. Ama şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Televizyonda, çamaşır makinesinde, bir de buzdolabında önceliğin Vestel olsun. Fırın, set üstü ocak, davlumbaz ve bulaşık makinesinde ise önceliğin Arçelik olsun.
Buradaki içerikte de küçük ev aletleri hakkında tavsiyeler verilmiş, yeni ev kuruyorsan küçük ev aletleri de mühim. :) Buradaki tavsiyeler de işine yarayacaktır eminim. Şimdiden hayırlı olsun, umarım eşyalarını uzun yıllar kullanırsın. :)
Vestel yenileme merkezi diye bir birim var. Küçük bir arıza nedeniyle servisi çağırdık çamaşır makinasının iç aksamını 1 gün içinde yenileyip geri verdiler sadece 2 günde. 5 yıl daha arkama bakmam. Bzd. Fab. Tv dijital ve elektronik fabrikalarında çalıştım manisa da. Arçelik ten çok daha ileri bir marka vestel. Hem kullanan hem çalışan için yapılmış bir yorum.
Samsung, Sharp, Siemens, Bosch, Midea, Panasonic, LG,.. bunlardan şaşma.. Samsung hem ucuz hem sağlam beyaz eşyası. arcelige göre fiyatı uygundur.. Arçelik Beko Vestel ve yan ürünlerinden uzak dur.. Vestelin beyaz eşyası çok şık arıza verir.. Arçelik bildiğin çin parçaları montaj işi..
İyide bu markaları şu an çalıştığım fabrika olan Vestel'de üretiyoruz 😁 siz markaya para ödüyorsunuz kaliteye değil, bilinçsizlik böyle bir şey işte hepsi aynı banttan çıkıyor.
Buzdolabımız daha 3 yıllıktı markası Arçelik motoru bozuldu. İki gün evde yoktuk. Bütün yiyecekler kokuşmuştu hepsini çöpe attık. Hem koku hemde maddi olarak kötü oldu bizim için. Bundan sonra bosch samsung siemens alırız alırsak
Tüketim konusunda yerli yabancı diye ayrım yapmak saçma. Kesene uygun ve kaliteli dengesini nerede hangi markada sağlayabiliyorsan onu al. Yok bu israil malı yok çin malı o tür sloganları elinin tersiyle it burada "kalite" ve "ekonomi" ile karar vermen lazım. Vestel daha iyi gibi.
bosh ve arçelik aynı ürünleri üretiyor. sadece dışları farklı. bir ara kalite teknisyeniydim yan sanayide aslında ürünleri berbat. o kadar kaliteli değil. bazen bosh marka çamaşır-blaşık makinaları gelirdi sökülürdü incelenirdi felan. vestel de kötü ürünler üretmiyor. ama arçelik o kadar da kaliteli değil. saçlarını o kadar ince tutuyor ki geriye dönük arızaları çok çıkıyor. vestel tavsiye ederim.
Vestelin kötü ve dayaniksiz diye adının çıkması. Bir zamanlar. Vestelin çeyiz paketleri vardı. Diğer markalardan oldukça uygun fiyatlı. Ve herkes tarafından ilgi görmüş her evlenen bu paketlerden almasiydi. Bu ürünlerinin çoğu uyanık beyaz eşya ve mobilya satanlarin coğu bu kadar uygun fiyata vermesinin sebebi. Dış kasalarinin sıfır olup içerisinin 2. El olmasıydı. TV leri hariç. Bu da çok çabuk ve çok arıza veriyordu. Bu şekilde mağdur olan bir qkrabamdan biliyorum. 1 hafta da çamaşır makinesi bozuldu. Servis cagirdigimizda. 1 haftalık Makinenin içi sanki 5 yıldır kullanılmış gibiydi. Bunu Vestel yetkili servisleri ile beyaz eşya satanlarin. maalesef. Haksız kazanç elde etmek için. Sahtekarlik yapıp anlaşmasından kaynaklı olduğunu öğrendik.
Evimdeki tüm beyaz eşya vesteldir. 8 yıldır kullanıyorum. Sadece buzdolabının. 400 TL ye fanini kendim degistirdim. O da ses yapıyor diye.
Arçelik mi Vestel mi derseniz ben Arçelik markasını tercih ederim. Bence beyaz eşyada 1 numara. Vestel Arçelik'e göre daha uygun fiyatlı ama Arçelik'in ürünleri daha kaliteli ve dayanıklı. Örneğin annem ilk evlendiğinde aldığı Arçelik çamaşır makinesini 15 yıl kullanmış. Ben küçüktüm hatırlıyorum. Hatta yeni makineyi alma sebebimizi eski makinenin bozulması değildi. Daha fala kg alan makine istememizdi. Bu yüzden Arçelik'i tercih ederim.
Tv ve diğer multimedya araçlarında ikisinide önermem ama beyaz eşyada Arçeliği çok küçümsüyorsunuz Arçelik sadece Türkiye'de satılmıyor bir sürü ülkede satışı var ve kaliteli bir marka. Tabi imkanın varsa Lg, Siemens Bosch Samsung gibi ürünler daha iyidir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Vestel mi daha garanti konusunda iyi yoksa arçelik mi diye karşılaştırmak gerek burada. Bir keresinde vestelden aldığımız bir çamaşır makinesinde çok fazla sorun yaşamıştık. Sonrasında Bosch marka almaya karar verdik. Ancak klimalarımızı vestelden aldık ve şu an çok memnunuz. Garantileri de güzel.
Bana kesinlikle Arçelik markası daha çok güven veriyor. Çünkü uzun zamandır Arçelik ürünleri kullanan biri olarak her sıkıntımda çağırabileceğim bir servis buldum. Arçelik marka ürünleri olan herkese tavsiye ederim.
Teknoloji biraz sans isi ama bosh her zaman bir adim ondedir vestel sakin alma dantik bir marka. Sunu da soylim bosh cok iyi ama bazen onlarinda. Urunleri biseye benzemeyebiliyor. Serviai en iyi ilgilenen hangisiyse onu tercih et
bizim arçelik buzdolabımız vardı halada var inanmazsın ama 25 senedir aynı buzdolabını kullanıyoruz 25 sene içinde yalızca 4-5 sefer tamir oldu oda kompresördendi zaten. ama artık o kadar sağlam üretiyorlarmı biliyorum bundan sonra artık bosch alıyoz
indesit profilo siemens bosch fijutsu sharp bunlar dünya devidir. Fakat vestelide esgeçmeyin. Dünya elektronik pazarında vestelin pasta payı gerçekten çok buyuk.
Vestel gibi kaliteli marka bul sonra konuş ben ana fabrikada görevliyim zaten Vestel de sana bayılmıyor emin ol 120 ülkeye ihracat yapıyor kalitesi ortada bir markadır Vestel.
@Rocky31 meczup musun sen? sen vesteldesin diye babanın şirketi gibi niye övüyorsun? ne yani herkes vesteli, ya da renault, ya da lark, sigarasini içmek zorundamıu? bu sığ kafanı değiştir keko gibi duruyorsun.
biliyorum bosch bu ikisinden daha iyi ama servis sorunu var ikincisi tayin gören biri olduğum için ev eşyalarına fazla para yatırmak istemiyorum. bosch fiyat olarak bunların üstünde biraz
En İyi Cevaplar