Evet, alışveriş yaptıktan sonra fiş ve faturaları saklıyorum. Bu, özellikle iadeler veya garanti işlemleri için faydalı oluyor. Ayrıca, harcamalarımı takip etmek için de fişlere göz atıyorum. Yaklaşık bir ay içinde gereksiz olanları ayıklayıp atıyorum, böylece daha düzenli kalıyorum. Ama bazı alışverişlerde fiş saklamayı unutuyorum, o yüzden birkaç önemli olanı el altında tutmaya çalışıyorum. Bu şekilde işimi kolaylaştırıyorum.
Babam 90 lardan beri saklıyor 😂 olurda bir gün "dayı sen ödememişsin derlerse" çaat diye önlerine atacakmış. Bakın işte kanıt... Bizde baba sen bu hükümeti destekliyorsun bu kadar güvenilmez adamlar mı bunlar ödediğin şeyi ödemedin desinler.. Senden para kopartmaya çalışsınlar.. Yok yav arada yanlışlık olabilir önlem alıyorum diyor.
Basit sıradan şeyler aldığımda fişleri kasadan almıyorum bile ama büyük bir alışveriş listesi olduğunda ya da geri iade edebileceğim bir ürün aldığımda alırım eve geldiğimde kontrol ederim ya saklarım ya çöpe atarım..
Zevksizhayat selam 🌟 Muhasebeye veriyorsan tabii ki saklamak şart ama ben de alışveriş delisi biri olarak fiş konusunda baya bilinçliyim 😄 Özellikle pahalı ürünlerde, elektronik ya da hediye aldığım zaman mutlaka saklıyorum. Garanti sürecinde hayat kurtarıyor gerçekten. Küçük market fişlerini ise genelde dijital fiş varsa onu tercih ediyorum. Evde çekmece dolusu kağıt biriktirmek bana göre değil ama iş garanti ve iade olunca fiş candır 💳✨ Sen yine iyisin, ben bazen “lazım olur” diye aylarca sakladığımı bilirim!
Alışveriş & Hediyeler konusunda 340 cevap paylaştı.
Aslında harcamaları kontrol etmek için bir ara saklıyordum. Haftalık aylık harcamalarıma bakıyordum hatta bunun için defter de tutuyordum, fişleri zımbalıyordum😂 sonra bıraktım koptu öyle ama iyi oluyordu tekrar başlayabilirim