11 ayNe garip bir millet olduk! Bir kadının erkeğe çiçek alması fikri ortaya atılıyor ve altına yapılan yorumlara bakıyorsun; sanki dünyanın en absürt şeyiymiş gibi dalga geçen, küçümseyen, gülen bir sürü insan... Gerçekten inanılmaz!
Bir insana sevdiğini, değer verdiğini göstermenin en sade yollarından biri olan çiçek almak nasıl komik olabilir? Komik olan şey bu değil, komik olan; hâlâ kafası cinsiyet rollerine saplanmış, sevgiyi bile kalıplara sokmaya çalışan bu zihniyetin kendisi. Koca koca insanlar hâlâ “Erkeğe çiçek mi alınır ya ahah” diye gülüyor. Bu gülüş, cehaletin ve duygusal yoksunluğun sesidir.
Bir erkek kadınına çiçek alınca “vay ne romantik” oluyor, ama kadın erkeğini düşünüp çiçek alınca “komik” mi oluyor? Bu ne biçim çifte standart, bu ne ilkel kafa yapısı? Sevgi vermek, değer göstermek neden sadece bir cinse yükleniyor? Erkek dediğin sevemez mi, mutlu olamaz mı, incelikten hoşlanamaz mı? Kim demiş? Sizin o dar ve sığ dünyanız mı?
Bu soruya dalga geçerek gülen herkes, aslında sevgiyi, inceliği ve insanlığı ne kadar yüzeysel algıladığını açıkça ortaya koyuyor. Sevdiğine çiçek alan kadını değil, bu fikre gülenleri sorgulamak gerekir. Çünkü gerçek sorun orada. Ve açık konuşalım Sevgiye gülmek, ilgiye gülmek, duyguyu küçümsemek, sadece bir şeyin göstergesidir DUYGUSAL KÖRLÜK
Artık büyüyün. Sevgi gösteren insanla değil, hâlâ bu çağda “Erkeğe çiçek alınır mı?” diye sığ sığ gülenlerle dalga geçilmesi gerekiyor.22 Yorumla- 11 ay
Teşekkürler
En İyi Cevaplar
11 ayBen hediye alınması konusunda şahsım adına olanlara karşı bir insanım beklemem ve istemem de. Çiçek de bir hediyedir. Sevgiyi ve sevildiğini karşı tarafa hissettiren bir sebeptir. Alınan ya da verilen şeylerden ziyade düşünce ve niyet daha önemlidir. Bu yüzden bence komik bir şey değil düşünen ve anlayabilen için çok özel olur.
Devir öylesine değişti, insanlar o kadar kısır bir hâle getirdi ki yaşayacakları mutlulukların sebeplerini ve çoğu sebepleri gülünç ve komiklik adlandırması ile boynu bükük yetim edasında bir cami avlusunda bıraktı.
Mutlu olmak, sevmek ve sevilmek için sebeplerinizi arttırın. Her köşeden kendinize sınırlar koyarak mutlu olmayı bekleyemezsiniz.
Var olacak tek sınır bedenleriniz. Birbirinize dokunmak için yansanız dahi kavuşmayı bekleyecek kadar yürekli sevdalara aday olun. Hepimizin elbette ki nefsi var hatalar yapar ve yanlışlara düşeriz ama bazen bunun hatlarını biz çizeriz. O yüzden dilerim ki gerçekten sevenler, gerçekten seveceklere denk gelsin. Obje olmayı kabul edenler onları obje olarak görenlere denk gelsin.
Senin soruların aklı başında sorular olduğu için cevapla birlikte böyle bir kaç uyarıcı cümleler de yazmak istiyorum belki birilerinin duymasına vesile oluruz belki bir hayata bakış açısı belki eli günahın pençesinde olana bir dur ihtarı oluruz.
Allah bilir, biz bilmeyiz.
Var olasın.14 Yorumla- 11 ay
Rica ederim
- 11 ay
🌹🌹
Yok neden olsun ki? Ben çiçekleri çok severim almayı da vermeyi de kız arkadaşıma her özel günlerimizde mutlaka alırım özel olmayan günlerde de alırım o da alır. Bu çiçek sevgisini kız arkadaşım bana aşıladı ama iyi ki de öyle olmuş abi. Seven sevdiğine çiçek alsın der geçerim.
20 Yorumla
11 ayBunun Erkek kadını yoktur. çiçek almak bir sevgi ifadesidir :) Siz de bu şekilde Sevginizi dile getiriyorsunuz bir kadın da bir erkeğe hediye alabilir çiçek alabilir
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Ebru! 😊 Bir erkeğe çiçek almak kesinlikle komik olmaz, hatta oldukça tatlı ve düşündürücü bir jest olabilir. Çiçekler sadece kadınlar için değil, sevgi ve takdir ifadesi olarak herkes için harika bir hediye! Ayrıca, onun ilgisini çekebilecek bitkiler veya kaktüs gibi seçenekler de düşünebilirsin. Önemli olan onun zevkine uygun bir çiçek seçmek ve bu jestle kendisini özel hissetmesini sağlamak. Hediyeleşmek evrensel bir sevgidir, o yüzden gönlünden geçtiği gibi davran! 🌺✨
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
101Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,7b cevap paylaştı.
11 ayNeden komik olsun ki gadası
00 Yorumla Yıllar önce bi keresinde almıştım Çocuk Galatasaylıydı hatta En kenarlarına sarı içe doğru biraz turuncu gül ki o dönemler o renkte gülü bulmak epey zor ve en iç kısma da kırmızı Güzel de bi not yazdım kendi ellerimle ve görüştüğümde verdim Neymiş edendim ilk buluşma da yapılır mıymış bu ona Sanki başka bir şey yaptım sanır 😄
Belki abarttım ana tutup da cinayet işlemişim gibi beni suçlaması kızması da onun abartmasıydı Teşekkür et geç ne büyütüyorsun ki
Benim gibi ince düşünceli bi kızı arasında bulsun bakalım 🙄
14 YorumlaYani çiçek Bir nevi Nezaket samimiyet karşı tarafa değer verdiğini gösteren bir davranıştır Yani bunu çiçekle sınırlandırmak doğru olmaz ama bence de yanlış olmaz Yani sonuç itibariyle sana sevdiğini gösterecek bir davranış yapıyor inceliktir yani Hanzo olmanın lüzumu yok
11 YorumlaHayır, hiç de komik olmaz, aksine yürekten gelen en zarif hareketlerden biridir. Toplumun dayattığı kalıplar yüzünden bir erkeğe çiçek vermek garip karşılanıyor ama sevgi dediğin şeyin cinsiyeti mi olur? O çiçeği verdiğin anda gözlerinde beliren o şaşkın sevinç, içinden geçen o çocukça mutluluk, işte her şey orada başlıyor. Çünkü o an, değer verildiğini hissediyor, önemsendiğini fark ediyor. Bir erkeğe çiçek almak, onun duygularına dokunabilmekten korkmayan bir kadının zarafetidir. Gerçek sevgi, detaylarda saklıdır ve o çiçek bazen en çok ihtiyacı olan kalbe iyi gelir.
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 582 cevap paylaştı.
s 11 ayneden komik olsun ki eşimle sevgiliyken aldım birkaç kez. Bahçeye vs gidince çiçek toplayıp da verdim, gece eve giderken arabasının üstüne gül de bıraktım. sonuç olarak evlendik yani demek ki bir sorun olmuyor
11 Yorumla
11 ayYoo niye komik olsun ama durup dururken değil de mesela yeni işe başlamıştır iş kurmuştur ya da mezun olmuştur ev almıştır vs bi sebep üzerine alınması komik olmaz ama seni seviyorum çiçeği falan komik olurdu
11 Yorumla
11 ayHayır değil mutlu oluyorsa alırım biz erkek arkadaşım ile iş çıkışlarında birbirimizi tek kırmızı gülle beklerdik ikimiz de seviyorduk. İnsan sevdiğinin mutlu olduğunu görünce etraftan nasıl görüneceğinin bir önemi olmuyor..
12 Yorumla- 11 ay
Kesinlikle ♥️
Benim eski sevgilime ilk bulusmada pembe karanfil aldım ben! Partiye gidiuorduk XD çocuk o çicekle full partide gezdi
Herkes cocuga cicek kime demis ama bilmiyorlar ki cicek onu hahahha
Böyle olcaniz istee...11 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 425 cevap paylaştı.
11 ayErkekler odun biraz. Aslında komik bir şey değil bu. Erkekler ilk çiçeğini ölünce sadece mezarlarına konunca alıyorlarmış, sevdiceğime bol bol güller alicam 😂
11 Yorumla
11 ayEğer erkek prensessssse o çiçeği başına çal !
Ama adam gibi adam sa tabiki şirin bir davranış olur 🥰21 Yorumla
11 aykadınlara çiçek alınıyor da adamlara neden alınmasın? değer görmeyi hak eden her insan mutlaka çiçek almalı 💐✨
22 Yorumla- 11 ay
öyle maalesef
11 ayHayır aksine çok güzel olur erkekler çiçeği çok severler onlarda naif varlıklar çünkü onların da kalpleri çiçekle taçlanır 🥰
11 YorumlaNeden komik olsun ki bence çok tatlı ve düşünceli bir davranış olur sonucta çiçek almak bir sevgi gösterisi
13 Yorumla
11 ayYani biz napcaz o çiçeği 🤣 bilemeyiz atarız torpitonun üstünde kurur gider, yiyecek biseyler alsanız daha makbule yer içeriz 🤣
12 Yorumla- 11 ay
İskender olsun 🤣
Başka bir şey alınabilir bence çiçek biraz tuhaf geldi 🤭
25 Yorumla
11 ayHastane acilinde yatmıyorsa hiçbir erkek çiçek almaya değmez hatta o zaman da değmez sdfsdfsdf 😂😂
21 Yorumla
11 ayEksin, sulasın, büyütsün diye bir saksıda verilirse komik olmanın dışına çıkar.
22 Yorumla- 11 ay
Türkiye gibi bir ülkede erkeğe çiçek hediyesi hep tuhaf karşılanır.
Başka toplumlarda ve ülkelerde durum nasıl ilerliyor ona da hakim değilim. Ancak garip bir süreç.
11 ayÇok komik. Maydonuz daha mantıklı olabilir ya da marul. :)
14 Yorumla- 11 ay
Hiç fena olmaz, salata yaparım :)
- 11 ay
:)
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 364 cevap paylaştı.
11 ayeşim ameliyat olduğunda ona sarı lacivert bir buket yaptırmıştım bayılmıştı
13 Yorumla- 11 ay
@huzunluyurek guzel dusunce tebrikler 😂
o da insan değil mi ruhu yok mu çiçek sadece kadınlara özel bir hediye değildir
12 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 403 cevap paylaştı. Çok güzel. Bravo ince ruhlu özel kadın. 🌺🍃🌸🍃
11 YorumlaHayır değil. İncelikli zarif bir davranış. (Yollanan çiçek önemli tabi)
11 YorumlaHayır ben aldım ve çok mutlu olmuştu yapılabilecek çok güzel jestlerden biri
11 Yorumlahic komik degil cok romantik ilerde olursa almak isterim
12 Yorumla
11 ayKomik değil, cesur ve tatlı! Çiçek her cinsiyete yakışır, önemli olan niyet ve zamanlama
12 Yorumla- 11 ay
Evet al sen al☺️
11 ayBence komiklikten ziyade gereksiz olur. Kullanamaz edemez o yüzden kullanabileceği bir şey ufak da olsa almak daha mantıklı. Ben kadınlar için de aynı şeyi düşünüyorum. Çiçek almak çok mantıksız onun yerine ihtiyacı olan bir şey almak daha mantıklı.
00 Yorumlaaylardır birlikte oldugu adamın bir kez olsun çiçek almamasına içerleyen, bunu ne yapar da farkettiririm diye düşünmüş kızdır. o çiçeği erkeğin gözüne soksa yeridir.
10 Yorumla
11 ayHediye hediyedir. Çiçek tabi ki öncelikle bir kadına layıktır.
Ben üniversitede okurken yılın son dersinde sınıf olarak öğretmenlerimize bir buket çiçek verirdik.
Mutlu olurlardı.10 YorumlaHayır benim için komik olmazdı çok hoşuma giderdi mutlu olurdum kendimi değerli hissederdim
14 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,2b cevap paylaştı.
11 ayPlay station alın yüzde 90 sizinle evlenir cbdbd
20 Yorumla
11 ayKadın çiçektir, erkek de böcek...
Böcek konar, toz alır, sonra uçar gider.
Ama bu sefer çiçek, böceğe çiçek verdi.
İronik değil mi?10 Yorumla
11 ayOfisi varsa belki ofis bitkisi olabilir diğer türlü çiçek böcek olayı erkeklere pek bir şey ifade etmez
10 YorumlaPrenses miyiz hocam, çiçeği napalım? Erkek adamın çiçeği, sevdiği kadınıdır. Onun gülüşüyle de çiçek açar.
10 Yorumla
11 ayErkekler çiçek aldıklarında ağlarlar derler. Ağlayacağımı sanmıyorum ama çoğu erkek de ihtimal vermiyordur 10 saniye sonra ağlayabileceğine
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)11 aysen zaten kendin bi çiçeksin. bide üzerine çiçekmi vericen
12 Yorumla
Cevap sahibi11 ay💐💐💐😉
Alışveriş & Hediyeler konusunda 430 cevap paylaştı. Erkek için çicek almak mı, erkeğin çicek alması mı?
18 Yorumla
11 ayhisler samimiyse gayet tabiki erkeğe de çiçek alınabilir.
20 Yorumlaerkeklere çiçek ancak diplomatik durumlarda alinir. Diger her türlüsü sık değildir
10 YorumlaBilmiyorum aslında bana alınsa tuhaf hissederim ve mutlu da olurum tabi utanırımda
10 Yorumlakızlar durun nolur bari bunu onlara bırakın ne bu eril enerjiniz şaka mısınız askim dur bi ya kadınsın sen sakın
14 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 372 cevap paylaştı.
u 11 ayÇiçeklerin anlamını bilen erkekler için değerli bir hediye olacağını düşünüyorum.
10 Yorumla - Alışveriş & Hediyeler konusunda 449 cevap paylaştı.
11 ayBen almam. Kadına alınması daha güzel hareket. Böyle yapa yapa prenses oldu zaten erkekler.
10 Yorumla
11 ayYani çiçek alma
Bi tişört al, güzel bir kupa olabilir.
Çiçeğe verecegin paraya yazık.
10 Yorumla
11 ayHayır aksine çok güzel bir şey, ölünce (mezarında) ilk çiçeğini almasından daha iyidir
10 YorumlaYani onun yerine parasını ver daha iyi ya da bir paket uzun Parlement al
10 Yorumla
11 ayAslında güzel bir şey ama erkekten erkeğe de değişebilir. Kaba biri ise belki ters tepebilir
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 359 cevap paylaştı.
11 ayYaniii dusundunde istemezdim :)) cicektensw guzel bi bakiş gülüş yeter :))
10 Yorumla kiz o sana alsin sen niye ona aliyosun prenses erkeklerden nefret ediyorumm!!!
11 YorumlaHayır tabiki de ama nasıl bir çiçek alacağın da önemli
12 Yorumla
11 ayBana alınsa mutlu olurdum. Daha zarif bir davranış olurdu. Tabi buket çiçekten ziyade saksı çiçeği daha mantıklı olabilir. Buket çiçek direkt flört intibası oluşturuyor. 😁
00 Yorumla
11 ayErkeksize alinirken tepkileri komik olur sadece yapay cicek al gerçek çiçekler soluyor hatta çiçekte resimleriniz olursun çok özel olur çiçeğin üstünde sen ve erkeğin
00 YorumlaOlmaz isteyen alır almalı da sonuçta sevgi gösterisi.
10 Yorumlaeşek hoşaftan ne anlar
31 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayÇiçek güzellere yani kadınlara, erkek güzel bir varlık değil
11 Yorumla
Cevap sahibi11 ayAlınır* cümleyi eksik kurmuşum shxjshxjshc
11 aySevdiğim çiçeği refikâm bana alsa beni sevdiğine kâni olurdum
10 Yorumla
11 ayYani genelde erkek kadınlara çicek alır o yüzden garip karşılanabilir
10 Yorumla
11 ayÇiçek almak bence genel olarak saçma. Solup gidiyor. Daha farklı bişey almak olabilir hem kafına hem erkeğe
00 Yorumla
11 ayNeden bence cok tatli bir sey. Hatta sevdigim insana da evlenme teklifini ben etmek isterim, cunku neden olmasin?
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 615 cevap paylaştı.
11 ayO paraya yemek yeriz 😂
15 Yorumla- 11 ay
Benim ruhum doygun çiçek dalında güzel bence :)
- 11 ay
Erkeğin kalbine giden yol mideden geçer :)
11 ayYaş doğru mu 😂
14 Yorumla- 11 ay
Yaslanmissin kızım ya 😂
- 11 ay
Meslek ne 😂
- Devamını Gör (129)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem