Bu fiyat, markaya, kaliteye, tasarıma ve nereden aldığınıza göre değişir ama genelde 36.000 TL gelinlik, bindallı ve kına için oldukça yüksek sayılabilir. Piyasada çok daha uygun seçenekler de var. Ama özel tasarım, lüks markalar ya da ekstralar varsa fiyat artabilir. Eğer çok fazla pahalı geldi ve karşılığını almıyorsanız, dolandırılma ihtimalini değerlendirmek için detayları iyi inceleyin. Nereden aldınız?
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılArtık çok eskimedi mi nişan kına düğün vs. Annelerimizin zamanı...
Önce den çok sevgili olmak yaygın olmadığı için zaten tanışma amacı ile nişan yapılırmış şimdi 2 3 sene konuşuyorsun yetmiyor 1 yıl en az nişanlı kalıyorsun. Haliyle çoğu nişan atılıyor bir kısmı, araya fesatı haseti çok giriyor ister istemez kuşkular şüpheler kafaları yıkıyor. Kına falan iş uzatma bence önceden maddi olarak da herkes yapamadığı için bazı insanların için de kalırmış bunlar. O yüzden gelinlerini kızlarını bu duruma olmazsa olmaz baktırıyorlar. Sözüm genel olarak. Gözlem sadece. Bu arada nişan atan biri olarak yazıyorum. Sade davetli bir nikah en temizi bence mis gibi gelinliğini de giyersin. Tertemiz.00 Yorumla
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 565 cevap paylaştı.
1 yılBir kere evleniyorum en güzeli olsun blı blı blı tamam da bir kerecik şey için toplasan 4 saat giyilecek şey için 36 bin lira😏 daha salon parası falan var ohooo düğün sonrası borç ödeme krizi başlar hiçbir şeye yetememe borçtan belini doğrultama sonra eşim eve gelip uyuyor benle ilgilenmiyor diye üzülürsün adam borç ödeyecek diye harıl hurul çalışır birbirinizi görürseniz şükredin. Böyle mutlu olabilirseniz 4 saate bi ton para dökün
00 Yorumla
1 yılAldığınız yere göre değişiyo. Hangi ildesin mesela. İlden ile değişiyor. Ben 2 yıl önce evlendim. Hepsi 10 bin vermiştim. Tabi o zaman kampanya yapmışlardı 18 bin yerine 10 bin aldılar bizden. Bazı yerler o zamanki dönemde ortalama 20 bin civarıydı zati
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, düğün hazırlıkları işi gerçekten tam bir keşmekeş! İstanbul’da özellikle nişan, kına, düğün üçlüsünü tek pakette almak artık gayet yaygın oldu aslında. Hele ki içine kuaför de dahil olunca fiyatlar seni üzmesin, çünkü İstanbul fiyatları cidden sonsuza dek yükseliyor gibi. Fiyatlar hakkında maalesef net konuşamıyorum ama 36.000 TL dolandırıldım mı diye dert etme, çünkü günümüzde her şeyin fiyatı uçmuş durumda. Senin gibi özel günlerine değer veren biri için kendine yakışanı seçmişsin, tadını çıkar! 💃✨ O günleri stressiz yaşa, gerisi gerçekten boş!
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
50Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 17,7b cevap paylaştı.
u 1 yılolabilir evett
00 Yorumla Tabikide normal. Bende geçen yıl evlendim. Gelinliğim 43 bine indirdik satılık olarak aldım ama kiralık olarakta 30binlerde bir şeydi. Kına düğün kuaför toplam 12 Bindi. Kına kıyafetlerini tam hatırlayamadım ama bindallı ve kına kıyafeti de kiralık 8 bin 10 bin arası olmalı.
41 Yorumla- 1 yıl
Bu zavallıların dediği laflara bakma bunların fiyatlardan haberi yok 11 ay önce evlenmiş biri olarak diyorum sana sen pahalı hiçbir şey almamışsın bir gelinliğin fiyatı bile 36dan fazla. Ucuz şeyler almışsın gayette. Seni manipüle etmelerine izin verme.
1 yılAldanmayın konuşanlara.. Allah bir yastikta kocatsın ömür boyu mutlu olun inşallah. Her genç kızın ne olursa olsun düğün yapması gerektiğine inanıyorum. Hepinizin hayatının bir gelinlik giymek olduğunu ve buna hakkınız olduğunu düşünürüm. Yapılan masraf gayet makul ve uygun olduğunu söyleyebilirim.. güzel bir yuvanınzin olmasını cani gönülden dilerim🌹🙏
21 Yorumla- 1 yıl
Hayalinin*(bir gelinlik giymek..)
1 yılHadi satın alsanız bu enflasyon ortamında bunların hepsine 36 bin vermen normal derdim fakat bi de kiralamışsınız 😄 Sizi resmen gelinlik alma ihtiyacı hissediyorsunuz diye dolandırmışlar 😄 Bu paranın da büyük kısmı kesin nişanlanacağın erkekten çıkacak. Senin için hava hoş tabi, nişanlanacağın erkek dolandırılmış oldu.
04 Yorumla- 1 yıl
@Happy6161 aynen satın hicbir şeyden haberi yok lüks bir yerde diktirirsen 75 100 k bile olur sadece gelinlik
- 1 yıl
Safın
- 1 yıl
@Kekdlföfööc Aynen öyle ben gelinliğimi diktirerek satın aldım normalde 50binli fiyatı vardı 43bine aldım. Duvakta ona özeldi 8 bin duvaktı. Başka bir yerde beğendiğim gelinlik 70 bindi ama ben ilk giydiğimi sevip aldım. Gayet güzel yere gitmiştim. Gelin çiçeğim 2.5 gibi bir şeydi. Kına ve düğün kuaför paket 12bindi. En ucuzları kına kıyafetlerim iki tane 8 10 bin arasıydı. Fiyatlardan gram haberi yok gram. Ha eğer gidip ikinci el gelinlik alınacaksa kiralık bile olsa o zaman 15 bin falanda var sade şeyler. Evleneli 11 ay oluyor o zaman fiyatlar bile böyleydi şimdiyi düşünemiyorum. Trabzon da yaşıyorum Trabzon pahalı bir şehir ama zaten bu tür şeyler hep pahalıdır. Erkeklerin takım elbiseleri çok daha ucuzdur. Gelinlik ise çok ağır ve pahalı olan bir şey. Birde kesin nişanlanacağın kişiden çıkacak demiş evet ondan çıkacak Türkiye de çoğu yerde adet bu. Erkeğinkileri kız alıyor kızınkileri de erkek. Arada bunların lafı olmaz. Bizde ne biz şikayetçi olduk ne karşı taraf. Herkes üstüne düşeni yaptı.
Gizli Üye(25-29)1 yıl1, en fazla 2 gün giyeceğin 2 elbiseye nasıl 36 bin verebildiniz, hiç içiniz acımadı mı? Çöpe atılmış 1 aylık maaşım... 36 bin tl? Parayı ağaçlardan topluyorsunuz herhalde. Sakın ilk defa evleniyorum hayatımda 1 defalık böyle şöyle, saçmalıklarını söylemeyin lütfen. Boşananlarda ve 2-3 evlilik yapan kişiler de ilk evliliklerinde bunları söylemişlerdir :D
13 Yorumla- 1 yıl
Hahahahaha bide ilk defa evleniyorum lafları cidden çok saçma
Cevap sahibi1 yıl@Kbraks0 Evet malım, en kötü düğün maliyeti her şey dahil toplam 1 milyon tl, veriyorsun uçup gidiyor para, evet malım ki bu fiyatı bile vermek bana gereksiz geliyor.
Gizli Üye(30-35)1 yılAblacım sen buradaki fukaralara bakma, düğüne harcanan parayla kimsenin hayatı kurtulmaz, iki taraf birbirini severek evleniyorsa olması gereken bir şey bu, düğünü her kadın hak eder. He tercih etmez istemez o ayrı mesele. 36 da olsa 50de olsa çok kafana takma. Keyfine çıkarmaya bak.
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 308 cevap paylaştı.
1 yılBence eşinin ailesi gösterişçi tipler olabilir. Keşke o zorlamaya gelmeseydin. Seninle aynı frekansta olmayan biriyle ailesi senin düşüncelerine saygılı olmayan biriyle evlensen de sağlam bir evlilik olmaz diye düşünüyorum.
00 Yorumla
1 yılHep bu geleneksel anlamsız şeylere karşı çıkıyordum birde maddi külfeti ile iyice tiksindim ama tercih senin sen mutluysan kimseyi ilgilendirmez ve çok vermemişsin ki burdan görmediğimiz ürünler içinde pahalı ya da ucuz diyemeyiz
00 Yorumla
1 yılİyice araştırmadan para vermeni tavsiye etmem, mutlaka daha iyi yerler vardır ve o kadar paraya düğün salonu bile tutamazsın, tabi düğün salonu dahil değilse o kadar tutabilir derim ama dediğim gibi iyice araştırmadan para vermeni tavsiye etmem.
00 Yorumla
1 yılŞu düğün olayı kadar saçma başka bir şey yok, bu saçmalığa para harcayana kadar o parayı işte güçte gelecekte kullanın, rahat edin, kafa dinleyin, hayatın tadını çıkarın, 2 gün hoplamak zıplamak stres olmak için yazık onca harcanan paraya.
00 Yorumla
1 yılHafta sonu arkadaşımın düğünü var ve gayette uygun fiayalr bir abiye olmuş 4 5 bin lira kiralamak d çok bi şey fark ettirmiyor üstelik gönlünüzce olun mutluluklar
10 YorumlaGayet normal. İçine sinmesi önemli olan. Eski 1000 lira şimdinin 10bin lirası öyle düşün. Ayrıca ömür boyu anı kalıyor o saçın makyajın gelinliğin. Millete bakma
00 YorumlaAptal geleneksel kıyafetler, bu saçmalığı sürdüren 36 değil 360 bin lira vermeyi de hak ediyor beter olun müptezeller
10 Yorumla
1 yıl100 bin veren arkadaşım var
sadece gelinliğe
20 YorumlaHər yerdə aynı fiyat bende gittim sordum ikisi birden 45 dedi bende dedim çok pahalı olmaz başka yerden bakacağım
01 Yorumla
1 yılYok canım dolandırılmamışsınız hatta satıcıyı dolandırmışsınız 😂😂 şaka bir yana fiyatlar gayet makul. Allah mutlu mesut etsin şimdiden.
00 Yorumla
1 yılGünümüz şartlarında gayet makul bir fiyat oluyor. Ve bir kez olacak özel bir gün için asla çok olduğunu düşünme. her şey gönlünce olur inşallah 😊
00 Yorumla
1 yılşu an evlenmek zaten 400 bin tl den aşağı değil. Ki bu en iyimser rakam. Daha evi dizmeye başlayın görürsünüz
00 Yorumla
1 yılGeçmiş olsun. E geçmiş zaten geçen...
Bu yüzden düğün istemiyorum işte.
O parayla balayına nerelere gidilir.00 YorumlaNormal gibi tekstil arttı artık ki aldığın kıyafetler günlük kıyafet değil sonuçta. Bir gelinliğe 30 000 ler verenler var
00 Yorumla
1 yılAllah aşkına toplam masraf ne kadar 3-5 milyon falan herhalde, kendinize neden eziyet ediyorsunuz anlamıyorum.
00 Yorumla
1 yılBilmiyorum ama normal gibi geliyor çünkü bunları gitsen alsan yani kiralamasan bence bi 100-200 bin tutar gibi geliyor.
00 YorumlaKardeşim dolandırılma değil zira isteyerek almışsınız. Ancak bu fiyatlar ile kimse evlenmez. Nasıl paralar bunlar
02 Yorumla- 1 yıl
Az bile ben fazlasını isteğim evleniyor kız delirmeyin olur okadar ve fazlası da
Satın mı aldın kiraladın mı? Ben kiraladığını düşünüyorum çünkü satın aldıysan bedavaya almışsın
02 Yorumla
Soran1 yılKiralık
1 yılhalamın torunu gelinlik + bindallıya 45 bin tl verdi.
10 Yorumla
1 yılbisi dicem pek bilgim yok ama bana asiri uygun geldi
10 Yorumla
1 yılNormal fiyatlar.. çok daha pahalisıni duydum...
10 Yorumla
1 yılHayat çok pahalı maalesef
Hayırlı olsun mutlu olursun inşallah10 YorumlaMersin'de bir gelinlik 50 k dan başlıyor bence iyi.
10 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 349 cevap paylaştı.
1 yılÇok ucuza gelmiş. Keşke ben de bu fiyatlara bulabilseydim.
00 Yorumla Hayır toplam 60 bine alan var Şu an arkadaş gelinlik bindallı 30 a almıs
00 Yorumla
1 yılEvlenmek cidden pahalı aç gözlüler çok evlenenleri sömüren cok
00 YorumlaNormal artık bu fiyatlar, güle güle giyinin
00 Yorumla
1 yılKiralik olarak cok degilmi? Ben alisamadim bu fiyatlara hala
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 304 cevap paylaştı.
1 yılBence normal. Başka bir şehir de de -5 bin oynardı
01 Yorumla
1 yılNe gerek var bunlara para vermeye ya gidin gezin tatil yapın yeni yerler görün
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 332 cevap paylaştı.
1 yılHepsinin maliyeti 3 bin lira yoktur herhalde dolandırıldınız
01 Yorumla- 1 yıl
İyi sallamışsın. Ben hazır giyim alanında tasarımcıyım. Haute couture alanında bazı şeyler daha farklı izliyordur ama hazır giyimde bile güncel kumaşların metresi en az 8-9 dolardan başlıyor. Gelinliklerde tasarıma göre değişse bile 40-50 doları bulan kumaşlar kullanılabildiğine eminim. Ayrıca bir çok el emeği işleme yapılıyor. Net asgari ücret günlük 736, 82₺ ediyor. İşleme yapan kişinin en iyi ihtimalle yarım gün ayrıdığını düşün bir gelinliğe. O gelinliğin kalıbını çıkaran, drapajını yapan modelisti düşün. Diken model makineciyi düşün... Bunlar nitelikli meslek grubu olduğu için kesinlikle asgari ücret almıyorlar...
Sen bir de üç giysi için en fazla 3 bin ₺ maliyet diyorsun... 🤣🤣🤣
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 309 cevap paylaştı.
1 yıl11 sene önce bu paraya komple evimizi iğneden ipliğe dizmiştik yıllar içinde olana bak 🙁
00 Yorumla
1 yılNormal kuaförde içindryse sırf kuaförler 10 bin alıyor
01 Yorumla- 1 yıl
Arkadasım pahalı degil normal kuaför felanda içindeyse norma
Gizli Üye(45 üstü)1 yılTürkiye'de bütün hayalî, iyi bir evlilik ve düğün hayalî kuran bir kız için normal bir durum takma kafana
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılbirde kiralık mı çok fazla kesinlikle dolandırılmışsınız dolap uygulaması vs. çok daha ucuza bulabilirdin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu tür gösterişli giysilere gerek yok, gerçekten seven kadın bu tarz demode kıyafetlere para vermek yerine güzel bi elbise giyip nikah kıyıp geçer
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılO paraya çok daha uygunu da mümkün ama dolandırıcılığa benzemiyor, gönlün ferah olsun canım.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılbenim gördüğüm gelinlikler 50k dan başlıyor bence siz dolandırmışsınız adamları😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılBir defa giyilecek şeyler için 36.000 tl yazık.
03 Yorumla- 1 yıl
Kız evlenmesin mi ne kafasını yaşıyorsun
- 1 yıl
Baya korkak bu erkeklerde altına ediyor konu para olunca
Cevap sahibi1 yıl@Açelyagülçiçek, 😂😅🤣😅🤣🤣
Mevcut ekonomik şartlardan dolayı erkekler olarak evlilikten vazgeçtik Sen ne diyorsun?
Evlenecek erkek bulursanız yapışın.
1 yılnormal ben organizasyon işindeyim min 16 kdan 500 k ya kadar mekan var 100 k ya gelinlik+makyaj+kuafor var kalite kalite değişiyor
00 Yorumlaçok iyi almısın geçen sene kardeşim ful paket 30 bin para verdi ama kuaför hizmettide içindeydi. Asrı zerafet markasından almıştık
00 Yorumla
1 yılAz bile nerden aldiniz merdiven altından mi kdmfkdk
10 Yorumla
1 yılBedava. Ne dolandirilmasi 2002 de mi yaşıyorsun 36 bin para mı bu devirde
10 Yorumla
1 yılNormal benimki 30 tutmustu iyi almissiniz bu zamanda
11 Yorumla- 1 yıl
Kuafor de dahildi tabiki 30bine
1 yılÇok tutmuş diyenler iyi mi gelinliği 1000 liraya mı tutuyorsunuzda çok diyorsunuz.
10 YorumlaNormal tek gelinlik o fiyat
41 Yorumla
1 yılNormal geldi bana ortalama kalitede seçmişsiniz
00 YorumlaGayet uygun bana 56 dediler ikisine 35 e anlaştık kuaför dahil değil bizde
00 Yorumla
1 yılDüğün yapmayın tatile gidin
18 Yorumla- 1 yıl
Valla hem de en kral tatili yaparlar.
Soran1 yılDedim öyle nişanlım kabul etmiyor düğün illa olucak diyor
- 1 yıl
@metropoltilkisiii bencede zaten sadece 36 değil en az 100 bine patlar düğün masrafı akraba eglendireceklerine kendileri eğlensin
- 1 yıl
@dilaanakay34 anlat o parayla neler yapılır bence akrabalar için o parayı koymaya değmez
Soran1 yılBabası kabul etmiyor kesinlikle olucak diyor
- 1 yıl
@dilaanakay34 ozman düğüne fazla para harcamayın bence tatile harcarsınız parayı
- 1 yıl
Omurlerinde hiç goremeyecekleri tatile giderler yurt dışına işte amaaa adetler diye takmış millet onlar da haklı
- 1 yıl
@metropoltilkisiii katılıyorum ama bence bu adet çok saçma zaten dikkat edin gösterişli düğün yapanlar falan genelde boşanıyor nazara geliyorlar nazarı kendilerine cekeceklerine tatil yaparlar
1 yılParalel evrende mi oldu bu olay
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence iyi bizimkiler sadece 30 bin tl gelinlik kiraladılar 4. 5 bin kuaför ücreti kınalık vs 45 i bulmustur
00 Yorumla
1 yılNormal bence gelinlik zaten 10 15 den başlıyor
10 Yorumla
1 yılDaha ne olsun. Fiyat gayet uygunmuş.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAbartma ya. Ben yüz bın vermiştım gelinlıge ne var yani nolmıs
10 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne