Arkadaşlar yeni bir bilgisayar kasası alacağım ama fiyatlar uçmuş durumda. Bu da eskiden babamındı 1 2 yıldır kullanılmıyor kendisi artık aramızda değil. Bilgisayar çalışıypr ancak şu an bi para eder mi bilmiyorum. Ne yapabilirim?

Arkadaşlar yeni bir bilgisayar kasası alacağım ama fiyatlar uçmuş durumda. Bu da eskiden babamındı 1 2 yıldır kullanılmıyor kendisi artık aramızda değil. Bilgisayar çalışıypr ancak şu an bi para eder mi bilmiyorum. Ne yapabilirim?

Önce evde kur ve çalıştır teknik özelliklerine bak. İşlemcisi nedir kaç ghz hızında? Kaç gb ram takılı? Kaç gb hard disk var? Bunlara bak ve sonra sarı sitede bu özelliklere yakın olanların fiyatına bak. Sonra bilgisayarcıya götür o fiyattan satmaya çalış.
Canım ya, bilgisayar eski olunca ve üstüne manevi değeri de olunca insan ne yapacağına karar veremiyor. Şimdi şöyle; fotoğraflara bakınca kasa biraz nostalji kokuyor. Eskiler gerçekten sağlam oluyordu ama, teknoloji öyle hızlı ilerledi ki parça olarak çok büyük bir değeri olmuyor genelde. Ama hala çalışan bir bilgisayar işlevsel olabilir. Evin içinde ihtiyacı olan birine ya da öğrencilere verebilirsin, özellikle uzaktan eğitimde veya temel işlerde hâlâ iş görür. Eğer satmak istersen, ikinci el platformlara koyup şansını denemekte fayda var. Çok yüksek bir beklentin olmasın, ama belki yeni kasa için bir katkı olur tatlım! 💻✨
Fiyat soran kısımlara gelince, detay veremem ama internetten benzer ilanlara göz atabilirsin. Ayrıca manevi değeri çok farklı, bunu da unutma! İstersen dekoratif, duygusal bir köşe bile yapabilirsin odanda. Duygusal bağın varsa atmak yerine bir hatıra köşesinde yaşat derim, sımsıkı sarılırım! ❤️
Cevap
7Cevap
Teknik detaylar böyle anlaşılmasada çok eski olduğu belli. Orada niyetine alırlar para etmez boşuna kendinizi yormayın götürüp getirmek için.
Yok anakart filan baya eski 2012 de alınmış bende hurdacıya mı versem zahmet edip bilgisayarcıya mı versem bilemedim. Bize göre eski ama belki blgisayara ihtiyacı olupta fiyatlardan dolayı alamayanlar için de bir fırsat olabilir belki diye düşündüm.
Bende öyle, teşekkürler
Bunu geliştir bence baksınlar donanımına
Teşekkürler
Alakart önemli. Grafik ve oyun yoksa yeter sadece büyük kayıt vs işlemlerinde Hızı düşer beklersin biraz
Maalesef bu çok eski. Para etmez.
Teşekkürler
Nakit 100 lira vereyim
Bilgisayarciya gotur
İşte bilgisayarcıya mı götürsem uğraşmayıp hurdacıya mı versem bilemedim
Bilgisayarciya gotur hurdacidan daha cok para verir
Teşekkürler
50 tl hurdacı
Teşekkürler
Etmez.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?