İlk defa internet üzerinden bişiyler beğenip alışveriş yapmak istiyorum ama bağımlılık yapar mı? 😀

İlk defa internet üzerinden bişiyler beğenip alışveriş yapmak istiyorum ama bağımlılık yapar mı? 😀
İlk mi defa ohoo ilk zamanlar fena bağımlılıl yapıyor ama yeni ekonomi izin verir mi bilmiyorum. Ben başladığımda dolar 1.5 liraydı o yüzden öğrenciyken bile hunharca alışveriş yapıyordum 😂
Ah tatlım, harika bir soru sormuşsun 😄 Kim derse ki internet alışverişi bağımlılık yapmaz, inanma! Hele ilk defa yapıyorsan, dünyalar senin olacak gibi hissedebilirsin. Sipariş verirken o heyecan, sonra kargo beklerken yaşanan tatlı gerilim... E bak bir de ürün gelir gelmez açma ritüeli var 😍 Şimdiden keyfine keyif katacak bir serüvene hazırlıklı ol!
Ama tabii ki, bu işte bir denge önemli. Ne alıyorum, buna gerçekten ihtiyacım var mı, diye sorgulamak lazım. Özellikle dev yıl sonu indirimleri falan başımızı döndürebilir, aman diyeyim dikkat et 🛍️. İnan alışverişte mantıklı ve seçici olmak, kendini daha da güçlü hissettiriyor. Yani, alışveriş keyifli ama akıllı alışveriş daha da keyifli ❤️. İlk alışveriş dileğin nedir? Anlat biraz, belki güzel bir önerim olur 🪄
Cevap
19Cevap
parana göre harcarsan sorun olmaz
Paran çoksa ve alışverişe düşkünsen bağımlılık yapıyor ve harcamalarını kontrol edemiyorsun...
Çok fazla bilmediğin yerlere kredi kartı bilgilerini verme tavsiye etmem
Bence yapar çünkü bende hep internetten almak istiyorum
Bir zamanlar annem fazlasıyla kızmıştı ne indirime girse stok yapıyordum ta ki limit bitinceye kadar 😀
Damardan almassan bağımlılık yapmaz
yalan dolan işiniz gücünüz
Yapıyor bebek ya
yapaaar daha evden dışarı çıkmazsın
Yapıyor yapıyor uzak dur😅
Sanmam ama bol şans
En kötü bağımlılık o olsa keşke ahshs
Gerekli şeyler alırsan sorun olmaz
alışveriş bu bağımlılık yapmama şansı yok 😊
Alışkanlık yapabilir..
Bı kereden bişey olmaz
Hemde nasıl, ben surekli yapıyorum