Alışveriş & Hediyeler konusunda 926 cevap paylaştı.
Tabii ki de vermez eğer alacağın ürünü biliyorsan online alışveriş gerçekten tam bir zaman tasarrufu ancak alacağın ürün de emin değilsen mağaza mağaza dolaşmaktan daha uzun sürede online alışveriş yaparsın. Ne olacağını bilmek ne istediğini bilmek istikrar önemli yani
Mağaza mağaza dolaşmayı çok sevmem ama internetten alışverişte sıkıntı olabiliyor çok fazla. O yüzden ihtiyacım olunca bildiğim yerden gidip almak daha iyi. Kıyafet için tabi. Kitap daha çok online alıyorum. Teknolojik ürün duruma göre değişir. Yemek ise müsaitsem gider restoranda yerim değilsem sipariş veririm. Ev de yiyecek vaktim pek olmuyor zaten. Olursa ev tercihim.
Çılgınca mağaza dolaşmanın hazzını online da veremez. Ben mağazada beğendiklerimi online da daha uyguna buluyorum. O yüzden de gidip mağaza da deniyorum hangi beden üzerimde daha güzel duruyor vs diye daha sonra da gidip online dan sipariş oluşturuyorum. Hem keyfime düşkünlüğüm sürüyor hemde cebim bu durumdan çok etkilenmiyor. Her türlü kendimi karda hissediyorum :)
Güvenli sitelerden alışveriş yaptığnda gidip denemeye gerek yok bence internetten zaman tasaruffu gidip hem deneyip tekrar gelip o ürünü ara bul yorucu😀
Mağaza gezmeyi hiç sevmem.40 kıyafeti 40 saat denemem. Kafamda bişey vardır belli bulduğum an alir çıkarım denemem bile. On-line alışveriş bana daha cazip geliyor O yuzden. Yorumları da var. Okuyorum. bedeni vs ona göre belirleyip alıyorum. Bu zamana kadar aldığım hicbir ürünü iade etmedim. Aldığım her şey tam oldu.
Kendimi bildim bileli mağaza mağaza gezmekten zevk almam. Bu olay beni çok yoruyor. Online alışverişi bu aşamada bir cankurtaran olarak görüyorum. Genel olarak online alışverişi tercih ediyorum.
hayıırrr. mağaza gezmeyi alışveriş için değil de gezinti için severim. online sitelere ise almam gereken bir şey yoksa boş boş bakmak için girmem. aradığım şeyi arama çubuğuna yazar, filtreler ve sonuçlar arasından seçerim.
Açıkçası vermiyor. O yüzden internetten çok nadir alışveriş yaparım. Gidip orada bakıp görüp almak gibisi yok… Kimisi bunu sıkıcı bulabilir. Saygı duyuyorum. Ama bu durum tam tersi bana oldukça keyif veriyor.
Denemeden almak zor oluyor ama bütün seçenekleri filtreleyip aynı anda görmek de güzel bir avantaj. Hala online olarak alamadığım şeyler var. Mesela pantolonu denemeden alamam veya ayakkabıyı. Kesinlikle rahatlığı görmem lazım.
İnternetten kesinlikle giyim ürünü almam, gidip mağazada denemeyi, üzerimde nasıl durduğunu görmeyi tercih ediyorum, ayrıca üzerinde defo olup olmadığına da bakıyorum rahatlıyorum.
Hayır tabikide. Dezavantajları da avantajları da. Misal mağazada herşeye bakamiyosun ayrıntılı ama online bakma imkanın var ama deneme imkanın yok bu da dezavantajı.
yapılan bir araştırma tüketicilerin ürünleri satış noktasından alırken ki duydukları beğeni ve tatminkarlığın internet üzerinden alınana oranla yüksek olduğunu gösteriyordu. sebeplerinden birisinin de insanın fiziksel hareketlilik içinde olması ve alınacak şeye karşı harcanan efora denk gelecek dopamin salınımı vs gibi hormonal etkiler olduğu yönündeydi. yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.
Mağaza dolaşmak yorucu olsada mağazaya gidip almak tercihim online aldığın ürün istediğin gibi çıkmaya biliyor beklentinin altında kalıyor bu nedenle giyim vs almayı uygun görmüyorum.
veriyor kahvemi alıp ürün bakmak mağazada dolaşmaktan çok daha keyifli fakat sorun ürünlerin fotoğraflardaki gibi gelmemesi... Sonra iade ile falan uğraş o sıkıntı oluyor
Mağza mağza gezmeyi sevmiyorum gereksiz zaman öldürme gibi oluyor. Siteden bakarak alıyorum mağza gezebileceğim sürelerdede başka aktivitelere zaman ayırıyorum