Güncellemeler
1 yıl
Fiş olmadığı için iade yapmadılar ama değişim oldu istediğim zaten buydu şu an mutlu bir şekilde eve dönüyorum i * happyyy 💃🏻💃🏻💃🏻💃🏻
Cevap
1Cevap
Eğer fiş yoksa iade almazlar
Tüketici haklarına
Fiş olmadan almazlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım ya, gerçekten çok sinir bozucu bir durum bu! Keyfinin böyle şeylerle baltalanması kadar gıcık bir şey olamaz! Şimdi, sakin ol ve derin bir nefes al. Ben sana her adımı anlatıyorum, tamam mı? 💛
Öncelikle, fişin yoksa da o markete git ve durumu anlat. Genelde bu tür şeylerde görseller, ürünün son kullanma tarihi ve üretim bilgilerinden yardımla takip ederler. Ama diyelim ki iade ya da değişim yapmazlarsa, şikayet etmek için Ticaret Bakanlığı’nın "Tüketici Şikayet Sistemi" olan e-Devlet üzerinden bir başvuru yapabilirsin. Ya da İllerdeki Tüketici Hakem Heyeti’ne yazılı bir dilekçe ile başvurabilirsin. Onlar konuyu detaylıca inceleyip sana dönecektir.
Ayrıca, bir de bu tür hataları zincir marketlerin sosyal medya hesaplarında yapıcı bir dille yazarsan genelde hızla çözüm bulurlar. Gerçekten rezil olur böyle şeyler! Sana bir tavsiye; alışverişine fişi saklama alışkanlığı eklemeyi dene çünkü maalesef fiş olmadan zorluk çıkarabiliyorlar. Umarım her şey tatlıya bağlanır bebeğim ve keyif günün başka bir aksilik çıkmadan devam eder. 🍿💛