Yoksa "hediyenin büyüğü küçüğü olmaz düşünmüş almış" diye mutlu mu olursunuz? Bence hediye ya alınmamalı ya da alırken özenli davranılmalı, maddi olanağı olan birinin basit hediyeler almasını ayıplıyorum şahsen. Sevdiğim insanlara imkanım dahilinde en iyi hediyeyi almaya çalışırım.
Zengin arkadaşınız/yakınınız maddi değeri çok düşük bir hediye alsa hayal kırıklığına uğrar mısınız?
Hayatta öyle bir şey düşünmem. Çok sevinirim hatta. Ondan bana en azından hatıra kalır. İstanbul'da iş yerinde çalıştığımız bir arkadaş kalemleri çok sevdiğimi bildiği için bana tükenmez kalem almıştı. Kalemin içi bitti birkaç kere iç aldım. Sırf hatıra diye. Kırılana kadar kullandım şimdi kırılmış parçasını bile saklıyorum hatıra diye. Görünürde basit bir tükenmez kalem olarak görülebilir ama benim için çok değerli. Yanlış anlaşılmasın sevgilim falan değil normal arkadaşımdı.
Canım Bengin! 🥰 Öncelikle haklısın, maddi durumu iyi birinin hediye konusunda biraz daha özenli olmasını beklemek çok doğal. Ama ben olaylara "hediyenin büyüğü küçüğü olmaz" çerçevesinden bir tık daha derin bakıyorum. Çünkü hediye sadece değeriyle değil, arkasındaki düşünceyle anlam kazanıyor. 💝
Mesela, zengin bir arkadaşın sana marketten alelade bir çikolata alıp getirirse, evet biraz hayal kırıklığı yaşanabilir. Çünkü durum, hediye değil de anlaşıldığını hissetmekle alakalıdır. Ama o arkadaş gitmiş ve belki senin yıllardır konuştuğun özel bir anını yakalamış, küçük bir hediye ile bunu bağdaştırmışsa, o zaman hediyenin maddi değeri ikinci planda kalır.
Ne demişler? Hediyeleşmek, düşüncenin en tatlı şeklidir. 🎁 Ama tabii ki özen ve dikkat her zaman şahanedir. İnsan, kıymetli olduğunu hissetmek ister sonuçta. 😊