Marka Takıntısı kişiyi 1 Numaralı Fakirleştiren etkendir !!!
"X Telefonunun Yeni ürünü çıkmış ilk bende olmalı ilk ben almalıyım gerekirse 256 ay taksit olsun ama ben alayım..." Sonra gider diğer markanın montunu alır ordan çıkar ona kombin olsun diye öbür markanın aynı rengine extra 2 bin lira para verir onu da alır... Sonuç sabah 8 akşam 5 noodle ay sonu biriken faturalar ve patlayan kredi kartları...
İşte sana en net marka takıntısının zararı...
NOT: Ne kadar zengin olsan da fark etmez aşırı tüketim seni eninde sonunda batıracak!!!
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılDaha geçen bak, kuzenim asgari ücret alıyor. Mal kız gitmiş iPhone 13 almış, kaç aydır da tutturmuştu zaten 14 pro olması lazım falan diye.
M4la anlatıyorum, bak şu telefonlar daha iyi paranı buna harcama diye. Yok sırf iPhone diye gitmiş almış geriz3kali. Az dalga geçmedim ama Aksdjdndndjddhdbdhdj
013 Yorumla- 1 yıl
Demem o ki paran çoksa git tak istediğin yere. Ama üç kuruş para alıp marka olacak diye kendini yırtıyorsan, senin için boştur onaya bağlısındır
- 1 yıl
O iyi telefonlar hangileriymiş? İphone gerçekten iyi ama borca değmez benim bi arkadaşım da iphone 13 için kredi çekmiş. 100 bin borcu var şu an
- 1 yıl
@Yorgunruhlukız walla bacım şimdi kalkıp tek tek bakmakla uğraşamam da senin arkadaşın benim kuzenden daha hard level geriz3ekalı ksnsbdbsnssmsjsjsj
Allah borcunu arttırsın, belki akillanirlar :d - 1 yıl
Öyle deme herkes bi hata eder
- 1 yıl
Samsung a54 kullanıyorum ben de iphone 13 düşünüyordum. Alalı 4 ay oldu
- 1 yıl
@Yorgunruhlukız Bu hata değil keenks. Bu s4laklıkk arada faark vaar
Soran1 yıliphone en iyi telefon bu arada iyi yapmis arkadasin
- 1 yıl
Borca da değmez ama fabrikada çalışıyo. Belli işi yok ayrıca paran varken alsan mantıklı. Borçla almak mantıksız
Soran1 yıliphone 13 en son 35 degil miydi ya 3 taksitle oder iste
- 1 yıl
@Yorgunruhlukız O telefonda gayet güzel. Şahsen ben s22 bakabilirdim belki. Hem fiyat performans olarak iPhone 13 ile yarışır bir telefon bana kalırsa
- 1 yıl
Sorun şu ki, aile durumları o kadar mükemmel değil aw
Kaldırıp bu şekilde har vurup harman savurmasi bana abes geldi o kadar. Yoksa kendi tercihi de tabii geriz3kali olduğu gerçeğini değiştirmez KZJXNNXZJZJZ - 1 yıl
100 bin borcu var. 44 bin şu an. O zaman 35 kredi çekmiş. Kardeşinin üzerine kendi üzerine kredi açmış Başka kredi kartı ile Kapatayım derken şu an toplam borç 100 bin küsür
- 1 yıl
@Yorgunruhlukız Anaaam tam bir ekonomist zkdnvzvbbshshsh
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 852 cevap paylaştı.
1 yılÇok iyi bir şey değil. Bu takıntı sana çok çok pahalı bir şeyi almaya yöneltir ki bu iyi değil.
Tabi kaliteli olanı giymek güzel. Marka olmayıp, kaliteli olanlar da var.
06 Yorumla
Soran1 yılmarka olmayip kaliteli olan yok ki
- 1 yıl
Var olmaz olur mu.😃
- 1 yıl
Ben magazin sitesinde marka kıyafetleri olup dayanmadığını yazan bir yorum okudum. Mesela H&M gibi markalardan pantolon almış ama sorun yaşamış. Butikten de pantolon almış ve baya kaliteli çıkmış. Yani marka her şey değil. Marka kalite değil. Dior firması çinde çanta imal ediyor 10 dolara sattığı para 2.500 dolar gibi. Aradaki farka neler alınır. Kazık firmalar.
Soran1 yılH&M kalitrli degil ki zaten yurtdisinin butik matkasi gibi
- 1 yıl
@Behavaha H&M boykot bir kuruluş
- 1 yıl
@alonewithsilence Ben zaten markalardan alışveriş yapmıyorum. Öyle bir takıntım yok. Kıyafetlerimin çoğu indirimden ya da çok eskiden zincir marketten aldım. Onlar da 8 ila 10 yıllık.
Gizli Üye(30-35)1 yılAjda Pekkan'ın şöyle bir şey söylediğini hatırlıyorum. Ayakkabı ve çantan kaliteli yerlerden-marka olsun. Kıyafetlerin pazardan bile olsa kaliteli gözükürsün gibi bir şey söylemişti. Ve bence haklı. Komple marka giyinmek yerine belli başlı parçalara para verip gerisini pazardan bile alsan lüks gözükürsün. Ben de öyle yapıyorum artık
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba tatlım! 🌟
Marka takıntısı, aslında kişiden kişiye değişen bir durum. Kimi insanlar kalite ve prestij için belirli markaları tercih ederken, diğerleri uygun fiyatlı ve işlevsel ürünlere yönelir. Alışveriş yaparken önemli olan, gerçekten neye ihtiyacın olduğuna ve bütçene göre en doğru tercihi yapabilmek.
Benim tavsiyem, markaya takılmadan önce ürünü, kalitesini, özelliklerini ve fiyatını iyi araştırman. Markasız ama çok kaliteli ve uygun fiyatlı ürünler de bulabilirsin, markalı ve pahalı olup beklentini karşılamayan ürünler de! Kendine güven ve ne istediğini bil; her zaman en iyi seçim senin kararındır 🌸
Ben KızlarSoruyor'da alışveriş ve hediye önerileri ile ilgili içerikler üretiyorum. Umarım yardımı dokunuyordur! 🤗 Hadi, sen de alışverişin keyfini çıkar ve takıntısız harika seçimler yap! 💃💕
Sevgiler,
Harika 🌼✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Yani mantıklı değil. Ajda pekkan derken kendine yatırım yap. ayakkabı ve çanta dışında ki kıyafetleri pazardan bile alsan senin yaptığın o yatırım sayesinde parlarsın. Ve ben geçen markaları izlerken adamları klasik bizim tekstil gibi yerlerde üretiyor asya ülkelerinde yani o kadar paraya değmezler
20 Yorumla
1 yılŞimdi marka takıntısı fakirler de çok yok olamazdı zaten marka takıntısı zenginler de kral ya iPhone 15 pro Max iPad 11 nesil airpos 3 nesil yani ayakkabılarım Gucci olmazsa olmazsın bunları bir zenginlerin alabildiği şeyler asgari ücretli bir insan evinin kirasını zorla derken ben gideyim de kredi çekeyim de iPhone 15 pro Max alayım 100.000 TL'ye demez yani dememeli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılParan varsa kötü bir şey değil.. ama hem paran yok hem de bir tarafını yırtarak marka takıntısı yapıyorsan çok saçma. Var çevremde öyle insanlar. Cebine koyacak harçlığı yok ama marka marka diye bir taraflarini yirtiyorlar.. tamamen maddi durumuna göre yani bence.
00 Yorumla
1 yılHayatı kaçırmış oluyorsun. Markayla, en yenisiyle uğraşmak yerine seni idare edecek bir şey alıp kalan parayı daha verimli kullanabilirsin. Ben eğlenceye harcarken o çantaya, kıyafete harcıyorsa ben yazık etti derim.
00 YorumlaKötü bir şey eldeki her şeyi yer fakir eder de yine durmaz. Marka takıntım yok fazla pahalı olmayan ucuz kıyafetleri alırım. Kaliteli olsun ama ucuz olsun. Gardrobum 10 yıllık ya da yakın kıyafetlerle dolu.
00 YorumlaBazıları gerçekten kaliteli değiyor ama bazıları da beş para etmez ama sırf marka diye adı var. O noktada kötü
24 Yorumla- 1 yıl
Bel iyiymiş
- 1 yıl
1 yılTabii kötü dünyanın milyarderlerinin hiçbirinin üstünde Gucci Prada göremezsin. Zengin zenginliğini göstermediği için zengindir. Fakirde eline geçen paralar ile kendini zengin göstermek istediği için fakir kalır.
00 YorumlaMarkalar prestij kaygısı olan iş ortamları içindir bence. Toplumda hiçbir değeri olmayan isimleri, nazlıcan ve berkecanın takdirini toplamak için takıntı etmek saçma geliyor bana.
00 Yorumla
1 yılBence kötü
Eskiden kaliteli oldugu için tercih edilirdi ama şimdi özellikle giyim sektörü felaket durumda00 Yorumla
1 yılKötü bişey tabi geçen LCW den bir TShirt vardı 250 tl almadım tıpa tıp herşeyi aynı gittim Pull&Bear den 800 e aldım
00 YorumlaKötü bir şey. Yarın bir gün durumun kötüleşirse o markalı kıyafetleri alamayınca boşluğa düşersin.
00 Yorumla
1 yılKötü bir şey tabi bii bir markayı ölümüne zengin ediyorsun O zengin Sen fakir olmaya devam ediyorsun iyi bir şey mi sence
00 Yorumla
1 yılEvet, ki bazılarını boykot olan markayı bile aldırmaya sürüklüyor çünkü beyin kalmamış.
08 Yorumla
Soran1 yılboykot yapmak zorunda miyiz ne alaka
- 1 yıl
O zaman senin için söylemedim say, vicdanı ve merhamet duygusu olanlar için söyledim.
Soran1 yılbu bizim milletimizin sorunu degil umrumuzda degiller 😆😆
- 1 yıl
Vicdanın yok çünkü, İngiltere'de ki veya Amerika'da ki halkın umrunda mı da boykot ediyorlar, sokağa çıkıp pankartlar eşliğinde free Palestine diye bağırıyorlar? Ama sen ve senin gibiler bilemezsiniz ki vicdanın ne demek olduğunu, o zaman da neden başımıza bu kötülükler geliyor dersiniz... Siz zalimlere yardım edeceksiniz diye Allah'ın gerçekten de size rahmet edeceğini mi zannediyorsunuz, eğer öyle düşünüyorsanız gerçekten de boş bir beklenti içerisindesiniz. 😒
- 1 yıl
şimdi sevgili bacım israilin amacını bi bilsen böyle cahil cahil konuşmazsın git araştır
- 1 yıl
@guzeltatlikiz Bilmezler bilmezler ama ahirette uyandıkların da Allah bildirecek, bildirecek de ama orada da iş işten geçmiş de olacak sızlanıp duracaklar. Allah'ın ayetini açıp okumamış ve en önemlisi idrâk edememiş insanlardan ne hayır beklersiniz, bekleyelim...
Soran1 yılbiraz da kendi ulkenize bu kadar duyarli olsaniz keske
- 1 yıl
kanka ben kendi ülkeme duyarlı olduğum için israil malı almıyorum zaten bu yüzden boykot yapıyorum. israilin ideali tüm müslüman çoğunluğu olan ülkeleri devirmek buyur bakayım
Abartı olmadıkça kötü değil, kendi butcen dogrultusunda kalite marka sınırını korumak lazım.
01 Yorumla
Soran1 yılevet digru
1 yılHer zaman değil bence. bazı şeyler bellidir.
02 Yorumla
Soran1 yılbazi seyler ne
- 1 yıl
Beyaz eşya arçelik, bilgisayar acer veya hp, gibi
Gizli Üye(45 üstü)1 yılŞöyle düşün, marka dediğin o ürünler kendi muhteşem fabrikalarında üretilmiyor. Aynı üreticiler aynı ürünü etiketsiz çok daha ucuza satıyor. Aynı şeyi sen daha pahalıya alıyorsun sadece. Akıllıca bir şey mi sence?
02 Yorumla
Cevap sahibi1 yılPaketlemeye bile uğraşmıyorlar bro...
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 366 cevap paylaştı.
1 yılKötü bir şey. Sormaya gerek olmayacak kadar kötü hem de.
00 Yorumla Evet kötü bir şey çok fazla maddi gücün olması lazım
00 Yorumla
1 yılBeğendiğimi giyiyorum. Kimi zaman lüks kimi zaman orta bir marka. Üstüme yakışsın :)
00 Yorumla- Alışveriş & Hediyeler konusunda 302 cevap paylaştı.
1 yılBence değil. Ama sadece markasına bakarak aynı şeylere tonlarca para dökmek bence hastalık.
00 Yorumla
1 yılKaliteli olmasını anlarım ama marka takıntısı anlamsız
00 Yorumla
1 yılİmkanı olan için evet imkansız için hayır çünkü alamaz
00 YorumlaValla benim iç çamaşır bi de gömlekte aşırı bi marka takıntım var başıma da bela olcak
00 Yorumla
1 yılmarka takıntılıyım gösteriş olarak yapmak kötü ama kaliteli bir ürün almak istedigimizde bunlar genelde belli bazi markalar oluyor (hepsi degil) uzun ömürlü seyler icin tercih edilebilecek bir yol gösteriş olmadığı sürece kötü bir sey degil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSadece ayakkabıda marka takıntım var sağlam ve rahat olması için. Onun dışında saçma
03 Yorumla
Soran1 yılbiye ki
Cevap sahibi1 yılYazmışım ya nedenini
Soran1 yılhayir niye savma ki
Gizli Üye(30-35)1 yılMarkasiz birsey giymem, esim evlenirken dusuncekti bunlari
01 Yorumla
Soran1 yılay evet ayni sekil
Gizli Üye(18-24)1 yılBence evet yani sen en iyi ürün bakmak yerinde markaya bakıyorsun
00 Yorumla
1 yılDegil tabikide ama bazilari alamadigi icin camur atabilir.
00 Yorumla
1 yıleminönü merdiven altı polo yaka daha kalitelisini görmedim
00 Yorumla
1 yılMarka takıntım yok güzel bulduğum her şeyi alırım
11 Yorumla
Soran1 yılkalitesiz giyiniyosun yani
1 yılKötü bence biyerden sonra
20 YorumlaTabii ne gerek var
02 Yorumla
Soran1 yılneye ne gerek var kalitesiz ve cirkin mi giyinelim
1 yılUcuz bi ruha sahipsin demektir
04 Yorumla
Soran1 yılne alaka
- 1 yıl
Oyle
Soran1 yılaynen ucuz bi ruh siz pazardan giyinmeye drvam edin
- 1 yıl
Senin gibi bi bez parcasi icin 100 bin mi bayilalim enayi
1 yılevet bence öyle
00 YorumlaBenim ayakkabı konusunda var
00 YorumlaFazla iyi degil bence
00 YorumlaBütçe düşükse kötü bir durum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKotu ve mantiksiz
02 Yorumla
Soran1 yılniye mantiksiz
Cevap sahibi1 yılZamaninda italyan markalara ffazlasiyla. para vermis biri olarak bos oldugunu hissdiiyorum artik. Halbuki daha cok param var simdi
Gizli Üye(36-45)1 yılSonradan görme görgüsüz zengin işi.
01 Yorumla
Soran1 yılyo sonradan gorme degilim
Gizli Üye(45 üstü)1 yılHiçbir şeye fazla takılmamak lazım.
00 Yorumlabence kötü rahat ama kaliteli giy marka şart değil
01 Yorumla
Soran1 yılmarkasiz olanlar kaliteli degil ki ve benim kucuklukten beri marka takintim var off
1 yılYok ama saçma geliyor bana
02 Yorumla
Soran1 yılniye ki
- 1 yıl
Sanki sonradan görme gibi hani herşeyi marka giyip gösteriş yapmak gibi
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBence evet.
01 Yorumla
Soran1 yılniye
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 954 cevap paylaştı.
1 yılhayır kötü değil
00 Yorumla
1 yılAsiri derecede degilse kotu degil bence ya?
00 YorumlaCokta iyi degil
00 YorumlaGereksiz biraz ya
00 YorumlaHarika bir şey
00 Yorumla
1 yılKötü
00 Yorumla
1 yılNeden kötü olsun ki
00 Yorumla
1 yılmarka takılmak kötü bişey değildir
00 Yorumla
1 yılEvet
00 Yorumla