Nedir bu marka takıntısı?

Öncelikle selamlar umarım iyisinizdir.

Günümüzde tanıdığımız pek çok insan önce içini değil dışını dolduruyor. Bunlarda ailelerinin gelirlerinden alınmış marka kıyafetler falan. Çünkü bizim ülkemizde para gücü temsil ediyor. Ben 14 yaşındayken yani lise 2deyken bir tane çocuk vardı hiç unutmam. İşi gücü hava atmaktı aldığı şeylerle kullandığı telefon vs. Bizimde maddi gücümüz vardı ki ben özel okula gidiyordum. Bende giyerdim tabii marka kıyafet ama çocuğun davranışı hep şu yöndeydi arkadaşlarına karşı ne marka? Nerden aldın? Deyip arkadaşlarının ceketlerine vs bakardı markasını beğenirse daha yakın olurdu arkadaşlarına karşı. Dediğim gibi bizim durumuz iyiydi. Dolabımda marka da olurdu sıradan kıyafette. Ama biz daha çocuktuk daha ne işim vardı ne de başka bir şeyim. Ama kendimde de ve çoğu kişide olan bir şey biliyorum. Marka bir mağazaya girdiğimizde oradan kıyafet alma isteğimiz artıyor. Mesele basit beyaz bir kazak. Aynısı sıradan bir markada da var ama nedense o pahalı kazağı almak istiyoruz. Bu içimizdeki egodan mı bilmiyorum. Evet her markanın kendine göre kalitesi var. Ama neden bir beyaz kazağa bile pahalı mağazadan almak istiyoruz? Bunun ben içimizdeki egodan olduğunu düşünüyorum ama aynı zamanda sadece egodan olmadığını da biliyorum sizce?

Nedir bu marka takıntısı?