Gönderdiğim kişi gelmedi dedi ama inanmıyorum ben daha önce takipli gönderdim gitmişti şimdi neden gitmesin
pttde oluyor mu böyle durumlar yerine ulaşmaması kaybolması gibi?
Gönderdiğim kişi gelmedi dedi ama inanmıyorum ben daha önce takipli gönderdim gitmişti şimdi neden gitmesin
pttde oluyor mu böyle durumlar yerine ulaşmaması kaybolması gibi?
Nadiren de olsa, mektupların kaybolması veya yerine ulaşmaması gibi durumlar olabilir. Bu durumlar genellikle hatalı adres bilgileri, posta hizmetlerindeki aksamalar veya diğer beklenmedik durumlar nedeniyle oluşabilir.
Eğer bir mektubun yerine ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek isterseniz, PTT’nin “Kayıtlı Gönderi Takibi” hizmetini kullanabilirsiniz. Bu hizmet, kargo, APS Kurye, Taahhütlü, Tebligat, Telgraf, yurt içi/yurt dışı kayıtlı mektup postası gönderileri, koli, APG ve TURPEX gönderileri alıcısına teslimine kadar geçtiği her sevk noktasında kayıt altına alınmaktadır. Bu sayede gönderinizin durumunu takip edebilirsiniz.
Ancak, gönderinizin yerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda bir anlaşmazlık varsa, bu durumu çözmenin en iyi yolu, doğrudan PTT ile iletişime geçmektir.
Gönderdim diyen kurum olmasına rağmen gelmdi bana da. ADİ POSTA diye bir şey var. Sanırım bunda ulaşmaması daha mümkün. Zaten PTT en kötü kurum. Her şey beklenir.
Gelmeme ihtimali var yani?
Gelmeyen mektuplara ne oluyor peki?
@I_was_here gönderildiğini söylüyorlar ama ortada yok. aylar geçti, eylülde başvurmuştum.
Mektup gönderme işlemleri nasıl oluyor? Mesela sen nasıl bir şey göndermiştin ki ve nereye göndermiştin
@I_was_here Hayır öyle değil. ben br kuruma dilekçe verdim. aynı gün cevap yazıp gönderdiklerini bana hala bana ulaşmadı ne oldu diye sorduğumda öğrendim. Aynı gün cevap vereceklerini ilseydim cevabı kurumdan almayı tercih ederdim. Yani, cevap ortada yok. İşlerimden fırsat bulup şikayetçi olamadım hala. Bu ülkde çalışan memurların yatacak yeri yok anlayacağınız.
Dilekçe boşa gitti yani? Peki onu gönderme süreci nasıldı direk ptt ye gidip yazdığın dilekçeyi veriyorsun o kadar mı? yoksa pul koyulması falan mı gerekiyor? Mesela kurumdaki biri için mektup gönderirsen onu ona ulaştıryorlar mı yoksa açıp bakıyorlar mı
Bide konuyla alakası yok ama cevap yazarken nasıl ismimi etiketliyorsun tek tek mi yazıyorsun
@I_was_here Benim ptt ile alakam olmadı bu konu ile ilgili. Bu soruya yazmamdaki sebep, dilekçeyi elden verdiğim kurumun (defterdarlık) cevap yazısını ADİ posta ile göndermiş olması.
Sorularınız benim durumdan çok farklı. Tebligatlar tek bir zımba teli ile tutturulmuş şekilde, istense aralanıp okunabilecek şekilde gönderiliyor. Zarfla yollanan bir şey açılmaz diye düşünüyorum. Pul yapıştırılıyor sanırım.
@I_was_here "yorumla" ya tıkladığımda otomatik çıkıyor. Ben yazmıyorum. Buradan da bir soru üretebilme ihtimalinize karşı yazayım ben. Etiketleme istemiyorsanız ayarlarınızdan kapatabiliyorsunuz.
😅 Adi posta derken sinirden söylediğinizi sanmıştım. cevaplar için teşekkürler
Soru sorma ihtimaline karşı mı... fazla soru sorduysam kusura bakmayın teşekkürler
@I_was_here Posta türü sanırım ADİ posta diyorlar. Bu arada soruyu soran ben değilim.
Evet biliyorum, gizli bir üye sormuş. Size yazmamın nedeni yorumunuz benim aradığım sorunun cevabını bildiğinizi hissettirdi bana. Ve evet verdiğiniz cevaplar kafamdaki soru işaretini gidermeye yardımcı oldu. Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim ^_^
@I_was_here Rica ederim iwashere.
Cevap
3Cevap
Ne yazmıştın 😐 birileri gelmemesini sağlamış olabilir (yırtmak gibi)...
Veya iyi düşünelim posta kutusuna baksın.
Mümkün degil gitmiştir adres teslim yerini kontrol et bra
Daha önce böyle bir şey denemedim. Adresini bilmediğim birine gönderebilir miyim? Gönderme süreçleri falan nasıl oluyor yardımcı olabilir misiniz
olmaz sana ulaştı haber kağıtı geldimi geri
Olabilir, durumunu takıpedıyonuz mu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?